به گزارش پايگاه اطلاعرسانی لنگرخبر، این شهرستان از جاذبههای توریستی متنوع و شگفتانگیزی از قبیل سواحل و جنگلهای بسیار زیبا، رودخانه، تالاب، کوه، گونههای جانوری و گیاهی فراوان و آبشار تشکیلشده و حتی آثار تاریخی بیبدیل را میتوان در این منطقه رؤیایی مشاهده کرد.
لنگرود با آبوهوای فوقالعاده، طبیعت بینظیر و جاذبههای گردشگری خود سالانه میزبان تعداد زیادی گردشگر از سراسر کشور و حتی دنیاست. این شهرستان جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان و زیبایی دارد که انسان با ورود به این منطقه تصور میکند به شهر جادویی قصهها واردشده است.
"پل خشتی" معروفترین جای دیدنی و بنای تاریخی لنگرود است
"پل خشتی " معروفترین جای دیدنی و بنای تاریخی لنگرود است که از جنس خشت و آجر بر روی رودخـانه لنگرود ساختهشده است، آب این رودخانه از آبراههای سفیدرود سرچشـمه میگیرد، این رود کاملاً از مرکز منطقه شهری لنگرود میگذرد.
ساخت این پل مربوط به دوره ایلخانیان است و از آنجائی که در مرکز شهر و در جای منـاسبی قرار دارد هـنوز از اهـمیت رفتوآمدی خاصی برخوردار است و همـچنین به خـاطر جنس مواد بهکاررفته و شکل خاص پل همیشه در نظر گردشگران و حتی بومیهای منطقه، موردتوجه و اهمیت قرار داشته و دارد.
[gallery columns="1" size="large" ids="76616"]
طول این پل بیشتر از 37 متر و عرض آن 4.5 متر و ارتفاع بلندترین نقطه پل از سطـح رودخانه 9.70 سانتیمتراست، این پل دو قسمت شهر" فشکالی محله " را به " راه پشته " دو تا از محلههای بزرگ شهر لنگرود را به هم متصل میسازد.
"خانه منجمباشی" از دیگر آثار تاریخی این شهرستان است که در اوایل دوره قاجاریه در فشکالی محله لنگرود، در شرق بازار شهر ساختهشده است، سازندگان این بنا حاجآقا بزرگ منجمباشی، میرزا عبد الباقی و میرزا مهدی خان منجمباشی هستند.
"خانه منجمباشی" که نمونهای از هنر معمارى گیلان در دوره قاجاریه و یکی از آثار قدیمی و تاریخی شهرستان لنگرود به شمار میرود، در فهرست آثار ملى به ثبت رسیده است.
[gallery columns="1" size="large" ids="94678,94679,94680,94681"]
ورودی اصلی ساختمان بیرونی که به " مهتابی " مشهور است سر در ورودی هلالی شکل و حاوی گچبری ساده است، طبقه فوقانی از یک سالن پذیرایی و سه اتاق تشکیلشده است، جلوی اتاقها ایوانی به عرض یک متر و طول 10 متر وجود دارد که چهارستون چوبی سقف آن را سر پا داشتهاند، بام بنا به شیوه سنتی گیلان واشن ریزی شده و چوب یا سفال پوش است، لبه به شیوه سربندی سه پوش و چکش برگردان ساختهشده است.
"باغ معروف منجمباشی" که از آثار دیدنی لنگرود است در روستای دیوشل قرار دارد و هرساله مقصد گردشگری بسیاری از مسافران است.
معماری "پل خشتی نالکیاشر" بینظیر و زیباست
"پل خشتی نالکیاشر" یکی از آثار باستانی، قدیمی و دیدنی در این شهرستان است که قدمت آن به دوره صفویه میرسد، این پل خشتی که در مسیر روستای لیالستان از روستاهای لاهیجان به نالکیاشر میباشد، به روش جالب، زیبا و دیدنی ساختهشده است.
"مجموعه خانههای دریا بیگی" در محله راه پشته در غرب رودخانه لنگرود قرار دارند و در اوایل دوره قاجاریه ساختهشدهاند، این مجموعه دارای بناهای اندرونی، بیرونی و محل ویژه خدمتکاران است.
[gallery columns="1" size="large" ids="94682"]
بناها دوطبقه و هر اشکوب، ایوانی سرتاسری دارد، از تزئینات این بناها گچبریهای زیبا، طاقچههای مطبخ با طاق جناقی، نقوش روی چوب در دامنه بام و درهاست، اروسی های این مجموعه از نفاست زیادی برخوردارند.
"بقعه ملاط" در روستای ملاط در جنوب شرقی لنگرود قرار دارد و مدفن 13 تن از سادات کیایی است، بنای بقعه چهارگوش با ایوانهای در اطراف است، در حاشیه ایوانها ستونهای چوبی قرار دارد و نقوش مذهبی دیوارهای آن از بهترین نمونه نگارههای دیواری شرق گیلان است، بام بنا سفال پوش و مقابر داخلی به شکل ساده در کنار هم قرار دارند، این بقعه در دوره قاجاریه و معاصر مرمتشده است.
[gallery columns="1" size="large" ids="94684,94683"]
همچنین شهرستان لنگرود دارای جاذبههای طبیعی فراوانی از قبیل تالاب بینالمللی کیاکلایه، پارک فجر، ساحل چمخاله، منطقه لیلا کوه، پارک جنگلی خرما، پارک جنگلی بلوردکان، پارک جنگلی مریدان، استخر ملاط و غار لیلرود است.
"تالاب بینالمللی کیاکلایه" که یکی از غنیترین تالابهای گیلان ازلحاظ تنوع گونههای گیاهی و جانوری است، در جذب گردشگر نقش بیبدیلی دارد ازاینرو باید زیرساختهای گردشگری در پیرامون آن ایجاد شود.
"ساحل چمخاله" یکی از سواحل جذاب در کناره دریای کاسپین است که میتواند مقصد مناسبی برای بسیاری از مسافران باشد، چمخاله با داشتن سواحلی آرام و زیبا و همچنین امکانات رفاهی مناسب برای هر مسافر و گردشگری خاطرهانگیز است.
بدون شک جاذبههای گردشگری بینظیری در دل شهرستان لنگرود نهفته است که گردشگران با دیدن جلوههای تاریخی و طبیعی حتی برای یکبار، مشتری همیشگی زیباییهای الهی این شهرستان خواهند شد.
لنگرود تصویری از جاذبههای بیبدیل گردشگری است که در هر فصل از زیباییهای خاصی برخوردار است بهطوریکه انسان نمیتواند اینهمه مواهب الهی را توصیف و بیان كند.
این شهرستان ظرفیتهای بسیار بالا در مناطق و گردشگاههای طبیعی اعم از جنگل، کوه و دریا و آبوهوای منحصربهفرد برای جذب گردشگر برخوردار است که باید از این فرصتها به بهترین شکل بهرهگیری شود.
لنگرود بين آبي خزر و استواري ليلا كوه، مجنون وار نشسته است و خونگرمي شاليزارهايش با خونسردي باغهای چايش به همآمیخته و ديدن چهره مهربان و همیشهبهاری مردمانش با آن نگاههاي روشنشان آرزوي تمام كساني است كه یکبار نان و نمكي از سفره اخلاصشان خورده باشند.
لنگرود شهر ابريشم، شعر و برنج
لنگرود شهر ابريشم و شعر و رنج است، پروانهها بر تبسم گلهایش پيله میکنند و شعور، در مقابل شعرش بهزانو درمیآید و " برنج" آينه رنج ساليان طولانيِ لبخند پينه بر دستانشان است.
[gallery columns="1" size="large" ids="94685"]
شکوفایی توریسم لنگرود با رویکرد ملی تحقق مییابد
تنوع در انتخاب مقصد سفر آنهم از نوع سفرهای نوروزی همواره با خاطرهای ماندگار و دلپذیر همراه است بهگونهای که بازدید از جاذبههای ناشناخته و غیرمعمول، رضایتمندی از سفر را دوچندان میکند.
لنگرود از جاذبههای تاریخی، طبیعی، ساحلی، توریسم روستایی، کشاورزی و غیره که موردعلاقه بسیاری از گردشگران بوده برخوردار است.
این شهرستان با موقعیت جلگهای در فاصله 60 كیلومتری شهر رشت واقعشده و نام آن 900 سال پيش در کتابهای تاریخی آمده است، بافت قومی مردم گیلك و به زبان گیلكی با گویش بهپیش تكلم میکنند.
كشاورزی در لنگرود همچون دیگر مناطق استان گیلان از رونق خوبی برخوردار است و از محصولات عمده آن میتوان انواع برنج، چای، پرورش كرم ابريشم و صیفیجات را نام برد.
صید ماهی و بامبو بافی نیز از دیگر فعالیتهای رایج شهرستان لنگرود است كه گردشگران میتوانند در طول سفر خود به منطقه با این جاذبهها آشنا شوند.
سواحل چمخاله و شلمانرود در شهرستان لنگرود با مناظر زیبا و کرانههای پوشیده از جنگل و همچنین آرامش طبیعی آن از بهترین نواحی توریستی گیلان است. آلاچیقها و محوطهسازی جذاب در این سواحل فرصت مناسبی را برای توریستها فراهم میکند كه به دیدار دریا و چشماندازهای طبیعی اطراف بروند.
حضور در این سواحل و بازی با ماسهها میتواند ساعاتی خوش و بهیادماندنی را برای كودكان رقم زند.
[gallery columns="1" size="large" ids="94687"]
منطقه لیلا کوه و ملاط لنگرود نیز از مناطق كوهستانی نزدیك شهر و افسونی از جلوههای طبیعت است. در منطقه ملاط، بقعهای وجود دارد كه بسیار قدیمی است و به دوازده امام معروف است كه مدفن 12 سید از خاندان كیایی است.
پارك فجر، بزرگترین پارك لنگرود با امكانات قایقسواری كه در قسمتی از تالاب كیاكلایه در بلوار لنگرود به رودسر در داخل شهر قرارگرفته از دیگر جاذبههای گردشگری این شهر است.
مسافران و گردشگران میتوانند علاوه بر بازدید از جاذبههای توریستی و بینظیر این شهرستان در جمعهبازار آن نیز حضور یابند تا ضمن خرید ارزان، صنایعدستی این شهر همچون گیوه، لباسهای محلی، دستبافتهای سنتی، منبت و صنایع مستظرفه چوبی را به همراه خود سوغات ببرند.
تالاب بینالمللی كیاكلایه، منطقه لیلا کوه، پارك جنگلی بلوردكان، پارك جنگلی خرما، منطقه ییلاقی هلو دشت نیز از دیگر جاذبههای گردشگری این شهر هستند كه برای دیدن همه آنها گردشگران بایستی برنامهریزی مناسبی داشته باشند.
لنگرود علاوه بر جاذبههای گردشگری دارای جاذبههای تاریخی است كه از آن جمله میتوان به پل خشتی آن اشاره كرد.
منطقه لیلا کوه افسونی از جلوههای طبیعت
پل خشتی لنگرود ازجمله آثار تاریخی زیبای باقیمانده از دوران قاجار است كه بر روی رودخانه لنگرود بر جای پل چوبی قدیمی ساختهشده و نزدیك میدان اصلی شهر قرار دارد كه این قسمت شهر را به انزلی محله و راه پشته متصل میکند.
شلمانرود و رودخانه لنگرود و شعبههای آنکه به دریا میریزند از اهمیت صیدگاهی زیادی برخوردار است. خانههای منجمباشی و دریا بیگی، قلعه ديزبن از دیگر جاذبههای تاریخی این شهر محسوب میشوند.
نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي نیز گفت: این شهرستان تمام ظرفیتها براي تبدیلشدن به قطب گردشگري را دارد.
مهرداد لاهوتی افزود: باهمت مسئولان و مجموعه بخش خصوصي گامهای خوبي در سالهای اخير در زمينه صنعت گردشگري در استان و شهرستان برداشتهشده است.
وی همچنین بر لزوم بسترسازیها در زمينه صنعت گردشگري در لنگرود از سوی دولت تأکید کرد و اظهار داشت: این شهرستان ظرفیتهاي مطلوبي در زمينه فرهنگي و تاريخي براي جذب گردشگر برخوردار است.
لاهوتی گفت: همه این ظرفیتها میتواند زمینهساز توسعه پایدار در بخش تاریخی، فرهنگی و گردشگری در لنگرود باشد.
نماینده مردم لنگرود د رمجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر فراهم کردن زمینه برای سرمایهگذاری بیشتر بخش خصوصی در حوزه گردشگری لنگرود عنوان کرد: سرمایهگذاران بخش خصوصی در این عرصه باید بیشتر موردحمایت قرار گیرند.
بههرحال توسعه گردشگری در این منطقه نیازمند برنامهریزی و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی است، افزایش امكانات رفاهی در شهرستان لنگرود ازجمله مکانهای اقامتی، رستوران، وسائل حملونقل، مراكز اطلاعرسانی و همچنین رفع مشکلات ترافیکی امری ضروری است.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید