به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی تهران، گزارش معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران از سرمایه گذاری خارجی در ایران طی ۲۰ سال منتهی به سال ۱۳۹۹ نشان می دهد که روند سرمایه گذاری خارجی ایران با فراز و نشیب های زیادی مواجه بوده که از جمله مهمترین دلیل آن می توان به تحریم های بین المللی اشاره کرد.
طی این مدت، بالاترین میزان سرمایه خارجی در سال ۱۳۹۱ و به مبلغ حدود ۴.۵ میلیارد دلار جذب شده است. پس از آن، جذب سرمایه خارجی در کشور روند نزولی در پیش گرفته و در سال ۱۳۹۴ به کمترین میزان خود طی ۲۰ سال گذشته با رقم ۹۴۵ میلیون دلار رسیده است.
به دنبال امضای برجام مجدداً سرمایه گذاری خارجی در ایران در سال ۱۳۹۵ افزایش پیدا کرد، اما پس از آن، به دلیل سیاست های آمریکا و زمزمه های خروج این کشور از برجام مجدداً جذب سرمایه خارجی روند کاهشی در پیش گرفت و پس از خروج کامل آمریکا از برجام رقم سرمایه گذاری خارجی در سال ۱۳۹۸ به شدت کاهش یافت و به حدود یک میلیارد دلار رسید.
در سال ۱۳۹۹ سرمایه گذاری خارجی در ایران حدود ۱.۴ میلیارد دلار بوده که این رقم در مقایسه با سال ۱۳۹۸ حدود ۳۹ درصد افزایش یافته است.
عمده سرمایه گذاری خارجی در ایران از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی صورت گرفته است و سرمایه گذاری در اوراق بهادار، سهم اندکی از سرمایه گذاری خارجی را تشکیل می دهد.
در سال ۱۳۹۹ سرمایه گذاری در اوراق بهادار با افزایش حدود ۶۹ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸ به حدود ۱۶۵ میلیون دلار رسیده و سهم حدود ۱۲ درصدی از کل سرمایه گذاری خارجی در کشور را در این سال به خود اختصاص داده است.