در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه «عطر سیب» با حضور سید علیرضا فاطمیان پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سخنگوی این رویداد عاشورایی به همراه جامه دار دبیر شورای اجرایی نمایشگاه عطر سیب، مدیر فرهنگی شهرداری منطقه ۱۲ و مدیر فرهنگسرای عترت، برگزار شد.
فاطمیان پور در ابتدای نشست گفت: «عطر سیب» امسال بیستمین سال حضور خود را تجربه می کند تا مانند هر سال پیش از ایام محرم برای تأمین نیازهای هیئات مردمی و تبلیغ شعائر دینی اتفاقی را رقم بزند.
او افزود: نمایشگاه امسال از دوم تا نهم مرداد برگزار می شود و به علت گرمی هوا زمان بندی آن به سمت آخر شب تا ساعت ۲۳ سوق داده شده است. در این نمایشگاه انواع خدمات و محصولات اعم از البسه و زنجیر، اقلام بهداشتی، کتاب و محصولات فرهنگی و هنری، حتی تجهیزات صوتی و تصویری در دسترس مردم قرار گرفته است.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ادامه داد: تلاش کردیم امسال کالای مرغوب با قیمت مناسب در اختیار مخاطبان نمایشگاه قرار گیرد و تخفیف های مناسبی ارائه شود. پیش بینی می شود امسال بیش از ۵ هزار هیئت به عطر سیب مراجعه کنند.
او درباره بخش عرضه محصولات فرهنگی و برنامه های آن گفت: این نمایشگاه شامل ۱۲ بخش اصلی است که عبارتند از: کتاب عاشورایی، کتاب شعر، تکیه محتشم، تکیه تجربه هیئت، تکیه کودک، محصولات کودک، تکیه نوجوان، محصولات نوجوان، محصولات فرهنگی، محصولات روضه خانگی، دکور هیئت، معرض البرکات، کتیبه و بیرق، پوشاک محرمی بانوان و آقایان، محصولات عفاف و حجاب، چایخانه هیئت، چای و دمنوش روضه، طبل و کتل، لوازم الکترونیکی، آشپزخانه هیئت، لوازم صوتی، لوازم نورپردازی، لوازم بهداشتی، ظروف یک بارمصرف و مواد غذایی.
او تاکید کرد: هدف رویداد «عطر سیب» همواره این بوده است که همه نیازهای هیئات یک جا و با تخفیف مناسب تأمین کند اما تمایز رویداد امسال با سال های قبل این است که طبق سیاست جدید و مهم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، به قشر نوجوان توجه بیشتری شود و این موضوع مشارکت نوجوانان را از ثبت نام هیئات، انتظامات، چایخانه و بخش پویش های محرمی را شامل می شود. سعی کردیم میان کانون های نوجوانی با هیئت ها ارتباط برقرار کنیم تا مسئولیت هایی را برعهده بگیرند.
فاطمیان پور دومین تمایز عطر سیب امسال با سال های قبل را این طور مطرح کرد: انتقال تجارب پیرغلامان و هیئت داران به جوانان در نمایشگاه تهران، یکی دیگر از تمایزهای مهم رویداد امسال است که در بخش برگزاری هیئت مخصوص کودکان و مدیریت معابر عمومی برای جلوگیری از بی نظمی و اذیت شدن مردم، هم اقلامی مثل موشن گرافی آماده شده تا همه برگزارکنندگان هیئت ها از آن ها بهره ببرند.
جامه دار، دبیر شورای اجرایی عطر سیب امسال هم در سخنان کوته ی گفت: در احادیث ما چنین آماده است که خداوند برای هر قومی اراده خیر کند، حب حسین (ع) و زیارت او را دل هایشان قرار خواهد داد که این اتفاق برای ملت ما افتاده است و بر این اساس تلاش کردیم نگاه جامعی در عرصه خدمات دهی و عرضه محصولات و آموزش در این نمایشگاه با در نظر گرفتن عامه مخاطبان از کودک و نوجوان و پدران و مادران و مادربزرگ ها و پدربزرگ ها داشته باشیم.
او در پاسخ به سوالات گفت: طی مذاکراتی که با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد داشتیم قرار شده تمامی مکتوبات در حوزه شعر و ادبیات آئینی، کتاب های برتر عاشورایی، آموزش مداحی و سبک های روضه خوانی، کتب تاریخی و حتی رمان و داستان در این نمایشگاه عرضه شود. همچنین مشاورانی را در هر غرفه پیش بینی کرده ایم که اگر نوجوانی در موضوع خاصی رمان یا کتاب خاصی را خواست، مشاوران او را به کتاب مدنظرش هدایت کنند.
فاطمیان پور گفت: در بخش البسه برای ما هم عرضه محصول باکیفیت مطرح بوده و هم طرح و نقش مرتبط و هم قیمت. بنابراین سعی کردیم در نقطه ای بایستیم که هر سه در بهینه ترین حالت باشند.
او ادامه داد: برای جلوگیری از شلوغی منطقه و مدیریت ترافیک طی هماهنگی با مجموعه فروشگاه های شهروند قرار شده همه این اقلام در نزدیک ترین فروشگاه شهروند هر منطقه در دسترس مردم باشند تا نیازی به حضور در نمایشگاه برای کالاهای ضروری هیئات نباشد و مردم از بن کارت ها و تخفیف ها هم بهره مند شوند. اما با توجه به ساعت دیرهنگام نمایشگاه، با ترافیک زیادی هم روبه رو نخواهیم بود ضمن اینکه میدان امام حسین (ع) دسترسی های متنوع از جمله مترو، بی آرتی و تاکسی دارد و مردم با آن ها آشنا هستند.
فاطمیان پور در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اقدامات صورت گرفته برای تقویت بعد اندیشه ای هیئات گفت: باید توجه داشته باشی که این نمایشگاه تنها ۸ روز است و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری مجموعه رویدادهایی را در این ایام برگزار می کند که منحصر به عطر سیب نیست. اما در همین نمایشگاه نیز حضور شعرا و مادحین به عنوان نخ تسبیح محتوایی در حوزه معارف عاشورایی وجود دارد.