در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش لنگرخبر، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان ظهر امروز در حاشیه عملیات پاک سازی تهدید زیستی سنبل آبی در رودخانه چمخاله و شلمان رود و کانال آب رسانی به مزارع کشاورزی اظهار کرد: سنبل آبی گونه گیاهی مهاجم که مشابه نیلوفر آبی است و مردم آن ها را با یکدیگر اشتباه می گیرند و نخستین گونه سنبل آبی در سال 1390 در تالاب عینک مشاهده شد.
منصور سربازی با اشاره به مشاهده گسترش سنبل آبی در تالاب های استان افزود: به دلیل اهمیت جلوگیری از افزایش این گونه گیاه مهاجم و سمی، ngoها و ادارات ذینفع در تالاب و رودخانه ها وارد عمل شدند که در سال 1394، 320 هکتار ازاین گونه گیاهی در تالاب انزلی پاک سازی شد.
[gallery columns="1" size="large" ids="100581"]وی با اشاره به شباهت سنبل آبی و نیلوفر آبی گفت: برخی دانسته یا ندانسته سنبل آبی را در بازار برای فروش ارائه می کنند که اثرات مخربی بر روی محیط زیست دارد و رهاسازی و گسترش آن در رودخانه و تالاب ها موجب تخریب پوشش های گیاهی و موجب خشک شدن تالاب ها می شود.
[gallery columns="1" size="large" ids="100582"]معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به تهدیدات مخرب سنبل آبی در محیط زیست و تهدید معیشت مردم تصریح کرد: اطلاع رسانی لازم درباره عدم استفاده و فروش سنبل آبی به گل فروشی ها داده شده که با همکاری دستگاه های قضایی و انتظامی و نیروهای مردمی انجام شد و مردم با مشاهده فروش یا ارائه سنبل آبی می توانند به اداره کل محیط زیست و نیروی انتظامی اطلاع رسانی کنند.
[gallery columns="1" size="large" ids="100583"]شهردار چاف و چمخاله نیز اظهار کرد: کار اجرایی عملیات پاک سازی تهدید زیستی سنبل آبی در رودخانه چمخاله و شلمان رود و کانال آب رسانی به مزارع کشاورزی از صبح امروز توسط شهرداری این شهر با همکاری ادارات ذینفع، هلال احمر و بسیج آغاز شد.
کمیل بائوج لاهوتی با بیان اینکه دو بیل زنجیری، یک لودر و 10 قایق برای انجام عملیات پای کار هستند گفت: برای ادامه عملیات پاک سازی و تسریع در انجام کار، نیاز به چند بیل مکانیکی و لودر است که اعلام نیاز آن به مسئولان داده شد.
[gallery columns="1" size="large" ids="100584"]وی با بیان اینکه 33 کیلومتر به طول 9 کیلومتر از کانال های آبی و رودخانه های چمخاله توسط سنبل آبی محصورشده است افزود: پیش بینی می شود بیش از 10 روز عملیات پاک سازی این گونه گیاهی مهاجم به طول بیانجامد.
شهردار چاف و چمخاله با اشاره به جمع آوری و چگونگی دفن سنبل آبی تصریح کرد: مکانی برای دفن بهداشتی با نظارت اداره حفاظت محیط زیست در نظر گرفته شده تا شیوه دفن درست بر اساس استاندارها، انجام شود.
لاهوتی گفت: بر اساس نظر کارشناسان بعد از پاک سازی کامل این گونه گیاهی باید تا 15 سال مراقبت از رودخانه ها برای جلوگیری از رشد مجدد سنبل آبی انجام گیرد.
[gallery columns="1" size="large" ids="100585,100586"]انتهای پیام/