به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لنگرخبر، امروز در قرن 21 ام به دلایل مختلفی چون تغییرات سبک زندگی بیماری های جدی ای مارا تهدید می کند. معمولا وقتی صحبت از بیماری های مهلک و خطرناک می شود ذهن همگان به سمت سرطان، ایدز یا مواردی مثل این ها می رود و هیچ کس از افسردگی نام نمی برد غافل از اینکه این اختلال روحی به حدی جدی و خطرناک است که از آن به عنوان بیماری قرن نام برده می شود.
به گزارش نواندیش، افسردگی دارای انواع مختلفی است و اگر فردی که پتانسیل ابتلا به آن را دارد این اختلال را جدی نگیرد حاد شدنش می تواند زندگی او را به شدت تهدید کند.
اغلب مردم گه گاه غمگین یا افسرده هستند و این یک واکنش کاملا طبیعی نسبت به زندگی است.  اما هنگامی که ناراحتی شدید -از جمله احساس  ناامیدی و بی ارزش بودن  چند روز به چند هفته ادامه می یابد و زندگی شما را مختل کند، ممکن است چیزی بیش از یک احساس غم معمولی باشد.
چگونه بفهمیم که افسردگی داریم؟
معمولا پزشکان کتابچه راهنمای کاربر برای تشخیص اختلالات روانی استفاده می کنند، اگر حداقل پنج هفته یا بیشتر از آن این علائم را طی 2 هفته دارید، مشکوک به افسردگی هستید.
روحیه افسردگی در بیشتر روزها، به خصوص در صبح شدید است.
تقریبا هر روز احساس خستگی یا کمبود انرژی می کنید.
تقریبا هر روز احساس بی ارزش بودن یا گناه می کنید.
نمی توانید بخوابید یا تقریبا منظم بخوابید.
از هیچ چیز لذت خاصی نمی برید.
ممکن است درباره مرگ یا خودکشی فکر کنید.
احساس بی قراری می کنید.
حتی به لحاظ بالینی وزن کم یا زیاد کنید.
اگرچه این علائم رایج هستند، اما همه افراد مبتلا به افسردگی با هم یکسان نیستند. اینکه چقدر شدید هستند، چگونه اغلب اتفاق می افتند و چه مدت طول می کشند می توانند متفاوت باشند.
همچنین این علائم ممکن است از الگوهای خاصی پیروی کند مثلا افسردگی ممکن است با تغییر فصل تغییر کند (یک بیماری که قبلا اختلال عاطفی فصلی نامیده می شد).
آیا افسردگی علائم فیزیکی دارد؟
افرادی که دارای افسردگی هستند معمولا علائم فیزیکی این بیماری را نادیده می گیرند. آنها ممکن است شامل درد مفاصل، درد پشت، مشکلات گوارشی، مشکلات خواب و تغییرات اشتها باشد. شما همچنین ممکن است سخنرانی و حرکات را کند کنید. دلیل این است که مواد شیمیایی مغز مرتبط با افسردگی، به ویژه سروتونین و نوراپی نفرین، در هر دو حالت و درد نقش دارند.
آیا افسردگی در کودکان امری معمول است؟
افسردگی دوران کودکی متفاوت از طبیعت واقعی انسان و احساسات روزمره ای است که بیشتر بچه ها احساس می کنند. اگر فرزند شما غمگین باشد، لزوما این به معنی افسردگی نیست. هنگامی که غم و اندوه با او روز به روز باقی می ماند که افسردگی ممکن است یک مسئله باشد. یا اگر فرزند شما رفتار ناخوشایندی داشته باشد که با فعالیت های عادی اجتماعی، منافع، کار مدرسه یا زندگی خانوادگی مواجه شود، ممکن است نشانه های یک مشکل باشد که در آینده خودش را در قالب افسردگی نشان دهد.
افسردگی در نوجوانان
بسیاری از نوجوانان ناراحت یا مودبانه احساس می کنند. با این حال، زمانی که غم و اندوه برای بیش از 2 هفته طول  بکشد و نوجوان دارای علائم دیگری از افسردگی باشد، ممکن است مشکل داشته باشد در این زمان با پزشک خود صحبت کنید و بفهمید که آیا نوجوان شما افسرده است یا خیر. در این شرایط درمانی مؤثر است که بتواند نوجوانان را به سمت فراتر از افسردگی سوق دهد چون آنها رشد می کنند.
آیا انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد؟
چند نوع اختلال افسردگی وجود دارد که پزشکان می توانند تشخیص دهند، از جمله:
اختلال افسردگی مداوم
 اختلال خلقی، هنگامی که کودکان و نوجوانان به شدت تحریک پذیر، عصبانی و اغلب اوج های شدید هستند که شدیدتر از واکنش های معمول کودک است.
اختلال افسردگی قبل از قاعدگی که زنان به طور طبیعی به آن مبتلا می شوند.
اختلال خلقی ناشی از مواد دارویی(SIMD)،  این علائم  هنگام مصرف دارو یا بعد از توقف آن اتفاق می افتد.
اختلال افسردگی به علت وضعیت پزشکی دیگر
سایر اختلالات افسردگی، مانند افسردگی جزئی
افسردگی شما ممکن است دارای ویژگی های خاص دیگری مانند:
اضطراب مضطرب شما درباره چیزهایی که ممکن است اتفاق بیفتد یا در مورد کنترل از دست دادن شما نگران باشید.
ویژگی های ترکیبی از افسردگی و شیدایی به این شکل در دوره ای انرژیک و خوشحال باشید و سپس ناراحت و افسرده.
احساس گرسنگی نا امیدی علاقه زیاد به خوابیدن همه ممکن است جزو ویژگی های خاص ابتلا به افسردگی باشد.
ویژگی های روان پریشی مثل مشاهده چیزهایی که وجود خارجی ندارند.
افسردگی بعد از زایمان علائم شما در دوران بارداری یا پس از زایمان آغاز می شود.
الگوی فصلی به طوری که علائم شما با تغییرات در فصول، به ویژه ماه های تیره تر و سرد تر، بدتر شود.
این امر رایج است که افراد دیگر با مشکلات افسردگی، پزشکی یا روانی مانند اضطراب، اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس، ترس و اختلالات خوردن مواجه شوند. اگر شما یا یکی از عزیزان علائم افسردگی یا بیماری روحی دیگر دارید، با پزشک خود صحبت کنید و درمان آن را جدی بگیرید.
علائم هشدار دهنده خودکشی چیست؟
هر کسی که فکر می کند یا درباره صدمه زدن به خود صحبت می کند، باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
افسردگی در ایران
متاسفانه در کشور ما نیز به دلایل مختلف از جمله سختی های زندگی و علل دیگر آمار افسردگی روز به روز در حال افزایش است، چندی پیش وزیر بهداشت سال گذشته در این باره گفت: میزان افسرده های جهان 9 درصد یا نزدیک به 10 درصد است اما در ایران این میزان به 12.6 درصد رسیده.
او همچنین هفته گذشته به افسردگیِ 16.5 درصد زنان اشاره کرد و گفت این عوامل محیطی هستند که جامعه را به سمت افسردگی پیش می برند.
این که وزیر بهداشت بنا بر کدام پژوهش به این آمار از افسردگی می پردازد مشخص نیست، اما طبق پژوهش دیگری گفته شده بود که ایرانی ها بین 21 تا 25 درصد به افسردگی مبتلایند.
برخی روان شناسان حتی رقمی بسیار بالاتر از این را برای افسردگی کنار گذاشته اند. اما اینکه افسردگی 12 درصد باشد یا 30 درصد چیزی را تغییر نمی دهد، وقتی روان شناسان و مشاوران ایرانی از زنگِ خطر افسردگی و مشکلات سلامت روان در ایران سخن می گویند.
به گفته آن ها عوامل مختلفی که خاصِ جامعه ایران است، این جامعه را در این سال ها به سمت شیوع افسردگی یا همان سرماخوردگی روانی برده است..
اما واقعاً چه راهکاری برای رهایی از افسردگی وجود دارد؟
قطعا یکی از دلایل اصلی افسردگی بی انگیزگی و نداشتن امید و برنامه در زندگی است بنابراین باید سعی کنیم همواره زندگی خود را به هدفی بزرگ و دلخواه در آینده گره بزنیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم اگر این کار را انجام دهیم شک نکنید که این غول سیاه افسرگی با ما کاری نخواهد داشت.
در مجموع اگر اکنون این احساس را دارید هنوز هم دیر نشده فقط کافی است به خودتان بیایید بله زمانی که احساس افسردگی می کنید تغییرات به خصوص ایجاد تغییرات مثبت بسیار کار سختی است. اینکه روی مبل لم دهید و تلویزیون تماشا کنید بسیار راحت تر از بیرون رفتن و ثبت نام در یک باشگاه ورزشی است اما باید این کار را انجام داده و خودتان را مجبور کنید تا تغییراتی را در سبک زندگیتان به وجود بیاورید.
برای راحت تر کردن اینکار با یکی از دوستانتان ثبت نام کنید اینکار باعث می شود تعهد پیدا کنید.
برای تشویق کردن خودتان بعد از باشگاه کاری که مورد علاقه تان است را انجام دهید.
به زندگی برگردید. حتی اگر دوست دارید کارهای بچگانه انجام دهید برای روشن کردن موتور خود اینکار را بکنید.
برای داشتن احساس بهتر لازم است دست به اقداماتی بزنید.
از جمله راهکارهای مناسب در زمان افسردگی این است که سعی کنید مانند وقتی که هیجان زده هستید رفتار کرده و از غرغر کردن و فکر کردن به اینکه همه چیز چقدر سخت و آزار دهنده است دست بردارید.
اگرچه تغییر در سبک زندگی و عادات قدیمی می تواند کمک کند اما به تنهایی کافی نیست. مشاوره و استفاده از دارو نیز بخشی از راه حل است. اگر در دوره ی درمان هستید اما همه چیز بدتر می شود، نشان می دهد که به مصرف دارو نیز نیاز دارید.
اگر در حال حاضر دارو مصرف می کنید اما مؤثر نیست حتماً با پزشک خود این مسئله را مطرح کنید. گاهی باید درمان های سفت و سخت تری انجام شود.
دیگر راهکارهای مناسب در زمان افسردگی برای غلبه بر استرس عبارت اند از:
با افرادی که افسردگی دارند صحبت کنید. این کار کمک می کند با افرادی که چالش های مشابهی داشته اند آشنا شوید.
به جای منزوی بودن و احساس تنهایی با دوستانتان وقت بگذرانید.
فعال باشید. اگر از رفتن به باشگاه وحشت دارید (بسیاری از افراد افسرده این احساس را دارند)، سعی کنید به کلاس های یوگا بروید یا برای افزایش سطح اندورفین به پارک رفته و قدم بزنید.
لازم نیست زمانی که افسرده هستید وانمود کنید که اتفاقی نیفتاده است. با پزشک خود در ارتباط با راه های کنترل افسردگی صحبت کنید و در مورد عملکرد خود صادق باشید.
همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان