در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
شامی با سویا
شامی
شامی ترش گیلانی
شامی ترش همدانی
شامی رودباری
کتلت مرغ
کوکو سبزی
کتلت سویا
کتلت سیب زمینی
کتلت شیرازی
کتلت قارچ
کتلت گوشت
کتلت ماهی
کوکو بادمجان
کوکو سیب زمینی
کوکو کدوحلوایی
کوکو گوشت
کوکو مرغ
کوکوی کدو
کوکوی موجور ترکیه ای
مواد اولیه فوقالعاده راحت و کم و قابل دسترس و اقتصادیه اینجا من سیب زمینی دارم که پوستش رو کندم سعی کنید از سیب زمینی هایی کاملا رسیده و زرد استفاده کنید پیاز دارم تخم مرغ، نمک، فلفل به همراه روغن اینرو در نظر داشته باشید یکسری افراد مواد دیگه ای به کوکو سیب زمینی اضافه میکنند مثل گشنیز ساتوری شده شوید و جعفری ساتوری شده اگر خواستید ریز خوردش کنید نکته اش اینجاست که آب نندازه دوم اینکه بصورت سرد اضافه کنید سبزی هاتون گرم نباشه کوکوسیب زمینی رومدل پخته هم درست میکنند من امروز میخوام مدل خامش رو آموزش بدم که فوقالعاده راحت سریع میتونید خیلی راحت یک غذای خوب وخوشمزه برای خودتون درست کنید. (مشاهده ویدئو طرز تهیه کوکو سیب زمینی در سایت رضیم)
اول سیب زمینی هاروبا رنده ریز رنده میکنیم دقت کنید اگرموقع سرخ کردن کوکوتون ترک خورد یا موقع برگردوندن وارفت این کوکو هم آبش زیاد بوده هم تخممرغش کم بوده این دو نکته رعایت بشه مشکل کوکوحل میشه مشکل دیگه ای که ممکن پیش بیاد موادتون ممکنه شل بشه شما باید آب سیب زمینی و آب پیاز رو بهدرستی بگیرید که بتونید یک کوکو خوب داشته باشید تخممرغ کوکو باید به اندازه باشه اگر زیاد شه بوی تخممرغ زیاد میشه اگه کم باشه کوکو ترک میخوره یا وا میره حتما کوکوتون رو با سیبزمینی خام درست میکنید زیرش روکم کنید با حرارت خیلی ملایم بهش زمان بدید که کوکوتون سرخ بشه و مغز پخت بشه ویک کوکو درجه1 داشته باشید نکته دیگه ای که بگم ضخامت ماده کوکو باید یک ثانت تا یک ثانت ونیم باشه کمتر باشه زوتر میسوزه میشکنه بیشتر باشه مثل دمپایی ابری وسطش خام میشه حتما این هارو در نظر داشته باشید.
حالا نوبت پیازمون پیاز رو با رنده درشت بزنید رنده ریز پیاز رو خیلی له میکنه نیاز به یک آبکش دارید آب پیاز و سیبزمینی رو باید به خوبی بگیرید که کوکوآب نندازه تخممرغ هارو تو یک طرف سوا میشکنیم تخممرغ هارو خوب همبزنید هرچی بیشتر هم برنید کوکو پف بیشتری میکنه یک خورده بهش زردچوبه اضافه میکنیم، یک مقدار فلفلسیاه و نمک اضافه میکنیم اگر دوست داشتید میتونید کمی پودر سیر هم به تخم مرغ اضافه کنید تا بوی زهمش بیشتر گرفته شه اینهارو قشنگ قاطی میکنیم تا حباب های روش زیاد شه وقتی تخم مرغ رو کلا کف گرفت یعنی آماده است حالا به ترکیب سیب زمینی و پیاز اضافه اش میکنیم اگر در این مرحله موادتون شل یا آبکی شد مقداری آرد یا آرد نخودچی اضافه کنید یا یک سیب زمینی دیگه آب بگیرید و به موادتون اضافه کنید الان آماده است داخل تابه سرخش کنیم فقط روغن رو به اندازه کافی بریزید مجبور نشید وسط غذا بهش روغن بزنید.
این کار باعث میشه روغن خیلی جذب کوکو ها بشه و کوکو خیلی چرب میشه یک فن داره وسط سرخ کردن وقتی میخوایید برش گردونین یک تیکه کره کوچولو بندازید داخل روغنتون که عطرکوکوتون رو فوق العاده میکنه بریم سرخش کنیم روغنتون زیاد باشه روغن میذارید داغ بشه کوکوتون رو میتونید داخل قالب بزارید میتونید داخل قالب بزارید و با قالب درست کنید منتها قالب رو داخل روغن بزارید داغ شه که کوکو به قالب نچسپه یا مثل کتلت یکییکی بریزید یا مثل من درسته داخل یک ظرف یک تیکه بزارید بازش کنید در اخر برشش بزنید مواد رو قشنگ و یک دست میریزیم داخل روغن قشنگ و یک دست و درست بازش کنید خب آماده شد میزاریمش بحال خودش قشنگ بپزه زیرش رو کم کنید مغز پخت شه دوستان کوکوسیبزمینی آماده شد روغن اضافه شم با دستمال گرفتم حالا شما میتونید با یکی از این دستمال روغن گیرا روغنش رو بگیرید میخوام برشش بزنم
خُب اولین کاری که گردم اول گلگیری میکنیم دو بار داخل ِآبی که سبزی بتونه داخلِش حرکت کنه سبزیها ر میریزیم. بعد از گلگیری کردن مرحلهیِ هستِش که سبزیها باید ضد عفونیِ بشه. حالا برایِ ضدعفونی کردنِش من از موادِ طبیعی استفاده کردم . یه مادهای هستِش که گرفتم. سه تا قطره رو به آب اضافه میکنم ومدتِ 15 دقیقه سشبزیها رو داخلِ آب میذارم میمونه ضدِ عفونی میه. ببینید زمانی میتونید بگید که گلگیری کردید که آبِتون زلالِ زلال باشه. بحثِ اطمینان کردن یک طرفِ اما تویِ موادِ غذایی اطمینان کردن معنا و مفهومی نداره حتماَ شما باید سبزی که میخرید حتی اگه بستهبندی شده باشه بشورید و کاملاً ضدِ عفونیش کنید.
تویِ ایران هم میاُمدن انگلزدایی بکنن تویِ کلاسهایِ بهداشت رفته بودیم برایِ اینکه پروانهیِ کسب بگیریم تویِ بهداشت بهمون یاد میدادن یه قطره ریکا بهترین چیزِ برایِ ضدِ عفونی کردن. یک قطره ریکا مینداختن داخلِ آب و چند بار میشستن سبزی رو. اما بهترین کارِ اینه که از موادِ طبیعیِ ضدِ عفونیکننده استفاده کنیم که راحت میتونید در فروشگاهها تهیهش بکنید. حالا بعد از اینکه سبزیها 15 دقیقه داخلِ آب موند طبقِ دستور العملِ همین ضدِ عفونتکننده بعدِش اینا رو داخلِ آبکِش میریزم و کاملاً مطمئاً میشم که آبِش رفته و خُرد کردنِش رو هم به روشِ سنتی بهتون آموزِش میدم.
خُب دوباره برگشتیممهمونِ خونههاتون شدیم. با یک برنامهیِ جدید. استرالیا یه کشوری هستِش که حتی اگه بیکار هم باشی بازم گرفتاری. نزدیکِ کریسمس هستِش و فشارِ کاری رومون خیلی زیاده و وقتی برمیگردم خستهم و دیگه فیلم نمیتونم بگیرم. و بهخاطرِ همین دیگه مجبورم هفتهای یکی دوتا فیلم بیشتر نگیرم. تا کریسمَس تمونم بشه و من این فشارِ کاری از روم برداشته بشه. خُب طبقِ درخواست شما من قبلاً فکر کنم یه چهار پنج سالِ پیش کوکو سبزی رو آموزش دادم ولی کیفیتِش اونقدر پایین بود خیلیها گفتن که دوباره این ر.و فیلم بگیر و بهمون نشون بده. امروز برایِ اینکه بتونم این سبزیها رو تهیه بکنم رفتم تویِ فارم و تقریباً 25 کیلومتر درایو کردم و اینکه سبزیها رو کاملِش کردم و بعد اون چیزی که خودم دوست داشتم رو انتخاب کردم و جمع کردم، مخلوطی از سبزیها، سبزیهایی که خودم بهشون علاقه دارم.
و میدونم که کوکو سبزی رو خیلی خوشمزهتر میکنه. همهچی پیدا کردم الی شنبلیله. تره رو رفتم از فروشگاهِ ویتنامی خریدم و باقیش رو هم از سرِ زمین خریدم. البته من پیازچه رو هم مثلاً اگه بخوام یک کیلو سبزی خُرد کنم چهار پنج تا پیازچه هم تو.ش میندازم. ریحون هم بهش اضافه میکنم. نعنا بهش اضافه میکنم. چون مخلوطی از انواعِ سبزیها هست کوکو سبزی. تویِ رستورانها هم سِرو میشه و قدیما حتی تویِ ساندویچیها هم سرو میشدش. کوکو سبزی رو ضخیم میگرفتن، بهش آب زیاد میزدن و مابینِ ساندویچ هم میذاشتن. خُب موادِ لازم رو من بهتون بگم. اینی که من گرفتم خیلی زیاده. تقریباً فکر کنم دو کیلو سبزی هستِش پاک شدش. من این رو خُرد میکنم و یه کیلوش رو وقتی خُرد کردم بسته بندی میکنم میذارم تویِ فریزر چون تهیه کردنِش خیلی سخته که دوباره بخوام یهیهش بکنم.
شاید هم باورِتون نشه بعدِ یه سال برایِ خودم کوکو سبزی درست کردم. البته خانمم هم خیلی دوسش داره کوکو سبزی رو و بهخاطرِ اون این مسیر رو طی کردم تا اینا رو تهیه کردم. خسب موادِ اولیه رو بهتون بگم. دوتا قاشقِ غذاخوری آرد میخوایم. شش تا دونه تخم مرغ میخوایم. ادویه. فلفلِ سیاه، زردچوبه، نمک به مقداریِ لازم. سیر من البته از یک بوته سیرِ کوچیک استفاده کردم تقریباً شش هفت تا دونه. شنبلیلهیِ خشک استفاده کردم. زرشک دارم. به اندازهیِ یک پیمانه. البته هر چقدر شما سلیقهتون بود میتونید بهش زیاد کنید اما بیشتر از حدِ معمول بهش نزنید. گردو دارم. حالا گردوها رو هم هم به این شکل کوچیک کوچیک من خوردِش میکنم اگه زیاد بزرگ باشه راف میشه.
گردوها رو هم به این اندازه خورد میکنم و تویِ آبِ جوش من میذارم کتری جو شمیاد و تویِ یک پیاله آبِ جوش گردوها رو هم به مدتِ ده الا 15 دقیقه تا زمانی که خنک بشه میذارم ولی صد در درصد اون آب باید توش باشه. گردوها نرمِ نرم میشه و موقعِ پختن هم خیلی خوب میشه و زمانی میبره و میپزه. حتماً تویِ آبِ جوش بذارید. بدونِ آبِجوش گردو رو مستقیماً نریزید. خُب چون من جام تنگه اولین کاری که میکنم موادِ ترکیب شدنی رو ترکیبِش میکنم مثلاً تخمِ مرغم شش تا دونه تخممرغ دارم و تخم مرغها رو هم جدا میکنم. البته اگه میخواید اشتباهی صورت نگیره، اگه میخواید مطمئن بشید که تخممرغهاتون سالمه باید تویِ یک ظرفِ دیگه بشکونینِش ببینید وقتی سالمه انتقالِش بدید به ظرفِ اصلیتون.اینم از تخممرغها. چندتا عامل باعثِ خوب شدنِ کوکوسبزی میشن. یکی از این عوامل سایزِ خُرد کردنِ سبزیهاس.
یه بررسیِ کوچیک بکنیم میبینیم بزرگترین سبزی که ما خُرد میکنیم از لحاظِ سایز سبزیِ آش هستِش بعد دومیش سبزی کوکیو و سومیش که از همه ریزتر میشه میشه سبزی قورمهسبزی. من یه همِ کوچیک میزنم چون اگه سبزسش هم چون من یه مقدارِ خیلی زیاد میخوام درست بکنم ازش اگه بخوام اینا رو با سبزی هم بزنم کارِ خیلی سختیه. خیلیها میان سبزی رو اول میریزن بعد تخمِ مرغ رو شروع میکنن هم زدن که اون تخمِ مرغ خوب کف نمیکنه و پفِ خوبی نداره. برایِ پُف کردنِ کوکوسبزی بعضیها بهش بکینگ پودر میزنن و بعضیها جوشِ شیرین. اصلاً این کار رو نکنید. من این کار رو تأیید نمیکنم. این کار کارِ خوبی نیستِش. اگه یه مقدار به خودِتون زحمت بدبد و تخممرغ رو بیشتر هم بزنید تا کف بکنه و اینکه سبزیها رو به اندازهیِ مناسب خورد بکنید این باعث میشه که کوکو سبزیتون پف بکنه.
خُب حالا نوبتِ سیر هستِش. من سیرها رو با این دستگاه من از سیرِ تازه استفاده میکنم. شمالیهامون این شمالیهایِ عزیزِم.ن همیشه این سیرِ تازه استفاده میکنن و بهخاطرِ همینه که کوکویِ سبزیِ خیلی خوشمزهای میتونید شما تویِ شمالِ کشور بخورید. فیلمِ بعدی رو هم که موادِش رو براتون تهیه کردم غذایِ موردِ علاقهیِ خودمه اونم میرزاقاسمی هستیش که ما تقریباً 220 تافیلم داریم ولی میرزا قاسمی همیشه فراموش شده. یا شاید هم من تنبلی کردم و لی خُب حالا قراره که میرزا قاسمی رو هم براتون درست کنم. این هم از سیرِ من. البته با اندازهها میتونید بازی کنید. شاید خیلی خونوادهها اصلاً سیر دوست نداشته باشن ولی سیر پایهیِ اصلیش هستِش و اگر هم نزدید که موردِ علاقهتون نیست به خاطرِ سیر نیاید خودتون رو از این کوکو سبزی خوشمزه محروم بکنید.
برای مشاهده کامل دستورپخت کوکو سبزی و لیست انواع شامی، کوکو، کتلت به سایت رضیم مراجعه کنید.
ن نیاز به 250گرم گوشت قلوه گوسفند داریم و 250گرم هم سردست گوساله دارم که باهم مخلوطش میکنیم.
مخلوط خوبی میشه استخوان دنده رو هم که خودم در میارم نیاز به 500 گرم لپه داریم 2 پیاز، فلفل قرمز ادویه کاری، زردچوبه و نمک، 4تخممرغ و 4الی5 قاشق زعفرون 2تا3 قاشق آرد بستگی داره پیازمون چقدر آبدار باشه و مقداری هم فلفل سیاه سایده شده خب اول پیازمون چرخ میکنم داخل ظرف آبش رو جدا میکنم وقتی چرخ زده شد آبش رو میگیریم زیاد خشکش نمیکنم، گوشت رو یکبار چرخ کردم البته گوشت یک مقدار چربیش بالاست و برای شامی کباب خوشمزه میشه قدیما گوشت لپه رو میکوبیدن اما الان با دستگاه غذاساز کار راحت شده، حالا لپه رو بهش اضافه میکنم بعد از لپه میریم سراغ ادویههابه اندازه یک سوم قاشق چاییخوری بهش ادویه کاری اضافه میکنیم و به اندازه زائقهتون بهش فلفل اضافه کنید، زردچوبه نصف قاشق چاییخوری، موادمون تقریبا یک کیلوگرم پس یک قاشق چاییخوری نمک کفایت میکنه اما شما مقداری بیشتر بزنید این غذا برای 8نفر کفایت میکنه و فلفل سیاه اضافه کنید این مواد رو هم میزنم وقتی کامل همخورد یک چرخ دیگه ازش میگیرم بشه دوبار چرخ.
لپه و گوشت رو باهم مخلوط کردم ادویه هاهم داخلش چنگ خورد پیاز رو دوبار چرخ نمیکنم پون آبکی میشه و تو شامی مون خودش رو نشون نمیدهد موقع پختن لپه هاهم یک پیاز داخلش بندازید و قبل سرخ کردن لپه رو یک تفت کوچک هم بدیم الان دوباره چرخ میکنم اینا آماده شد چون قلوه گاو چرب خب پیاز رو اضافه میکنیم و بهش چنگ میزنیم قرار بهش تخم مرغ و آرد هم بزنیم این کار کمک میکنه خوشمزه تر بشه وا نمیره، الان زعفرون رو بهش میزنم الان از یک قاشق ارد استفاده میکنم باید چهار تخم مرغ رو با دست هم بزنید نیم ساعت استراحت کنه و بعد نیم ساعت میریم پای گاز وقتی روغن سرخ میشه یک گوله 40 گرمی برمیداریم و سطش هم یک حفره درست میکنیم که بهتر بپزه و مغز پخت بشه به دست نمیچسپه و طعم خاصی داره که مطمنم ازش لذت میبرید باید به آرام پخته بشه به دست ن چون لپه پخته داره و گوشت پخته نیست باید حرارت جوری تنظیم شه هم گوشت بپزه هم لپه نسوزه. اگر دوست داشتید با غذا ساز هم میتونید آماده کنید سعی کنید پیازش رنده شه و زیاد آبکی نباشه تا داخل شامی خودش رو نشون بده
منبع : آموزش آشپزی در رضیم