[ad_1]

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- بهرام قربانپور: وقتی صحبت از تولید می شود یاد شرکت هایی در اذهان متبادر می شود که به هر دلیلی به تعطیلی کشیده شده و با منفعل شدن این شرکت ها جماعتی بیکار شدند و شغل و درآمدشان را از دست دادند.

در استان گیلان و به ویژه شهرستان رودبار نمونه شرکت های تعطیل و به انفعال رسیده کم نداریم. از کاشی گیلانا، کفش گنجه و مجتمع فولاد گرفته تا معدن سنگرود که این روزها اخبارش بر سر زبان ها افتاده، اگر چرخی کوتاه در شهرک صنعتی لوشان بزنید خواهید دید که چگونه گرد تعطیلی بر سر شرکت ها و صنایع این شهرستان نشسته است، که دلیل بسیاری از این تعطیلی ها عدم صحیح مدیریت و نظارت بر عملکرد شرکت ها بوده است.

واکاوی یک پرونده قدیمی

در این گزارش در تلاش هستیم به پرونده قدیمی و سال ها بر زمین مانده «معدن ذغال سنگ سنگرود» بپردازیم؛ معدنی که روزگاری پذیرای هزاران کارگر از نقاط مختلف استان و حتی کشور بود و صبح به صبح اتوبوس اتوبوس نیروی کارگر وارد این معدن می شدند و غروب به غروب از این معدن خارج می شدند و نوای توسعه، اشتغال و پیشرفت در منطقه و شهرستان چه خوش شنیده می شد.

اما با وقوع زلزله سال ۶۹ رودبار، ستون های کار، تلاش و توسعه هم لرزید و با متوقف شدن فعالیت معدن، هزاران نفر در آوار بیکاری جا ماندند و اکنون بیش از سه دهه است از آن روزهای خوش امید، تلاش و رزق و روزی حلال می گذرد و دیگر خبری از آن شور و نشاط نیست.

در این سه دهه پر تلاطم حل مسئله معدن سنگرود بارها به عنوان سوژه انتخاباتی سیاسیون مطرح شد و فقط در حد «وعده» باقی ماند البته حرکت هایی صورت گرفت اما اساسی و ریشه ای نبود و دردی را دوا نکرد.

حال با گذشت بیش از سه دهه و با روی کار آمدن دولت انقلابی که مشی و هدفش، توجه به تولید و احیای صنایع منفعل است خبرهای خوبی از معدن سنگرود به گوش می رسد.

از پیگیری های نماینده شهرستان گرفته تا مسئولان صمت و حضور رئیس کل دادگستری استان گیلان، همه و همه نشان دهنده روزهای آفتابی و روشن برای تونل های تاریک و سرد معدن سنگرود است.

۳ دهه از خاموشی معدن «سنگرود» گذشت/ روزنه های امید برای بازگشایی

ارتزاق بیش از ۱۵ هزار نفر از معدن سنگرود

محمدی نیا یکی از کارگران بازنشسته معدن سنگرود در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت ارزشمند این شرکت، اظهار کرد: بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم از معدن سنگرود ارتزاق می کردند.

وی افزود: احیای این معدن و شروع فعالیت با ظرفیت بالا می تواند بخش مهمی از اشتغال شهرستان رودبار و حتی استان کیلان را حل کند.

اسدی یکی از بومیان منطقه عمارلوی رودبار نیز در گفتگو با خبرنگار مهر فعالیت معدن سنگرود را موجب عمران این منطقه و شهرستان دانست و بیان کرد: خبر احیای معدن سنگرود بسیار مسرت بخش است و اگر محقق شود می تواند چراغ اشتغال و اقتصاد را در منطقه روشن کند.

وی با اشاره به سابقه درخشان فعالیت معدن سنگرود، اضافه کرد: شرکت های منفعل همانند معدن سنگرود در شهرستان رودبار کم نیست که اگر یکی پس از دیگر فعال شوند دیگر مشکلی به نام بیکاری وجود نخواهد داشت.

معدنی که چشم امید نسل هاست

امیدپور یکی از بازنشستگان معدن سنگرود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: معدن سنگرود می تواند چشم امید نسل حال و آینده باشد همانگونه که نسل گذشته از آن بهره های فراوان گرفتند.

وی ادامه داد: متولیان امر نسبت به احیا و راه اندازی مجدد این مجموعه بزرگ شب و روز نشناسند و تلاش کنند تا هر چه سریع تر چرخه کار و تولید به سنگرود برگردد.

امیدپور با اشاره به وضعیت نا به سامان اشتغال در کشور به ویژه گیلان، بر لزوم راه اندازی واحدهای منفعل تأکید و بیان کرد: حال که سه قوه دغدغه اشتغال و تولید را دارند انتظار می رود در رده های میانی و پایین دست مدیریتی هم این دغدغه و روحیه برای خدمت به مردم ایجاد شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی مجدد معدن سنگرود چهره محروم منطقه را تغییر می دهد، افزود: با احیای این واحد بزرگ صنعتی آهنگ توسعه و پیشرفت در شهرستان رودبار نواخته می شود.

۳ دهه از خاموشی معدن «سنگرود» گذشت/ روزنه های امید برای بازگشایی

معدن سنگرود ظرفیت اشتغالزایی زیادی دارد

دادستان رودبار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت های مغفول مانده معدن سنگرود، اظهار کرد: زمانی حدود ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کارگر در معدن سنگرود عمارلو فعالیت داشتند که بر اثر انحلال شرکت از آن اخراج یا به نحوی بازنشسته شدند اما معدن در این منطقه ظرفیت اشتغال زایی زیادی دارد.

اسماعیل رستمی با اشاره به بازدید اخیر رئیس کل دادگستری گیلان از معدن سنگرود عمارلو، این بازدیدها را خوش یمن و اثرگذار برشمرد و بیان کرد: به دستور ریاست کل دادگستری برای احیای این معدن و اشتغال افراد در این معدن و همچنین با توجه به اینکه مجدداً در بحث قیمت گذاری و اینکه تأمین دلیل در خصوص ارزش اموال و معدن نیز مجدداً به عمل آید، فعلاً از هرگونه نقل و انتقال و فعالیتی در این معدن و تصویب مصوبه ای جلوگیری شد.

وی با اشاره به نگاه دستگاه قضائی مبنی بر گره گشایی مسیر تولید و اشتغال، افزود: احیای واحدهای منفعل که از دغدغه های نظام است در دستور کار جدی دستگاه قضا قرار دارد.

عزم جدی دستگاه قضائی در پرونده معدن سنگرود

دادستان رودبار با بیان اینکه معدن زغال سنگ در ۲۶ هکتار واقع شده است، گفت: معدن در سال ۱۳۵۰ به بهره برداری رسید و تا سال ۶۹ فعال بود و در سال ۹۴ بخش سازمان خصوصی سازی بحث انحلال معدن مطرح و منحل شد و برای تسویه در اختیار اداره کل سلامت استان قرار گرفت.

رستمی با اشاره به عزم جدی دستگاه قضائی در پرونده معدن سنگرود، تصریح کرد: کارشناسی که در خصوص اموال و خود معدن مطرح شده بود مبلغ بسیار ناچیزی بود و همین موضوع سبب شد تا دستگاه قضائی برای احیای حقوق عامه و حمایت از تولید در این پرونده ورود کند.

وی با بیان اینکه موقتاً همه اقداماتی که در خصوص معدن سنگرود به عمل آمده متوقف شد، اضافه کرد: باید دوباره کارشناسی صورت گیرد و اموال و منابعی که در این معدن قرار دارد ارزشش مشخص شود و تا دستورات بعدی فعلاً کسی حق برداشت یا انتقال اموال را نخواهد داشت.

۳ دهه از خاموشی معدن «سنگرود» گذشت/ روزنه های امید برای بازگشایی

دغدغه مندی نسبت به احیای معدن سنگرود وجود دارد

معاون صنایع و معادن سازمان صمت گیلان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت معدن سنگرود، گفت: در سال های اخیر اقدامات متعددی برای واگذاری معدن به بخش خصوصی دارای صلاحیت و یا فعال سازی دوباره آن انجام شده اما متأسفانه به دلایل مختلف موفقیت حاصل نشد.

سعید اخلاقی با بیان اینکه دغدغه مندی نسبت به احیای معدن سنگرود وجود دارد، اظهار کرد: در سال گذشته بر اساس رأی شورای عالی معادن مزایده ای برگزار شد و بعد از بررسی ها بر اساس شاخص های مالی و فنی یکی از شرکت های خصوصی حاضر در مزایده برای بهره برداری از معدن انتخاب شد.

وی با اشاره به نگاه عدالت محور دستگاه قضائی بر احیای واحدهای تولیدی منفعل و حمایت از تولید، اضافه کرد: ورود دستگاه قضائی به مسئله معدن سنگرود مایه خیر و برکت و در راستای حمایت از تولید است.

معاون صنایع و معادن سازمان صمت گیلان با بیان اینکه بهره برداری معادن و تعیین تکلیف اموال و تجهیزات معادن دو مسئله مهم است، گفت: طبق ماده ۲۱ در هر معدنی بعد از تعیین تکلیف بهره برداری از معدن در خصوص اموال و تجهیزات که باید برای ادامه عملیات معدن در آن استمرار داشته باشد بر اساس نظر کارشناسان دادگستری قیمت گذاری می شود.

اخلاقی با اشاره به اینکه در بخشی از این روند سازمان صمت مسئولیت مستقیمی ندارد، اظهار کرد: اختلاف نظرها میان بهره برداران جدید و قدیم به وجود آمده که این موضوع دغدغه و تبعاتی به دنبال داشته که با ورود دستگاه قضائی استان مورد بررسی قرار گرفت.

گفته می شود بزرگترین واحد معدنی تولید ذغال سنگ استان گیلان در ارتفاعات شهرستان رودبار حد فاصل کیلومتر ۲۰ محور جاده لوشان به جیرنده قرار دارد که سال ها است فعالیت این واحد معدنی که به نام «معدن ذغال سنگ سنگرود» شهرت دارد به بهانه غیراقتصادی بودن، متوقف شده است. از آنجا که این معدن قطب صنعتی شهرستان رودبار و استان گیلان بود و با ظرفیت اشتغال سه هزار و ۵۰۰ نفری در کل شهرستان و پنج منطقه آن یعنی عمارلو، فاراب، نوده و خورگام، رحمت آباد و رستم آباد و شهرهای اطراف را پوشش می داد، احیای هر چه سریع تر آن باید مورد تاکید مسئولان باشد.


[ad_2]
منبع
همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان