صدور حواله های تعرفه ای ترجیحی واردات سازمان چای برای شخصیت ها و تشکل های غیرتولیدی و هدایت منفی امتیازات موجود بجای هدایت به ذینفعان واقعی در سنوات گذشته یکی از مشکلات موجود در این سازمان بود.

به گزارش لنگرنیوز به نقل از «لاهیجان» ،صبح امروز جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان چای کشور با حضور معاون سیاسی استاندار،معاون وزارت جهاد کشاورزی ،مدیرکل جهادکشاورزی و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد.

علی محرر با بیان اینکه افتخار بزرگی است که در چای بدنیا آمدم و تا به امروز با چای زندگی کردم. بیست و هشت سال در سازمان چای و صنعت چای خدمتگزار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودم و همین بس که در چای از سربازی به سرداری رسیدم و امروز افتخار می کنم که این همه را در راه نوکری چایکاران و دست اندرکاران صنعت چای گذراندم.

وی با اشاره به اینکه پیشینه و سابقه به جامانده از گذشته را در هشت بخش بیان خواهم کرد افزود:اجرای طرح اصلاح ساختار سازمان چای کشور و شروع ایجاد تنش و چالش بزرگ دراین صنعت در سال ۷۹ ابتدای راه بود.

وی افزود: انحلال سازمان چای کشور در سال ۸۳ و حذف اکثریت نیروهای توانمند و متخصص به بهانه های بازخریدی و جابجایی به دستگاه های دیگر که بیش از ۱۶۰۰ نفر بودند.

واگذاری اموال منقول و غیرمنقول به دستگاه های دیگر(خودروها،کارخانه جات چای،ساختمان های سازمان )

تخریب باغات آباد به بهانه اعمال سیاست پرداخت بلاعوض (هر هکتار ۷۰۰هزار تومان) و رهاسازی باغات چای به دلیل فقدان متولی چای

واگذاری مباشرت خرید تضمینی برگ سبز چای به یک سازمان غیر تخصص به مدت ۵ سال از سال ۸۴ تا ۸۸ بنام سازمان تعاون روستایی

اشباع بازار مصرف در کشور از چای های خارجی و عدم اعمال سیاست حمایت برای تولید و کشاورزی چای داخلی

رواج هرج و مرج خصوصا قاچاق چای و عدم برخورد مناسب با قاچاقچیان توسط دستگاه های مسئول

صدور حواله های تعرفه ای ترجیحی واردات سازمان چای برای شخصیت ها و تشکل های غیرتولیدی و هدایت منفی امتیازات موجود بجای هدایت به ذینفعان واقعی در سنوات ماضی

1 (1)

وی در ادامه با بیان اینکه مشکلات و چالش های پیشرو پس از احیای سازمان چای کشور در سال ۸۹(شروع فعالیت سازمان چای جدید)را در ۲۱ بند بیان خواهم کرد افزود:

فقدان تشکیلات و ساختار سازمانی مناسب برای تحقق اهداف و برنامه ها براساس وظیفه اصلی تعیین شده (اعمال مدیریت،ساماندهی و نظارت خرید برگ سبز و تولید چای، سازماندهی و صادرات و تنظیم بازار چای)

عدم امکانات تاسیساتی و ساختمانی اداری و نیروهای انسانی برای تحقق اهداف و برنامه ها

عدم همکاری بانک ها برای تزریق تسهیلات مالی به چایکاران و صاحبان صنایع چایسازی براساس دستورالعمل بانک مرکزی

عدم انگیزه برای تولید،بدلیل نبود صرفه اقتصادی تولید چای

وجود انبوهی از باغات چای رها شده و بی میلی چایکاران برای ورود به عرصه باغ ها

نبود بازار فروش چای تولید داخل به دلیل تغییر ذائقه مصرف کنندگان داخلی و تمایل عمده به مصرف چای خارجی

تمرکز فرآیند صنعت و بازرگانی چای در دستگاه های دیگر مثل(وزارت بازرگانی،سازمان توسعه تجارت)

فاصله معنی دار سه زنجیره مهم صنعت چای (چایکار ،صنعتگر،بازار)

دپو و انباشت ۲۰۰ هزار تن چای تولید داخل سنواتی در انبارهای بخش دولتی و خصوصی ۲میراث مانده از گذشته

عدم وجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در سازمان جدید التاسیس چای

ابلاغ اجرای اصل ۴۴ و واگذاری امورتصدی گری به بخش خصوصی بدون عنایت به شرایط موجود صنعت بدون امکان سنجی لازم

سابقه کمرنگ فعالیت NGO ها و تشکیل های صنفی برای ایفای نقش موثر در تولید صنعت چای

عدم تخصیص منابع و تجهیزات لازم و اثر بخش جهت اصلاح باغات چای

نبود سیاست حمایتی در بحث بیمه فراگیر باغات چای و فقدان کمک و پشتیبانی تولید کنندگان در اثر حوادث غیر متقربه و بلایای طبیعی

حمایت غیرفنی از سازمان چای منحله با عنوان در حال تصفیه به مدت ۱۰ سال و حیف و میل اموال آن

ابلاغ دیر هنگام بهای برگ سبز چای و قدر سهم کارخانه جات چایسازی توسط مقامات بالادستی و فقدان اولویت در تامین بودجه و اعتبار

نگاه کمرنگ تصمیم سازان نسبت به چای داخلی و عدم اعتقاد به آن به عنوان محصول استراتژیک و مهم منطقه ای

عدم انسجام لازم بین مسئولین محلی و استانی در حمایت موثر از این محصول

تفیذ اختیارات جهت تعیین تکلیف چای های سنواتی بدون تخصیص منابع و بودجه در اجرای آن

وجود معضل دفترچه نویسی کارخانه جات چایسازی(به میراث مانده از ۵ سال مباشرت خرید تعاون روستایی) عدم عنایت به اجرای ماده ۱۶ قانون افزایش بهره وری

علی محرر در ادامه با اشاره به اینکه اقدامات اصلاحی و اعمال مدیریت پس از شکل گیری سازمان چای جدید ۱۴ مورد بوده افزود:

ایجاد ساختار سازمانی مناسب برای تحقق اهداف و وظایف از طریق رایزنی مستمر با معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری

ساماندهی نیروهای انسانی موجود و بهبود هرم نیروی انسانی و افزایش مهارت ها جهت نیل به اهداف پیشرو

صرفه جویی در بودجه بیت المال بدلیل عدم خرید چای خشک و جلوگیری از انبار نمودن چای های تولیدی درهر سال

اصلاح و هدفمند نمودن صدور حواله های واردات چای خارجی و هدایت درآمد ناشی از آن به امور تولید و بازرگانی چای

ایجاد سامانه چای با شناسه کد ملی برای احصای آمار و اطلاعات دقیق از چایکار و جلوگیری از مفسده های آمار صوری و غیر واقعی

واگذاری امور تصدی گری به بخش خصوصی (اجرای اصل ۴۴) از طریق ساماندهی ۴۰۰ نفر نیروی انسانی جهت نظارت بر خرید برگ سبز چای و تولید

نظارت بر خروج چای های سنواتی جهت صادرات براساس تقنین و مصوبات هیئت محترم دولت

هدایت بخش خصوصی برای خرید و فروش چای های داخلی براساس الگوی مدیریت حاکمیتی و بازاریابی هدفمند(نمونه بارز آن فروش کلیه چای های داخلی تولید کنندگان در این چند سال)

تهیه و تنظیم بسترهای سیاستی چای و دفاع کارشناسی از بسته های پیشنهادی تا اخذ مصوبات دولت

تامین و هدایت بودجه و اعتبار از محل واگذاری حواله های تعرفه ای برای رفع نقیصه تاخیر در تامین بودجه دولت و بدهی قدر سهم کارخانه جات چایسازی جهت پرداخت مطالبات چایکاران

تهیه طرح متعدد کاربردی و عملیاتی برای ارتقای صنعت چای و ارائه به مقامات بالادستی در پروژه های مختلف در هر سال باغی

ایجاد بسترهای مناسب برای رونق تجارت چای با حمایت شکل گیری واحدهای بسته بندی،توان افزایی تولید کنندگان در بهبود کیفیت چای و تولیدات جانبی

حمایت در ایجاد فضای مناسب برای تولید چای سبز در کارخانه جات چایسازی

ایجاد فضای مشارکت بخش خصوصی با دعوت از آنان در تهیه برنامه ها و تنظیم سیاست های راهبردی صنعت چای در جلسات اثر گذار دستگاه های دولت.

به گزارش «لاهیجان»،این جلسه پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران رسانه های گروهی برگزار شد.خبرنگار ایرنا و صدای وسیمای مرکز گیلان دو خبرنگاری بودند که پس از سخنرانی علی محرر وارد جلسه شدند.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان