دکتر سپیده آشفته پور لیلاکوهی در مقاله به معرفی شهرستان لنگرود، برنامه ریزی و راهکارهای توسعه این شهرستان پرداخته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لنگرخبر، دکتر سپیده آشفته پور لیلاکوهی در مقاله به معرفی شهرستان لنگرود، برنامه ریزی و راهکارهای توسعه این شهرستان پرداخته است.
این مقاله جامع را در زیر بخوانید.
درحال حاضر، گردشگری یکی از منابع مهم درآمدزایی کشورها واز ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان محسوب میشود. منابع و جاذبههای گردشگری در تمامی بخشهای برنامهریزی و مدیریتی صنعت گردشگری از اهمّیت بالایی برخوردار است و ویژگیها و مشخصههای منابع و جاذبهها در یک کشور یا منطقه اساس کار توسعه گردشگری را مهیا میسازد .
بدون شک بهرهمندی از منابع و جاذبههای گردشگری موجود، در پیدایش و توسعه گردشگری نقش اساسی را ایفا میکند، بهکارگیری منابع گردشگری نیز مستلزم نگاهی همه جانبه و علمی به این مقوله میباشد. مقاصد گردشگری نیازمند مدیریت و برنامهریزی میباشد چرا که با توجه به منابع محدود، خواستهها برای بهرهمندی از آنها بسیار میباشد، در صورتی که برنامهریزی و مدیریت خردمندانهای در بهرهمندی از منابع و جاذبههای گردشگری وجود نداشته باشد، زمینههای بهرهمندی از این منابع کاهش مییابد و در برخی موارد موجب اتلاف منابع میشود.
به همین دلیل ضروری است که شناخت عمیق و مبتنی بر واقعیت در رابطه با جاذبهها و منابع گردشگری داشته باشیم و به منظور تصمیمگیری مناسب در بهرهگیری از منابع، تمامی فاکتورهایی که در تصمیمگیری مؤثر هستند را دخالت دهیم.
اصالت و منحصر به فرد بودن منطقه یکی از مهمترین امتیازات رقابتی آن نسبت به مقاصد دیگر بشمار میآید. این مهم هم برای منطقۀ گردشگر فرست و هم گردشگر پذیر واجد اهمیت است. افزون بر این، بسیاری از برنامهریزان و سیاستگذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به مثابه رکن اصلی توسعه پایدار یاد میکنند.
در این راستا، میتوان با برنامهریزی اصولی و مناسب و شناسایی مزیّتها و محدودیتهای گردشگری ، در توسعه مناطق شهری و روستایی و در نتیجه تنوّعبخشی به اقتصاد ملّی و توسعه ملّی نقش مؤثّر برعهده داشته باشد. بر این اساس لازم است تا گردشگری در یک نگرش منطقهای مورد توجه قرار گرفته و در برنامهریزی منطقهای به عنوان رهیافتی مؤثّر در توسعه منطقهای مدنظر قرار گیرد گردشگری به عنوان پارامتری برای توسعه منطقهای، توسعه بر پایه جلوهای از شناختن استعداد و توان منطقه و گسترش خردمندانه برای مناطقی که باید از استانداردهای ویژه توسعه گردشگری بهرهمند باشند را در بر میگیرد که در چارچوب منطقهبندی فضاها برای تعیین کاربری زمین اعمال میشود.
با منطقهبندی گردشگری ، توسعه فضاهای ویژه و مناسب انجام میپذیرد و در نتیجه اولویتبندی در این مناطق با استاندارها گسترش شکل میگیرد.الگوهای نوین توسعه بر مدار توسعه محلی و بهرهگیری از تنوع مکانی ـ فضایی استوار هستند؛ بنابراین شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای مختلف در سطوح خرد فضاهای جغرافیایی در کانون توجه برنامهریزان توسعه قرار دارد.
تحقق اهداف سیاست توسعه گردشگری مستلزم اقدماتی چند است که مرحله گزینش فضاهای واجد ارزش، جهت زیرساختهای توسعه گردشگری از جمله مهمترین این اقدامات به شمار میرود. بی شک این کار، مستلزم برنامه ریزی و اولویتبندی است.
فقدان برنامه ریزی نظامند در تعیین جایگاه مکانی و فضایی کانونهای جاذب گردشگری و بالطبع توزیع نامناسب تأسیسات و تجهیزات از جمله کاستیهای بنیادی و مشهود در مطالعات و طرحهای توسعه صنعت گردشگری در کشور و بویژه در شهرستان لنگرود است. شهرستان لنگرود برخوردار از توانمندیهای بالقوه در توسعه گردشگری می باشدکه به دلایل مختلف از جمله عدم مطالعه جامع، به فعلیت نرسیده است.
بدون شک بهرهمندی از منابع و جاذبههای گردشگری موجود، در پیدایش و توسعه گردشگری نقش اساسی را ایفا میکند .مقاصد گردشگری نیازمند مدیریت و برنامهریزی میباشند چرا که با توجه به منابع محدود، خواستهها برای بهرهمندی از آنها بسیار میباشد، در صورتی که برنامهریزی و مدیریت خردمندانهای در بهرهمندی از منابع و جاذبههای گردشگری وجود نداشته باشد، زمینههای بهرهمندی از این منابع کاهش مییابد و در برخی موارد موجب اتلاف منابع میشود. به همین دلیل ضروری است که شناخت عمیق و مبتنی بر واقعیت در رابطه با جاذبهها و منابع گردشگری داشته باشیم .
بر این اساس در برنامهریزی به منظور بهرهبرداری از جاذبههای توریستی میبایست سیاستهای کلان دولت و خواستههای مردم محلی مورد توجه قرار گیرد. شهرستان لنگرود به عنوان بخشی از سرزمین پهناور ایران به لحاظ تاریخی دارای سابقه درخشان و دارای عرصههای تاریخی و یادمانی و جاذبه های طبیعی و بکر بسیار غنی است.
تاریخ بسیار کهن و آثار و نشانههای متنوعی که از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن به جا مانده میتوانند به عنوان جاذبههای توریستی مورد استفاده قرار گیرند. و این شهرستان قادر خواهد بود سهم بیشتری از صنعت گردشگری داشته باشد.
در واقع شناخت وبررسی فضای توریستی این شهرستان می تواند نقش مؤثری درساماندهی وبرنامه ریزی فضاهای توریستی متناسب باشرایط اجتماعی،طبیعی وفرهنگی واستفاده ازظرفیتهای موجودداشته باشد و این شهرستان با بهرهگیری از انواع جاذبهها میتواند به عنوان یکی از قطبهای گردشگری مورد توجه قرار گیرد. بنابراین شناخت پتانسیلها و تواناییها و شناساندن این توانها و برنامهریزی استراتژیک از ضروریات اساسی محسوب میشود.
معرفی منطقه مورد مطالعه
شهرستان لنگرود با ۴۳۸ کیلومتر مربع مساحت درناحیه شرقی استان گیلان واقع شده است. این شهرستان دارای ۴۶ روستادرجلگه، ۸۱ روستادرموقعیت پایکوهی و۸۴روستادرنواحی کوهستانی قرار دارد و براساس آخرین تقسیمات کشوری، دارای ۳ بخش ۴ شهر ۷ دهستان و ۲۱۱ آبادی (۲۰۲ آبادی دارای سکنه و ۹ آبادی خالی از سکنه) میباشد.
جاذبه های تاریخی –مذهبی منطقه
شهرستان لنگرود به لحاظ قدمت تاریخی فرهنگی از معدود شهرستانهای استان گیلان میباشد که دارای بافت تاریخی بسیار ارزشمندیست که بخشی از بناهای قابل توجه آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
جاذبههای مذهبی و تاریخی
بقعه متبرکه (آقاسیدحسین کیا) بقعه دوازده تن درروستای ملاط، بقعه آقاسیدمحمد معروف به سفید آستانه پل خشتی لنگرود،کاروانسرای بلور دکان پل خشتی بلور دکان،منزل منجم باشی، خانه دریابیگیو بافت تاریخی شهر لنگرود
جاذبه های طبیعی
مجموعه روستاهای پایکوهی و توریستی لیلاکوه، ملاط پرشکوه، شهر ساحلی چاف و چمخاله پارک جنگلی بلوردکان،غار لیاروی(بلور دکان ) آبشار چالدشت،منطقه ییلاقی هلو دشت ،پارجنگلی خرما، تالاب کیاکلایه ،بام سبزکومله ،شهر توریستی اطاقور و منطقه شکار ممنوع چاف
قابلیتها،امکانات وفرصتها منطقه
-وجودجاده دسترسی آسفالته در بیشتر راهای مواصلاتی شهرستان
-وجود زیرساختهای اولیه زیر بنایی
-وجودمنطقه ساحلی چاف وچمخاله
-نزدیکی روستاهای جاذب گردشگری به نقطه شهری لنگرود
-وجود روستای پایکوهی و توریستی لیلاکوه به عنوان قطب قهوه خانه ای استان (این روستا بعلت تراکم وجود قهوه خانه ها در سطح استان بعنوان قطب قهوه خانه ای معروف شده است و بعلت وجود این قهوه خانه های سنتی بر خلاف دیگر روستاها که در فصول پاییز وزمستان گردشگران کمتری دارند در همه ی فصول سال پذیرای گردشگران زیادی است .
-وجود دو روستای توریستی ملاط و برشکوه (این دو روستا به دلیل داشتن درختان مرکبات در تمام فصول سال گردشگران زیادی برای خرید محصولات باغی در این مناطق حضور می یابند از اینرو می توان در راستای گردشگری کشاورزی گامهای موثری برداشت ).
-وجود روستای کوهستاتی هلودشت در راستای توسعه گردشگری سلامت. گردشگری در هلودشت باید بر مبنای توریسم با کیفیت باشد که در این مورد علاوه بر موضوع توجه به حفظ محیط زیست از جانب گردشگران، میزان هزینه انجام شده توسط گردشگران نیز مد نظر است تا بتوان اشتغال و درآمد مورد نظر را با تعداد کمتری از گردشگران تامین کرد. در این راستا علاوه بر پیشنهاد اقامتگاه و واحدهای پذیرایی با کیفیت بالا و امکانات ویژه برای گردشگران خاص (گردشگران با درآمد بالا) برای استفاده در فصل گردشگری، میتوان ایجاد یک دهکده سلامت[۱] با ظرفیت محدود برای ارائه خدمات در طول سال را مدنظر قرار دارد.
-وجودآثارتاریخی شهرلنگرود
-وجودبافت روستایی
-وجودجاذبه های طبیعی منطقه مانندمناظرزیبای ساحل چمخاله،پوشش تالابی ،مناطق کوهستانی و جنگلی شهرستان
-وجودچشم اندازهای متنوع مانندکشتزارهای طبیعی،جنگلهای دست کاشت، مزارع برنج .باغات چای وباغات مرکبات
-امکان بهره برداری ازامکانات روستایی دربخش جلگه ای
-وجودنیروی انسانی کافی برای درگیرشدن درصنعت گردشگری
-نزدیکی شهرستان به مرکز استان
-وجود مراکز دانشگاهی متعدد و بخصوص دارا بودن رشته تحصیلی مدیریت جهانگردی در دو مرکز دانشگاهی شهرستان
تنگناهاومشکلات وتهدیدهای منطقه
-تجمع مراکز اقامتی در بخش ساحلی چاف و چمخاله و در نتیجه حضور بیش از اندازه گردشگران در ایام تعطیل و ازدحام و شلوغی وآلودگی زیست محیطی ساحل
-نداشتن امکانات اقامتی در سایر بخش های شهرستان (کوهستانی و پایکوهی)
-نزدیکی با شهرستان لاهیجان به عنوان یک جاذبه همجوار رقیب
-تغییرکاربری اراضی منطقه به اراضی تجاری ومسکونی
-عدم وجود آژانس گردشگری
-عدم تبلیغات مناسب و کافی وعدم وجود تابلوهای معرفی جاذبه های گردشگری
محدودیتهای زیربنایی منطقه
-عدم وجودمراکزاقامتی متنوع درمنطقه
-عدم وجودمراکزاطلاع رسانی
-کمبود آژانس های گردشگری و هواپیمایی(۴دفتر خدمات مسافرتی فعال در شهرستان وجود دارد که بجز یک مورد بقیه در راستای گردشگری مذهبی به عتبات عالیات فعالیت می کنند و کمتر به فعالیتهای دیگر گرشگری می پردازند ).
دیدگاه سندتوسعه شهرستان مرتبط باگردشگری
لازم است به بررسی سند توسعه شهرستان لنگرود درجهت روشن شدن سیاستهاواهداف بلندمد ت شهرستان که مرتبط باصنعت گردشگری درمنطقه می باشد،پرداخته شود.
اصلی ترین قابلیتهای توسعه
١- وجودجاذبه های طبیعی نظیر: تالاب ها منطقه توریستی چاف و چمخاله،پارک جنگلی خرما،بلوردکان،منطقه ییلاقی هلودشت،نگین سبزکومله،استخربزرگ کومله،پارک جنگلی مریدان، رودخانه لنگرود رودخانه که ازوسط شهرمی گذردودر حال حاضر هیچ استفاده توریستی از آن نمی شود . وآثارارزشمندتاریخی، فرهنگی مانند: مسجدجامع،پل خشتی،بقعه متبرکه آقاسیدحسین وآقاسیدمحمد سفیدآستانه ودوازده امامزادگان ملاط
٢- وجود معماری تاریخی در برخی نقاط
٣- قرارگرفتن درمسیرکریدورحمل ونقل بین المللی شمال وجنوب ومسیراصلی شرق وغرب، مشهدونزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت وفرودگاه رامسر
۴- موقعیت ممتازطبیعی وقابلیتهای زیست محیطی شهرستان شامل جنگلهاومراتع وسیع درنواحی کوهستانی وکوهپایه ای ووجودخاک حاصلخیزوقابل آبیاری درسراسرناحیهجلگه ای،اقلیم مناسب وبالابودن میزان متوسط بارندگی سالانه.
عمده ترین تنگناهاومحدودیتهای توسعه
١- بالابودن سطح آبهای زیرزمینی وآلودگی آنهاوشکننده بودن محیط زیست
٢- محدودیت اراضی برای توسعه شهری،فرسودگی بافتهای قدیمی،کیفیت نامناسب شبکه های ارتباطی
وجود تراکم بالای جمعیت وگسترش بی رویهکالبدی شهرلنگرود
٣- پیشروی آب دریای خزر،فرسایش خاک ورانش زمین وآلودگی منابع آب شرب بویژه درنقاط روستایی
۴- فرسودگی واضمحلال سریع تأسیسات زیربنایی وبالابودن هزینه های تعمیرونگهداری آنان به دلیل شرایط اقلیمی شهرستان
۵- پایین بودن توان مالی بخش غیردولتی شهرستان درسرمایه گذاریهای کلان
۶- نبودسیستم بازیافت زباله وخطرنابودی پوشش گیاهی وگونه های جانوری
۷- بهره برداری غیراصولی ازساحل دریا،تالابهاوجنگل وحاشیه رودخانه هابه خصوص رودخانه هابه خصوص رودخانه ای که ازمرکزشهرلنگرودمی گذرد
۸- نبودشبکه جمع آوری فاضلاب وتصفیه خانه درمناطق شهری وروستایی ومشکلات زیست محیطی ناشی ازآن وآلودگی منابع آبی شهرستان
اهداف بلندمدت
١- ایجادزمینه های مناسب برای سرمایه گذاری بخش غیردولتی داخلی وخارجی) درفعالیتهای محوری توسعه باارائه تسهیلا ت آسان)
٢- ایجاد،گسترش وتجهیززیربناها درمناطق ،کوهپایه ای وکوهستانی
٣- جذب گردشگرازطریق شناسایی ومعرف قطبها،محورهاوکانونهای توسعهبخش گردشگری
۴- تخصیص بهینهزمین واولویت بندی اصولی کاربریهای آن متناسب باضرورتهای توسعه شهرستان
۵- افزایش سرانه تأسیسات وتجهیزات شهری شهرستان درحدمتوسط استاندارد
۶- گسترش وتجهیزشبکه های زیربنایی بااولویتهای شبکه های ارتباطی سریع
سیاستهای اجرایی
– ساماندهی رودخانه های داخل شهری وآزادسازی وبهسازی حاشیه رودخانه ها
– بهبودشرایط محیط زیست شهری وارتقاءسطوح معابرشهری
– معرفی جاذبه های طبیعی،زیارتی،تاریخی وفرهنگی شهرستان لنگرودازطریق برشور،رسانه هاوایجادمرکزاطلاع رسانی
– تشویق وارائه تسهیلات به بخش غیردولتی جهت تأسیسات و امکانات اقامتی متناسب باسطوح مختلف درآمدی گردشگران درنقاط مستعدگردشگری شهرستان لنگرود
– -ایجادفضای مناسب درشهرستان جهت برگزاری جشنواره های بومی،محلی،صنایع دستی درتمامی فصول سال
– توسعه صنایع دستی وصنایع تبدیلی وابسته به محصولات کشاورزی به منظور توسعه گردشگری
– ایمن سازی شبکه حمل ونقل جاده ای شهرستان به منظورکاهش تصادفات جاده ای
– توسعه شبکه سوخت رسانی خودروهاCNG –
اقدامات اولویت دار
– استفاده گردشگری از بندر و اسکله چندمنظوره چمخاله در راستای توسعه گردشگری دریایی
– مطالعه وایجادپارک حیات وحش
– ارایه تسهیلات جهت ایجادمراکزدائمی نمایشگاهی صنایع دستی
– بهسازی حاشیه رودخانه عبوری ازشهرلنگرود و ایجاد کاربری توریستی از آن
– احداث چندپارکینگ طبقاتی وعمومی درنقاط مختلف مراکزخریدوبازارها
–ایجاد فضای سبزشهری وپارکهاتاحداستانداردهای مطلوب
–ایجاد جاذبه های متنوع انساخت و مطالعات امکانسنجی ایجاد جاذبه های جدید
نتیجه
شهرستان لنگرود از تنوع جاذبهها برخوردار است. طبیعت گردی و گردشگری در مناطق ساحلی( شهر ساحلی چاف و چمخاله)از اولویت اول گردشگری می باشد. توزیع خدمات و تأسیسات در کانونهای جاذب نامتعادل و نامتناسب با جایگاه مکانی ـ فضایی هر یک بوده است وهمچنینپراکنش فضایی مراکز اقامتی و پذیرایی در این منطقه باعث شده است گردشگران بیشتر به این محدوده هجوم بیاورند که در صورت سرمایهگذاری و برنامهریزی علمی و هدفمند و بهکارگیری شیوههای نوین تبلیغات میتوان گردشگری را در دیگر بخش های جلگه ای و کوهستانی نیزسوق داد. از این رو در جهت توسعه ساختار و سازمان فضایی حاکم بر فضاهای گردشگری پیشنهادهایی ارائه می گردد.گردشگری به عنوان یک پدیده توانمند و شهرستان لنگرود به عنوان یک مکان بالقوه میتوانند جمعیت زیادی را به سوی خود جذب کنند. فرایند برنامه ریزی فضاهای گردشگری مستلزم اتخاذ رویکردی نظاممند و همه جانبهنگر است که همه ابعاد شامل معیارها و میزان ضرایب اهمّیت آنها در نظر گرفته شده باشد. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مناطق گردشگری شهرستان لنگرود از جاذبههای گردشگری فراوانی برخوردار هستند. لذا اگر به ارزیابی توانهای گردشگری پرداخته شود، مسلماً باعث افزایش آثار و پیامدهای مثبت و کاهش اثرات و پیامدهای منفی میشود.
پیشنهادها و برنامهریزی توسعه گردشگری
با توجه به نتایج تحقیق تنگناها و قابلیتهای فضاهای گردشگری در محدوده مشخص گردید و پیشنهادهای لازم و متناسب با کانونها ارائه گردید که به قرار زیر است:
[۱]. به مجموعه های اقامتی گفته می شود که خدمات سلامتی را به مهمانان خود ارائه میدهند(نمونه کامل آن یک نمونه طبیعی به دور از آلودگیهای زندگی شهری و ارائه خدمات سلامتی به گردشگران است).
دکتر سپیده آشفتهپور لیلاکوهی
*دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامهریزی روستایی ـ دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و مدرس مدیریت جهانگردی دانشگاه پیام نور
سامان رضی ورزشکار لنگرودی در مرحله جدید اردوی تیم ملی وزنه برداری جانبازان و معلولین کشور حضور یافت.
روش سنتی دودی کردن ماهی، تنها در خطه شمال ایران صورت می گیرد. «دودخانه» روستای موبندان بیش از ۲۰۰سال قدمت دارد و سه نسل در کنار هم در کار تولید ماهی دودی فعالیت می کنند.
از بین ۷۴ داوطلب ششمین دوره شورای شهر لنگرود، ۱۱ نفر را داوطلبین خانم تشکیل می دهند.
با نارنجی شدن هفت شهر گیلان، پلیس از جریمه ۵۰۰ هزارتومانی خودروهای غیربومی خبر داده اما گیلانیان معتقدند این جریمهها بازدارنده نیست.
متن خوبی بود، ولی ایشون که دانشجوی دکتری هستند پس چرا نوشتید دکتر؟!
با سلام سرکار خانم دکترآشفته پور از ارائه مطالب ارزشمندتان در راستای توسعه گردشگری شهرستان لنگرود کمال تقدیر و تشکر را دارم امیدوارم که مقالات شما تداوم داشته باشد. با احترام نغمه صاحبی
با سلام سرکار خانم دکترآشفته پور متن شما خیلی زیبا و جالب بود و امیدوارم که در اینده نزدیک ار مطالب جدید شما بهرمند شویم.
مقاله بسیار کامل و جامعی بود ، حیف است که از شما نخبگان علمی در سطح مدیریتی استان و کشور استفاده نشود …با ارزوی موفقیت های روزافزون
سرکار خانم دکتر آشفته پور ارایه مطالب شما در زمینه گردشگری بسیار جالب بود امید وارم که مطالب شما تداوم داشته باشد. با احترام نغمه صاحبی
مقاله بسیار علمی و کاربردی بود .استان گیلان به نخبگان علمی همچون سر کار عالیه خانم دکتر به خود باید ببالد.مایه افتخار است.تشکر آرزوی موفقیت روز افزون
با سلام.جا داره تشکر کنم و خسته نباشید عرض کنم خدمت سرکار خانم دکتر آشفته پور بخاطر مقاله کامل و سازنده شون.شهرستان لنگرود پیشرفت های خودش رو مدیون همچین فرهیختگانی هستش و خواهشمندم از مسئولین محترم که از دانش امثال خانم دکتر استفاده کارا بکنن. با تشکر از لنگر نیوز
با سلام و درود بر خانم دکتر بسیار جامع و موشکافانه نگریسته اید, چنانچه از ظرفیتهای منطقه استفاده مطلوب شود, و از ضعف های ان کاسته گردد, قطعا بدلیل وجود جاذبههای متنوع و موقعیت شهرستان گردشگری تحول اساسی با تحقق برنامه ها و رونق اقتصادی در حیات شهرستان را بدنبال دارد
با سلام.ممنونم از خانوم دکتر که برای پیشرفت شهر خودشون تلاش کردن و این نکات رو ذکر کردن.جا داره مسئولین از وجود همچین مشاورانی استفاده مفید ببرن و کمر همت ببندن برای پیشرفت روزافزون شهرمون.به امید فردای بهتر
بسیار جامع و موشکافانه نگریسته اید,.تشکر و قدرانی
سلام خانم دکتر خیلی استفاده کردم .و بسیار جامع بود متشکرم
با سلام. مقاله بسیار کاملی بود تشکر میکنم از سرکار خانم آشفته پور و همچنین لنگرنیوز
سپاس از لنگرنیوز بخاطر انتشار این مقاله زیبا خسته نباشید میگم به خانم دکتر آشفته پور منتظر مقاله های بعدیتون هستم
تابلوئه که اکثر کامنت ها رو یکی دو نفر بیشتر ننوشتن! بسیار جامع ، موشکافانه، ای کاش از شما استفاده بشه، خیلی زیبا بود و …. همه کامنتها شبیه به همه … پیشنهاد میدم حرفه ای تر عمل کنین … لنگر دقیقا کجایی؟!!! خخخخخ
جناب محمدصادق (اسم واقعی یا جعلی)؛ به جای درج چنین مطلبی، ای کاش سوادی داشتی تا نظر کارشناسی راجع به مقاله تخصصی می دادین، مقاله ابعاد مختلف توسعه گردشگری در شهرستان را بررسی نموده و با بیان نقاط ضعف و قوت، فرصت های موجود را ارائه کرده اند، سعی کنیم بدون غرض ورزی و کنترل احساسات، به خودمان احترام بگذاریم در ماه مبارک رمضان التماس دعاء برادر
آقای صادق یا به عبارتی محمد صادق کامنت گذاشتن یا کامنت نزاشتن برای نوشته های این استاد چیزی از درجه اعتبار و علم ایشون زیاد یا کم نخواهد کرد . اتفاقا دقیقا از کامنت شما معلوم هست که شما حتما ایشونو میشناسید و خصومت ی دارید با ایشون وگرنه ما چیزی به جز واقعیت در اینجا ندیدیم
با سلام . بله من با افتخار میگویم که دانشجوی ایشون هستم همیشه مطالب و نوشته های خانم دکتر دنبال میکنم ایشون خیلی مطالب ارزشمند و خوبی رو حتی سر کلاس درس متذکر میشوند و ما دانشجویان مدیریت جهانگردی پیام نور از ایشون درسهای زیادی یاد گرفتیم
با سلام خدمت دست اندرکاران خوب سایت لنگر نیوزاول از همه بابت مقاله مفیدتون ممنون کاش مسِئولین شهرمون بیشتر به جاذبه های توریستی و گردشگری لنگرود توجه میکردند،بعد در جواب این اقای صادق ،محمدصادق ،امیر ،مازیار ببخشید ایشون در عرض دو دقیقه ۲تا اسم عوض کردن ادم گیج میشه،ایشون احتمالا خودشون از این کارها زیاد انجام دادن که به بقیه تهمت میزنند.اقا ی محترم چه خوب میشد که اینقدر بدبینانه قضاوت نمی کردید و فقط نظرتون رو راجع به مقاله بیان می کردید.متاسفانه این روزها ادم ها خیلی راحت در مورد دیگران قضاوت میکنن.با سپاس از سایت خوب و محبوب لنگرنیوز
لنگری به بروبچ بگو دعوا نکنن . بهتر است از ع ح نژاد (عضو سابق شورای کومله) درس تواضع و علم و ادب را بیاموزید. کسی که موفق به قبولی در دکترای ورزش دانشگاه آزاد شده و برخلاف میلش تمام مردم کومله صدوبیست و سه پرده تبریک برایش نصب کردن و بنده خدا هیچ مقاله ای هم نمینویسد تا ریا نشه… آن کسی نیست جز ع ح نژاد کومله!!!!
محسن جان، گیر نده دیگه داداش. مطلب مفید بود
هی بد نبود
با سلام سپاس بخاطر متن علمی و نوع نگرش شما به موضوع. اما اینجا گیلان است و فعالیت اول آن بخش کشاورزی است. در حالیکه در طی چند سال اخیر مسئولان ما دارن به جای سرمایه گذاری روی سیستم های نوین کشاورزی، باغداری و دامداری و حمایت از جامعه کشاورزان با رویکرد صادرات محور، سنگ گردشگری رو با زور به سینه می زنن و ناپایداری زیست محیطی را به بهانه رونق اقتصادی برای ما به ارمغان می آورند.
باتشکر ازاستاد آشفته پور .در مورد لیلا کوه فرمودید قطب قهو خانه ای وجذب توریست! فکر نمی کنیددر جایی که جوانان قلیان دود می کنند باعنایت به مضراتش و مشکلاتش برای شهر لنگرود باید درمقاله ی زیبایتان سانسور می کردید!؟
با سلام و احترام . از همه کسانی که کامنت گذاشتند بخصوص منتقدین گرانقدر تشکر و قدردانی می کنم .خوشحال شدم از اینکه این موضوع مورد توجه شما عزیزان قرار گرفت .در پاسخ به کامنت ذره بینانه ، بنده عرض کردم قطب قهوه خانه ای استان نه قطب قلیان . قلیان جز لاینفک قهوه خانه های سنتی نمی باشد و لزومی نمیبینم که قلیان حتما در آن قهوه خانه ها ارائه شود. قهوه خانه های سنتی ریشه در فرهنگ وآداب و رسوم مردم گیلان دارند .از قهوه خانه های سنتی میتوان استفاده های کاربردی دیگری کرد کما اینکه در بعضی از این قهوه خانه ها حتی کتابخانه ،آثارفرهنگی،هنری شعر و صنایع دستی هم به چشم می خورد که می تواند تاثیر فرهنگی و تربیتی خوبی در مراجعه کنندگان به این مکانها داشته باشد. گردشگری مثل شمشیردو لبه عمل می کند که هم مزایا و هم معایب خاص خود را دارد که می توان با ارائه راهکارهای خوب از اثرات منفی آن کاست و به پیامدهای مثبت آن افزود. بهتر است از دیدگاه مثبت به این قهوه خانه ها نگریسته شودمثلا ایجاد اشتغال در روستا و جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان و جوانان جویای کار به شهرهای بزرک و خالی از سکنه شدن این روستا نظیر خیلی از روستاهای دیگر و همچنین شناخته شدن جاذبه های دیگر این روستا و روستاهای مجاور آن در سطح منطقه ای و ملی.
در ضمن نکته ای دیگری که باید متذکر شوم این است که در این قهوه خانه ها چای صدرصد محلی وترویج فرهنگ استفاده از چای ایرانی می شود که این می تواند در توسعه پایدار روستایی نقش مهی را ایفا کند.
ممنون از مقاله پر بارتان.خانم دکتر مشکل لنگرود نداشتن مدیران لایق و سىاسى کارى ومنفعت طلبى مدیران این شهرستان است.امیدوارم از افراد متخصص مثل شما در شهرستان بیشتر استفاده بشود.
سلام .. خسته نباشید … با تشکر از مقاله خوب و مطالب ارزشمند .
سلام و درود به کارگیری فن و سخن متخصص ار امور مغفول مانده در بسیاری از مسائل اجرایی کشور ماست.امیدوارم استفاده از متخصصین در همه ابعاد متجلی بشه.کلام خانم دکتر آشفته بور،کلام حق و چکیده ای از دریای بیکران راهکارهایی است که برای هر منطقه توسط اهل فن بیان میشود.امید است این توجه در ابعادبزرگتر شکل گیرد.با تشکر
شرط میبندم یک نفر از این نظردهندگان هم این مقاله طولانی را نخوانده البته به استثنای خود نویسنده! راستی مقاله از چه نوعی است؟ علمی ترویجی است مقاله سمیناری است چه نوعی است؟ علمی پژوهشی که صدردرصد نیست چون خیلی ضعیف است و اصلن در حد علمی پژوهشی نیست. اگه یکی جواب بده ممنون میشم
مقاله از نظر خبری خوب است و اما از نظر علمی ضعیف است و البته یقینا مقالاتی که در سایتهای خبری درج میشن از ارزش علمی برخوردار نیستند و به عنوان رزومه علمی و پژوهشی محسوب نمیشن. این نوع مقالات صرفا ارزش خبری و رسانه ای دارن
ضمنا این نوع مقالات در حد علمی پژوهشی که اصلا نیستند و جزو علمی ترویجی یا مقالات همایشهای ملی یا بین المللی نیز به حساب نمی آیند و همانطور که عرض کردم ارزش این نوع مقالات صرفا جنبه خبری و رسانه ای است و به همین دلیل این نوع نوشته ها جزو مقالات به حساب نمی آیند بلکه جزو یادداشت های رسانه ای به حساب می آیند.
جهت ارتقاء وضعیت تحصیلی یا مثلا قبولی در دکترا و استادداانشگاه شدن و … نیز این نوع مقالات یا یادداشت ها هیچ نمره مثبتی ندارند. در هرصورت تشکر از نویسنده این یادداشت پیرامون گردشگری خانم اشفته پور.
این مطالب را نیز در پاسخ دوستانی عرض کردم که برای شان سوال پیش آمده بود.
با تشکر از توضیحات شما استاد گرانقدر بله همینطور است مقاله از نظر علمی ضعیف است چون نه رفرنس داره و نه یافته های علمی و … علاوه بر این کل مقاله کپی شده از طرح جامع و تفصیلی لنگرود است
باسلام ضمن تبریک به سرکار خانم آشفته پور دانشجوی دکترای جغرافیاو مدیریت برنامه ریزی روستایی برای تدوین این مقاله جامع و کامل ِِامیدوارم که دست اندرکاران و تصمیم سازان محلی از وجود سرکار در تدوین برنامه اقدام استفاده نمایندو در راه رفع محدودیت ها بکوشند و از تهدیدها را به فرصت تبدیل نمایند . از بوم گردی روستایی به واسطه روستاهای بکر نباید غافل شد ضمن این که لنگرود قطب تولید پیله تر و پرورش کرم ابریشم بوده و می توان برای برگزاری جشن برداشت پیله هم اقدام نمود .نمی دانم بالاخره لنگرود دارای اداره میراث فرهنگی و گردسگری شد یا نه ؟ موفقیت سرکار را در تمامی ابعاد زندگی خواستارم .
ضمن عرض سلام وخسته نباشید به همه ی کامنت گذاران . در جواب کامنت خانم مریم باید بگم که اولا دلیل استدلال سرکار برای تخریب مقاله را نمیدانم ،چنانچه نقدی است با استدلال علمی مطرح تا ضمن تشکر از شما ،در صورت وارد بودن نقد علمی توسط نویسنده اصلاح شود.ثانیا علم و اطلاع شما از اینکه هیچکس مقاله را مطالعه نکرده ازکجاست؟ با چه شهامتی از ده ها مخاطبی که نظراتشان را داده اند ایراد میگیرید .آیا واقعا از ابراز چنین سخنانی مطمنید که به راحتی تهمت میزنید. حالا به هر دلیلی این مقاله مورد پسند شما واقع نشد و هر کسی نظری دارد چون هیچ کاری در دنیا مورد تایید همگان نیست چراکه چنین باشد به آن کار باید به دیده تردید نگریست ولی شما نباید دیگران را به تمسخر بگیرید. احتمالا شما از آندسته آدم هایی هستید که به راحتی در مورد دیگران قضاوت میکنید. در ضمن شما که اینقدر اسم انواع مقالات رو میدانید سیمیناری ،ترویجی یا علمی پژوهشی بعد این را نمی دانید که شرط بندی واژه درستی نیست و شرط بستن حرام هست که در اول کامنت خودتان نوشته اید شرط میبندم یک نفر از این نظردهندگان هم این مقاله طولانی را نخوانده البته به استثنای خود نویسنده! واقعا جای بسی تاسف است همیشه ما انسانها بجای نقد اصولی و کارشناسانه فقط درصدد تخریب همدیگر هستیم . این است که نمیتوانیم پیشرفت کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
درود بر آنهایی که دانش را گرامی می دارند. بعنوان کسی ک:/.- تلاش هایی برای یادگیری و یاد دادن مباحث برنامه ریزی و گردشگری داشته ام با مطالعه مقاله و پیام های کاربران، به مواردی اشاره می کنم: با توجه به محل انتشار مقاله و مخاطبان آن که معمولا متخصصین رشته نیستند، مقاله از کیفیت خوبی برخوردار است و قابلیت تبدیل به مقاله علمی-پژوهشی را دارد. توجه به عوامل مختلف تاثیر گذار در گردشگری، قوت اصلی آن است و می تواند دیدگاه مناسبی را نسبت به موضوع برای خوانندگان ایجاد کند هر چند که در برخی موارد کلی گویی شده است ضمن اینکه بهتر بود در عنوان از اصطلاح «برنامه ریزی» استفاده نشود. توجه به توزیع علمی و منطقی نگارنده محترم و پیام های اموزنده علمی و وزین چند کاربر (یکی از اساتید مدیریت بازرگانی و یه کامنت بیطرف) به رفع ابهام ها کمک خواهد کرد. که دانش را گرامی می دارند. ابتایی در جهت یادگیری و یاد دادن دا پوزش از نگارنده پیام وزین با عنوان «کامنت بیطرف» برای … و سپاس برای پیام وزینشان. من بعنوان کسی که تلاش ه
پوزش از خوانندگان گرامی برای اشتباه رخ داده (جمله آخر)
سلام . در جواب کامنت یکی از اساتید مدیریت بازرگانی باید بگم که جناب آقا یا سرکار خانم از کی تا حالا فردی جهت ارتقا وضعیت تحصیلی یا قبولی در دکترا و استاد دانشگاه شدن تو سایتهای خبری یادداشت یا گفتگو میزاره تا آنجایی که من نویسنده را میشناسم خانم آشفته پور این مراحل را پشت سر گذاشته اند چون هم در مرحله دفاع از تز دکتری خود هستند هم در دانشگاه تدریس می کنند پس ایشان به این دلایل این یادداشت یا مقاله خبری را در این سایت ثبت نکردند که نمره مثبت یا منفی بگیرند . در جواب کامنت آقای حامد کارشناس ارشد مدیریت شهری هم باید عرض کنم اگر شما واقعا کارشناس ارشد مدیریت شهری باشید باید بدانید که اصلا مقالات علمی با چارچوب علمی اش مثلا داشتن چکیده ،مقدمه ،مبانی نظری ،روش تحقیق،جامعه آماری ،یافته ها ،نتیجه گیری ،پیشنهاد و راهکار در سایت های خبری به صورت یادداشت خبری باید ارائه میشد ؟؟؟؟؟؟؟؟آیا واقعا تصور میکنید که سرکار خانم دکتر آشفته پور به این مسایل واقف نیستند؟؟؟؟؟؟؟؟بعد با این چارچوب حجم مقاله را می توانید تصور کنید چقدر میشدهمینطوریش هم یه کامنت (مریم)نوشته که شرط میبندم این مقاله طولانی رو کسی نخوانده است .آقای حامد در سایتهای خبری آیا مر جع نویسی میکنند .در ضمن شما یافته های علمی را در مورد موضوع گردشگری در چه می دانید آیا یافته های علمی فقط باید فرمول و مدل و حساب و کتاب باشد . یافته های علمی مگر بجز رسیدن به شناخت، معرفی فرصتها ، قابلیتها ،تهدیدها،تنگناها و ارائه راهکار و پیشنهادات در محدوده مورد مطالعه است؟؟؟؟ آقای حامد شما که کارشناس ارشد مدیریت شهری هستید برای ارتقاءو پیشرفت شهرتان چه کردید؟ فکر میکنم خانم آشفته پور با اراءه این مقاله خواستند گامی هر چند کوچک یا بزرگ در راستای معرفی و توسعه گردشگری شهرشان بردارند. کما اینکه گام های موثری نیز برداشتند . لازم می دانم عرض کنم که ایشان مبدع و دبیر اجرایی اولین جشنواره بهار نارنج در شهرستان لنگرود اگه اشتباه نکنم در سال ۹۲ بود در شهر کومله که مورد استقبال گردشگران زیادی حتی از خارج ازاستان قرار گرفت بودند .حتی گردشگر خارجی داشت . حتی بازتاب ملی هم داشت و در اخبارشبکه یک کشورو کانالهای دیجیتال کشور مثل شبکه نسیم ، تماشا نیز پخش شد. مخاطبین عزیزخودتان قضاوت کنید آیا این کارها توسعه گردشگری نیست . اولین جشنواره غذا در سالن ارشاد ،اولین سوگواره آیینی شط سرخ در بقعه آقا سید حسین لنگرود و… و…. و…و…در هر صورت وظیفه خودم دونستم که از بعضی چیزها که احساس میکنم در بعضی کامنتها به دلایلی که نمیدانم اغراق شده است توضیح دهم . و از این بابت برای خانم آشفته پور خوشحالم که یادداشتشون این همه مخاطب و کامنت داشت .من که این سایت بیشتر اوقات مطالعه میکنم فکر میکنم تو این چند سال اخیر این بخش یکی از بیشترین کامنتها را داشت .
خخخخ خخخخ تابلوئه خود نویسنده این دفاعیات رو نوشته … خخخخ
انتخابات همه جا آبی میشه جوش نیارید ....
از ۲ روز قبل از عید تا همین امروز که ۴ ام هست روزی ۲ ساعت آب داریم. منزل ما در کوچه موسوی چالکیاسر هست. خ ....
آقا میلاد اسماعیل دوست عزیز . دوست داریم و حمایتت میکنیم ....
عالی بیشتر اهنگاشونو منتشر کنید تا این خواننده ها بیان سر زبونا نه چارتا دفتر نقاشی مث تتلو.. ....
:):):) ....
[…] هستهای و درخواست تهران برای برداشته شدن تحریمها توضیح داد: «بایدن بسیار شفاف بوده، اگر ایران ....