خبر درگذشت بازیگر جوان سینمای ایران اگرچه برای همه تلخ بود اما خانواده و نزدیکان این هنرمند به واسطه خبرسازی برخی رسانه ها تلخی مضاعفی را تجربه کردند.

 

بحث درباره کیفیت انتشار اخبار مرتبط با سلامتی هنرمندان و چهره های شناخته شده در رسانه ها، بحث تازه ای نیست اما مواجه شدن با برخی مصادیق اهمیت تصمیم گیری درست و سیاست گذاری در این زمینه را دوچندان می کند.

در مرور نوروزی اکثر رسانه ها بر حوادث و رخدادهای تلخ و شیرین فرهنگی در سال گذشته یکی از موارد مشترک اشاره به جریان خبری به وجود آمده پیرامون شایعه درگذشت ابوالفضل پورعرب بود. خبری که خوشبختانه تنها چند ساعت روی خروجی خبرگزاری های رسمی رفت و با واکنش به موقع خانواده این هنرمند محبوب تکذیب شد.

همان مورد کافی بود تا باردیگر این سوال مطرح شود که به راستی منابع خبری موثقی که بتوانند اخبار قطعی پیرامون سلامتی هنرمندان شناخته شده سینما را در اختیار رسانه ها قرار دهند  تنها باید بستگان نزدیک ایشان باشند؟ آیا طراحی سازوکار صنفی معین در این زمینه نمی توان نقش پیشگیرانه داشته باشد؟

 

تکرار یک تجربه تلخ رسانه ای

انتشار خبر درگذشت ناگهانی عسل بدیعی بازیگر جوان سینمای ایران هم اگرچه تکذیب نشد و متأسفانه به واقعیت پیوست اما بلافاصله در معرض خبرسازی و شیطنت برخی رسانه ها قرارگرفت. شیطنت هایی که گاه با انتشار برخی گمانه زنی ها درباره دلایل درگذشت این هنرمند همراه بود و گاه صحت و سقم اصل خبر را دستخوش تردید قرار داد.

صبح دوشنبه 12 فروردین که نخستین اخبار درباره وخامت حال عسل بدیعی منتشر شد برخی رسانه ها بلافاصله خبر درگذشت او را منتشر کردند. خبری که به فاصله چند ساعت از سوی برخی نزدیکان این بازیگر و نیز مسئولان بیمارستان لقمان تکذیب شد.

اندکی بعد خبر قطعی درگذشت این بازیگر به نقل از رضا داوودنژاد همسر خواهر این بازیگر منتشر شد اما بازهم برخی رسانه ها به نقل از عزل بدیعی (خواهر این هنرمند) درگذشت را تکذیب کردند و تیتر زدند: "مرگ مغزی به معنای درگذشت نیست."

 

شایعه سازی درباره علت مرگ آغاز شد

در این بین حرف و حدیث درباره دلیل درگذشت این بازیگر هم به سرگرمی برخی رسانه ها تبدیل شد تا جایی که برخی از آن ها به شایعه خودکشی دامن زدند. همین اخبار بود که سبب شد خانواده این بازیگر با تلخی مضاعفی مواجه شوند و رضا داوودنژاد به نمایندگی از آن ها ناگزیر از مصاحبه شود و انتشار اخبار زود هنگام از درگذشت این بازیگر جوان سینما را ضربه ای دردناک به روحیه خانواده و دوستان بدیعی دانسته و تصریح کند: "شیطنت های رسانه ای از این دست بارها پیش از این نیز اتفاق افتاده است. حتی در ایامی که من به خاطر بیماری کبد در بیمارستان بستری بودم شایعاتی مشابه در روزنامه ها، سایت ها و رسانه ها به وفور وجود داشت."

داوودنژاد در گفت وگو با خبرگزاری ایرنا ضمن رد شایعات درخصوص مسمویت دارویی عسل بدیعی گفت: "شایعات و اکاذیبی مبنی بر مسمومیت دارویی بدیعی در رسانه ها منتشر شده که صحت ندارد و وی تنها به خاطر مشکل تنفسی به بیمارستان منتقل شد."

 

جدیت خانواده بدیعی برای پیگیری شایعات

داودنژاد، انتشار اخباری به نقل از غزل بدیعی خواهر عسل در گفت وگو با یکی از سایت های خبری را تکذیب کرد و گفت: "همسر من در این دو روز به خاطر شرایط نامناسب روحی با هیچ رسانه ای گفت وگو نکرده و آنچه از قول وی نقل قول شده، کذب است." به گفته وی، خانواده بدیعی شایعات منتشر شده در این خصوص را با جدیت پیگیری می کنند و در آینده ای نزدیک تیم پزشکی اطلاعات دقیق درباره این بیمار را در اختیار رسانه ها قرار خواهد داد.

پرونده اخبار منتشر شده درباره درگذشت عسل بدیعی با انتقال وی به بیمارستان مسیح دانشوری برای انجام مراحل اهدا عضو بسته شد تا احتمالاً با انتشار نظر قطعی پزشکان درباره دلایل اصلی این مرگ ناگهانی میزان صحت و سقم برخی شایعات معین شود اما نباید فراموش کرد که نقصان موجود در جریان های رسانه ای پیرامون سلامت هنرمندان و بازیگران آنقدر جدی است که می تواند صدمات روحی جبران ناپذیری را برای خانواده و نزدیکان شان به همراه داشته باشد./مهر

 

 

 

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان