سید رضا جواد پور شامگاه شنبه در گفت وگو با خبرنگار لنگرخبر با اشاره به خسارت های سیل به زیرساخت های شهرستان و تلاش اعضای ستاد مدیریت بحران لنگرود برای رفع آن ها و عادی کردن شرایط اظهار کرد: لنگرود با بارش بیش از 200 میلی متر بیشترین بارندگی ها را طی دو روز اخیر در استان به خود اختصاص داده که طی سال های اخیر کم نظیر است.

وی با اشاره به طغیان رودخانه شلمان رود و بی سابقه بودن آن طی 50 سال گذشته افزود: علی رغم لایروبی و تعریض رودخانه شلمان رود توسط شهرداری، میزان حجم آب در این رودخانه دو برابر میزان آب در سیل سال گذشته بوده است.

فرماندار شهرستان لنگرود با اشاره به تمهید مقدمات ستاد مدیریت بحران شهرستان مبنی بر اطلاع رسانی و ایجاد آمادگی در بین دستگاه های اجرایی و خدماتی گفت: بارش باران در سه مقطع در سطح شهرستان لنگرود شروع به باریدن کرده که آب گرفتگی معابر در جاده چمخاله، میدان بار، خیابان اصلی شهر، قطع جاده در برخی از روستاهای بخش اطاقور و قطعی راه مواصلاتی 10 روستا، رانش زمین، آب شستگی و برش جاده گالش کلام و لیلا کوه از نمونه خسارت های وارده است.

رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان لنگرود با بیان اینکه در پی جاری شدن سیل در سال های گذشته منابع تخصیص یافته دولت در بخشی از روستاهایی نظیر تالش محله و دیوشل که بیشترین آسیب را داشتند مقاوم سازی صورت گرفت تصریح کرد: مقاوم سازی خانه ها، لایه روبی انهار و مستقر کردن دستگاه های لازم برای بازگشایی راه ها و رفع انسداد آب راه ها موجب شد تا کمترین چالش ها را در روستاهای پرخطری همچون دیوشل، تالش محله و لیلا کوه داشته باشیم.

جوادپور با اشاره به حضور به موقع نیروهای امدادی و راهداری در مناطق سیل زده بیان کرد: نیروهای امدادی و راهداری با بیل مکانیکی تا نیمه های شب گذشته مسیر آب را در برخی از رودخانه ها برای کاهش آسیب های جانی و مالی تغییر دادند.

فرماندار و رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان لنگرود با اشاره به اقدامات مناسب شهرداری شلمان در قبل از بحرانی شدن شرایط شهر افزود: تعریض جاده ها و تهیه و ایجاد سیستم جمع آوری آب های سطحی ازجمله اقداماتی بود که موجب شد تا خطرات مالی و جانی در شهر شلمان به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه حجم آب در شلمان رود در حال فروکش است گفت: پیشروی آب در شلمان رود حدود 200 متر به داخل جاده کشید شده بود که هم اکنون این آب در حال فروکش است و شرایط را عادی می کند.

راه ارتباطی روستای دریاکنار به لنگرود قطع شد

جواد با اشاره به طغیان رودخانه شلمان رود بیان کرد: به دلیل بارش شدید باران و طغیان رودخانه شلمان رود، راه دسترسی به روستای دریاکنار به لنگرود و رودسر قطع شده و در محاصره آب هستند ولی آب، برق و گاز این روستا متصل است و نیروهای امدادی نیز در محل حضور دارند.

رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان لنگرود با اشاره به اجرای پروژه جمع آوری آب های سطحی در مرکز شهر لنگرود و مناسب بودن این پروژه در شرایط بحرانی ازجمله سیل تصریح کرد: در بیش از 20 نقطه شهر این سیستم متصل شده و شرایط را برای فروکش کردن آب های ناشی از سیل فراهم می کند و این وظیفه خادمان ملت ازجمله شهرداری است.

فرماندار شهرستان لنگرود با بیان اینکه آب گرفتگی در شهر در کنار اجرای شدن پروژه جمع آوری آب های سطحی یک ضعف نیست بلکه ضعف، ناتوانی در حل مسائل در شرایط بحرانی است خاطرنشان کرد: عدم حضور درصحنه، کم آوردن در مدیریت و انسجام ایجاد نکردن یک ضعف در شرایط بحرانی است.

جواد پور با اذعان به اینکه سیل امسال طبق گزارش های هواشناسی بیش از سال گذشته بوده بیان کرد: خوشبختانه خسارت های واردشده به لنگرود به 10 درصد سال گذشته هم نرسیده است.

وی با بیان اینکه سیل اخیر تلفات جانی نداشته و به نظر می رسد تلفات مالی چندانی هم ندارد خاطرنشان کرد: به برخی از تأسیسات شهرستان ازجمله پل ها و معابر آسیب هایی واردشده که ناچیز است و پس از عادی شدن شرایط تلاش می شود تا زیرساخت ها در شهرستان بهتر از گذشته مستقر و در اختیار مردم قرار بگیرد.

انتهای پیام/

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان