تولید 30 درصد برنج کشور در گیلان

۱۴۰۰/۰۲/۰۶ ۱۶:۴۴ چاپ کد خبر: 117956

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ارسلان زارع ظهر امروز در آیین آغاز کشت مکانیزه برنج در گیلان در شهرستان شفت، با بیان اینکه برنج یکی از محصولات استراتژیک گیلان است، اظهار کرد: در سال های اخیر با برنامه ریزی های صورت گرفته، میزان وابستگی به واردات برنج از کشورهای دیگر کاهش یافته علیرغم محدودیت های آبی و زمین با استفاده از فرآیند مکانیزاسیون و انجام تحقیقات در زمینه بهبود ارقام و گونه های برنج، در این سال ها شاهد افزایش کمیت و کیفیت محصول برنج بودیم.

وی با اشاره سهم ۳۰ درصد برنج کشور در گیلان درصدی گیلان در تولید برنج کشور افزود: سالیانه یک میلیون و یک صد هزار تن شلتوک برنج در گیلان تولیدشده نقش مکانیزاسیون در مدیریت بهینه مصرف آب، کیفیت و نیز کمیت محصول بسیار مهم است.

استاندار گیلان به حمایت های دولت دراین مدت از شالیکاران اشاره کرد و گفت: با حمایت های دولت و استقبال مردم از تولیدات برنج گیلان، سهم گردش مالی این محصول در گیلان طی سال گذشته ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بوده و هزار بهره بردار مستقیم در این عرصه فعالیت دارند.

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به کاشت و برداشت مکانیزاسیون محصول برنج در این استان بیان کرد: با توجه به استقبال کشاورزان، برنامه های حمایتی دولت در پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و توسعه ماشین آلات کشاورزی در فرآیند کاشت، داشت و برداشت، مجموعه بهره مندی از مکانیزاسیون به حدود ۷۰ درصد رسیده است.

زارع با اذعان به اینکه میزان نزولات آسمانی در زمستان و بهار امسال به نسبت سال گذشته با کاهش 30 درصدی مواجه بوده است، تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، میزان نزولات جوی و بارش ها در فصل زمستان سال گذشته و بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و دوره میان مدت و بلندمدت نشان دهنده کاهش جدی بیش از ۳۰ درصدی است.

وی نقش موسسه تحقیقات برنج در تولید ارقام جدید برنج در کشور را بسیار مهم دانست و گفت: موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در گیلان طی سال های اخیر با تحقیقات صورت گرفته، توانسته ارقامی با ترکیب گونه های بومی را به کشاورزان ارائه کند که نیازمند آب کمتر بوده و در شرایط خشک سالی و تنش آبی نیز مقاومت بیشتری دارد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

همرسانی کنید:
برچسب‎ها : تیتر

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان