۵۴ کشاورز لنگرودی به دلیل آتش زدن کاه و کلش راهی دادسرا شدند.

سید امین نجات در گفت‌وگو با خبرنگار لنگرخبر اظهار کرد: با آغاز برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان تعدادی از کشاورزان اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی می‌کنند که این کار باعث کاهش حاصلخیزی و افزایش درصد فرسایش خاک شده و آلودگی هوا و محیط‌زیست می‌شود.

 

وی بابیان اینکه آتش زدن کاه و کلش مزارع در بسیاری از مواقع باعث سرایت آتش به پوشش گیاهی طبیعی اطراف مزارع می‌شود، گفت: این عمل نه‌تنها به از بین رفتن پوشش گیاهی منجر می‌شود بلکه با سلب امنیت گونه‌های متفاوت حیات‌وحش به ایجاد اختلال جدی در حیاتشان می‌گردد.

 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان لنگرود با اشاره به گشت زنی محیط بانان جهت ترویج و آگاهی‌رسانی به کشاورزان و جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش، گفت: طی گشت زنی‌های مأمورین یگان حفاظت محیط زیست پاسگاه چاف و چمخاله، تاکنون ۵۴ نفر از مالکین یا متصدیان مزارع کشاورزی به جرم آتش زدن کاه و کلش در شهرستان لنگرود به دادسرا لنگرود معرفی‌شده‌اند.

 

نجات گفت: سوزاندن آثار به‌جامانده مزارع پس از برداشت محصول، سنت نادرستی است که هنوز در بین برخی کشاورزان مرسوم است و لازم است جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها و بخشداری در این راستا جلسات آموزشی را برای کشاورزان برگزار کنند.

 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست لنگرود بابیان اینکه سوزاندن کاه و کلش و دود حاصل آن در مزارع، مشکلات تنفسی برای انسان را به وجود می‌آورد، تصریح کرد: به استناد ماده ۶۸۸ ق م ا مجازات سوزاندن کاه و کلش حبس تا یک سال خواهد بود.

انتهای پیام/