در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

نایب رئیس فدراسیون شطرنج در مورد انتخاب خود به عنوان بهترین مربی بانوان جهان در این رشته توضیح داد.

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) اوایل سال میلادی جاری طی بیانیه ای رسمی اعلام کرد که امسال به عنوان «زن در شطرنج» نامگذاری شده است. در همین ارتباط فیده برنامه های متعدد و ویژه ای برای این سال تعیین کرد که یکی از آنها «ایجاد جایزه سالانه برای زنان در دسته های مختلف» بود.

جایزه برترین های شطرنج زنان طی مراسمی که در حاشیه المپیاد جهانی در چنا هند برگزار شد به ۱۳ نفر از بهترین های شطرنج بانوان در حوزه های مختلف اهدا شد و طی آن شادی پریدر نایب رئیس فدراسیون شطرنج ایران جایزه بهترین مربی بخش بانوان را به خود اختصاص داد.

وی که سال ۲۰۰۴ به عنوان اولین بانوی شطرنجباز ایرانی موفق به دریافت عنوان استاد بزرگی شد در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: فدراسیون جهانی شطرنج بعد از اینکه امسال را ویژه بانوان معرفی کرد، اینگونه تصمیم گرفت که از برترین های هر حوزه شامل بازیکن، داور، مربی، مدیریت و.... تجلیل کند. المپیاد جهانی که با حضور حداکثری کشورهای عضو فیده برگزار می شود بهترین فرصت برای این کار بود به خصوص که فیده مصمم بود پیش از انتخابات خود اولین مراسم تقدیر از برترین های حوزه بانوان را داشته باشد.

پریدر در مورد چگونگی انتخاب بهترین های شطرنج بانوان جهان در حوزه های مختلف گفت: شیوه کار فیده برای تعیین بهترین ها اینگونه بود که در هر بخش چهار نفر را به عنوان بهترین های قاره ها (از هر قاره یک نفر) معرفی کرد و یک نفر را هم به عنوان بهترین آن حوزه تعیین کرد. یعنی در بخش مربیان برتر که جایزه بهترین مربی جهان به من تعلق گرفت، چهار نفر هم به عنوان برترین های قاره خود تعیین شدند.

نایب رئیس فدراسیون شطرنج همچنین در پاسخ به این پرسش که «ملاکی که به واسطه آن شما از طرف فیده به عنوان بهترین مربی بانوان شطرنج جهان معرفی شدید، چه بود؟» گفت: برای انتخاب بهترین ها فقط عملکرد کاندیداها در سال جاری میلادی ملاک نبوده است. عملکرد و گستردگی حوزه فعالیتشان در سال های مختلف مد نظر بوده است. من هم به واسطه اینکه تجربه مربیگری با تیم های زیادی دارم، کاندیدا شدم و در نهایت هم جایزه بهترین مربی را گرفتم.

از سوی فدراسیون جهانی شطرنج، شادی پریدر به عنوان بهترین مربی شطرنج بانوان جهان در سال ۲۰۲۲ انتخاب شد

وی ادامه داد: طی سال های مختلف به عنوان مربی کنار تیم های ملی، جوانان و نوجوانان بودم. با تیم نابینایان به عنوان مربی کار کرده ام. ضمن اینکه تدریس در دانشگاه را هم در کارنامه دارم. من مربی بین المللی شطرنج هستم. تعداد بانوان شطرنجباز در دنیا که به این سطح از مربیگری می رسند در کل خیلی زیاد نیست. علاوه بر این من در ایران اولین بانویی بودم که مربی بین المللی شطرنج شدم. فکر می کنم مجموع این فعالیت ها باعث انتخابم توسط فدراسیون جهانی شد.

پریدر در پاسخ به این پرسش که «فکر می کنید برای ادوار آتی شطرنج ایران ظرفیت کسب جایزه دیگر حوزه ها را هم داشته باشد؟» گفت: قطعاً همین طور است. شطرنج بانوان ایران با داشتن بازیکنی مانند سارا خادم الشریعه این ظرفیت را دارد که در حوزه بازیکنان هم جایزه بهترینِ جهان را به نام خود ثبت کند. در بخش داوران هم این ظرفیت و قابلیت را خیلی زیاد داریم.

نایب رئیس فدراسیون شطرنج همچنین اشاره ای کوتاه به عملکرد بانوان در المپیاد جهانی که به میزبانی هند در جریان است، داشت و گفت: نتایجی که بانوان ملی پوشان در دورهای مختلف داشته اند تا به امروز رضایت بخش بوده است. در حال حاضر هم تیم ایران بعد از اندونزی و سوئد در رده سوم است.


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان