به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، استان گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی دارای شرایط زیست محیطی بسیار خوبی به لحاظ تولید محصولات کشاورزی است به این دلیل یکی از شغل های اساسی مردم این خطه از کشور کشاورزی است.

بر اساس آمار بیش از ۴۰ درصد برنج کشور در گیلان تولیدشده و به این دلیل مسؤولان امر در تلاش اند بذر برنج باکیفیتی را در اختیار شالی کاران قرار دهند تا از این طریق هزینه کاشت، برداشت کاهش و کیفیت برنج تولیدشده در گیلان با افزایش مواجه شود زیرا با افزایش تولید محصول باکیفیت در هر هکتار درآمد کشاورزان با افزایش مواجه می شود.

به این دلیل محققان و کارشناسان حوزه برنج تحقیقات بسیار زیادی را در این خصوص انجام دادند تا سالانه علاوه بر معرفی ارقام مختلف برنج به تولید بذر برنج گواهی شده پرداختند تا از این طریق بذرهای تولیدشده را در بین شالی کاران توزیع و به افزایش کیفیت برنج در کشور کمک کنند.

کشت برنج گواهی شده در ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

به گفته وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه تحقیقات برنج در سال ۹۸  دو هزار و ۷۰۰ تن بذر گواهی شده و پر محصول در حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزار استان گیلان کشت شد و این آمار به نسبت در سال ۹۹ با افزایش قابل توجه ای مواجه شد.

از اواخر بهمن ماه  سال گذشته دو هزار و ۲۰۰ تن انواع بذرهای گواهی شده از رقم گیلانه، آنام، هاشمی، رشت توزیع شد ولی علیرغم تمامی اقدامات صورت گرفته کشاورزان از بذرهای سنتی خود استفاده کرده و رغبتی برای استفاده از بذرهای گواهی شده ندارند و دلیل انجام این کار را نقدی بودن خرید بذرها، قیمت بالای تعیین شده برای بذرها و عدم اطلاع رسانی درست می دانند.

یکی از شالی کاران گیلانی در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت می گوید اغلب برنج کاران هیچ شناختی از بذرهای برنج تولیدشده در کشور نداشته و به این دلیل همواره ترجیح می دهند تا از بذرهای خود برای کشت برنج استفاده کنند.

این شالیکار گیلانی معتقد است کیفیت برنج  تولیدی و همچنین بذرهای سنتی بسیار رضایت مند بوده ولی اگر شالی کاران ببینند می توانند با هزینه کمتر محصول بیشتر و با کیفیت تری تولید کنند قطعاً از این بذرها در سال های بعد برای نمونه استفاده خواهند کرد.

افزایش چهار برابری بذر برنج گواهی شده در گیلان

در همین خصوص رئیس مؤسسه  تحقیقات برنج کشور می گوید گیلان یکی از با کیفیت ترین برنج های کشور را داشته و هرساله بخشی اعظمی از برنج تولیدشده در این استان به دیگر نقاط کشور صادر می شود.

بنا بر اعلام مریم حسینی میزان تولید بذر های پیش پایه در طبقات الیت و سوپر الیت در سه ماه گذشته از ۶ تن به ۲۵ تن رسیده است که این امر نشان دهنده افزایش چهار برابری در این حوزه بوده است.

یکی از عمده سؤالات شالی کاران گیلانی چگونگی کیفیت بذرهای تولیدشده در گیلان است که در این خصوص متولی موسسه تحقیقات برنج کشور می گوید بر اساس اطلاعات بذر الیت و سوپر الیت پایه بذر مادری بوده که با خلوص ۹۸ درصدی خود عاری از علف های هرز و بیماری هستند که این امر منجر به افزایش میزان تولید، کاهش هزینه ها، بالا رفتن خلوص برنج سفید و همچنین افزایش درآمد شالی کاران می شود.

مریم حسینی  همچنین  از نیاز ۲۰ هزار تنی بذرهای گواهی شده موردنیاز گیلان و مازندران خبر می دهد و معتقد است در شرایط کنونی ۱۸ درصد کل برنج کاران استان های شمالی از بذر گواهی شده و مابقی از بذر خودمصرفی استفاده می کنند.

با توجه به کاهش مقاومت برخی از ارقام برنج در کشور به بخشی از آفت ها، تولید بذرهای برنج با کیفیت می تواند به افزایش میزان برنج تولیدشده و همچنین رشد کیفیت آن کمک  بسیار زیادی کند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان