در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
مهرداد بائوج لاهوتی امروز در گفت وگو با خبرنگار لنگرخبر در خصوص ابعاد لایحه بودجه پیشنهادی سال آینده دولت به مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخصیص بودجه عمومی کشور در لایحه بودجه سال گذشته اظهار کرد: دولت سال گذشته حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان را در لایحه بودجه خود گنجانده بود که مجلس به عنوان بودجه عمومی ۳۸۶ هزار میلیارد تومان آن را تصویب کرد.
تخصیص بیش از دو برابری بودجه عمرانی نسبت به جاری در سال ۹۷
وی با بیان اینکه بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان از بودجه دیده شده دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ جاری بوده افزود: مابقی بودجه دیده شده دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ با کسر بودجه عمومی، بودجه های عمرانی و سایر هزینه ها بوده است.
جبران کمبود منابع حاصل از کاهش فروش نفت کشور با افزایش جهانی قیمت نفت در امسال
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش میزان فروش نفت در امسال گفت: طی ۵ ماه ابتدای امسال پیش بینی فروش نفت دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه با عدد ۵۵ دلاری بود که علاوه برافزایش قیمت طی این فواصل در تعداد بشکه ها نیز کاهش فروش وجود نداشته است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فروش نفت طی پنج ماهه ابتدای امسال نه تنها کاهش نداشته بلکه تا مرز دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نیز فروش رفته تصریح کرد: گرچه فروش نفت مقداری کاهش یافته اما افزایش فروش نفت در ماه های نخست امسال مابه التفاوت فعلی را پوشش می دهد.
لاهوتی با بیان اینکه کشور در سال ۹۷ در منابع کمبودی نداشته افزود: نوسانات فروش نفت در بازار و صادرات آن در پنج ماهه نخست سال و کاهش حداقلی فروش طی ماه های بعد توانست منابع کشور را پایدار نگه دارد.
کاهش ۱۷ پله ای وابستگی در لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده به نفت
وی با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۸ و تأکید بر اینکه وابستگی بودجه به نفت به صورت قابل توجه کاهش یافته تصریح کرد: وابستگی بودجه سال ۹۸ از ۴۴ درصد در سال گذشته به ۲۷ درصد رسیده است.
پیش بینی فروش ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز در لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت را به صورت روزانه پیش بینی کرده بیان کرد: دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ به آمریکایی ها اثبات کرده که اگر فروش نفت آن ها کاهش پیدا کند تأثیری در منابع کشور نخواهد داشت چون وابستگی کشور به منابع درآمدی غیرنفتی متمرکز شده است.
تأکید بر ظرافت بودجه ریزی کشور و کوچک کردن سه درصد در سال دولت طبق برنامه
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت علیرغم کاهش فروش تعداد بشکه نفت منابع بودجه عمومی را نیز افزایش داده گفت: مجلس و دولت در تلاش اند تا بودجه سال ۹۸ را با ظرافت و دقت بیشتری ببندند و هزینه های جاری را بر اساس قانون برنامه دولت ۱۵ درصد سالانه که حدود ۳ درصد در سال است را کاهش دهند چون کوچک بودن دولت چابکی آن افزایش و هزینه های آن را نیز کاهش می دهد.
واگذاری پروژه های عمرانی به بخش خصوصی
عضو مجمع نمایندگان گیلان در خانه ملت با اشاره به افزایش واگذاری پروژه های عمرانی در لایحه بودجه سال ۹۸ به بخش خصوصی افزود: مجلس در تلاش است تا با توجه به لایحه بودجه سال ۹۸ پروژه های عمرانی کشور را که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارند را واگذار کند.
واگذاری ساماندهی یارانه ها به استان ها از ابعاد برجسته بودجه پیشنهادی دولت به مجلس
لاهوتی ساماندهی یارانه های نقدی و واگذاری آن ها به استان ها را از دیگر ابعاد لایحه بودجه سال ۹۸ کشور برشمرد و گفت: دولت در ابتکاری قابل تحسین سهم هر استان از یارانه نقدی را در اختیار خود استان قرار داده تا تلاش کنند یارانه هر دهک و گروهی را متناسب با نیازهای آن ها بپردازند.
وی با اینکه معیار دولت در لایحه بودجه سال ۹۸ در ساماندهی یارانه های نقدی بر حذف متقاضیان نیست تصریح کرد: دولت تنها اختیار ساماندهی یارانه های نقدی را به استان ها واگذار کرده تا هرچقدر می توانند شناسایی دهک های پردرآمد را انجام دهند تا منابع آزادشده برای بخش های عمرانی استان تخصیص پیدا کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق بودجه سال ۹۸ یارانه دهک های پایین درصدی افزایش نیز یافته گفت: طبق مصوبه سال گذشته مجلس شورای اسلامی افراد کم درآمد کشور نباید از یک سوم حقوق قانون کار کمتر بگیرند و خودبه خود در لایحه بودجه امسال درصدی از یارانه افراد کم درآمد جامعه افزایش پیدا می کند.
ضرورت تلاش مضاعف مدیران استانی برای جذب بودجه های پنهان و متمرکز در وزارتخانه ها
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو بعد بودجه آشکار و پنهان در کشور گفت: یک بخش از بودجه به صورت آشکار سالانه به استان ها و ردیف های مشخص اختصاص پیدا می کند اما مسئولان استانی و نمایندگان باید تلاش کنند تا از بودجه های پنهان و متمرکز برای افزایش خدمات به مردم به کار بگیرند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از ردیف های بودجه به صورت متمرکز در سطح وزارتخانه و سازمان ها دیده شده و سهم هر استانی در آن مشخص نیست تصریح کرد: مجلس در لایحه بودجه سال ۹۷ مثلاً در بخش آب رسانی روستای ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و همچنین در بخش آبخیزداری ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اختصاص داده که این منابع متمرکز هستند و جذب آن ها نیازمند تلاش مضاعف مدیران استانی است.
انتهای پیام/