به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی پیش از ظهر پنج شنبه در مراسم تجلیل از ۱۶ واحد صادرکننده نمونه گیلان با اشاره به توانمندی این استان در حوزه صادرات، گفت: باید توجه ویژه ای به ارتقای کیفیت محصولاتی تولید و ایجاد شرایط برای صادرات فراهم کنیم.
وی با تأکید بر لزوم تشکیل کارگروه بررسی و آسیب شناسایی فوری موانع در مسیر صادرات استان گیلان، افزود: موانع پیش روی صادرکنندگان باید شناسایی و رفع شود.
استاندار گیلان در ادامه با بیان اینکه جایگاه استان در حوزه صادرات باید مشخص شود، گفت: با توجه به ویژگی های جغرافیایی استان گیلان و همسایگی با کشورهای حاشیه خزر می تواند در حوزه نقش مؤثری ایفا کند.
وی با اشاره به وجود برخی کاستی ها به ویژه در حوزه زیرساخت های حمل و نقل، اضافه کرد: اتصال کریدور شمال - جنوب می تواند زمینه شکوفایی اقتصادی استان و صادرات را فراهم کند که تاکنون مسیر نشده و همچنان از روش های سنتی استفاده می شود.
عباسی همچنین اتصال خط آهن رشت- کاسپین، رشت- آستارا را از دیگر گام ها در این مسیر برشمرد و ادامه داد: با توجه به تعهدات امسال شاهد بهره برداری از راه آهن رشت- کاسپین و باقیمانده آزاد راه رشت- قزوین هستیم.
وی با اشاره به اختصاص پنج هزار و ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی در سفر اخیر رئیس جمهور به گیلان، تصریح کرد: دو هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار استاندار و هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز از محل بندهای تبصره ای اشتغال دستگاه های حمایتی برای بخش تولید وجود دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه در حوزه زیرساخت های عمرانی نیز بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است، افزود: با تأمین مصالح مورد نیاز و همچنین پرداخت مطالبات پیمانکاران در اجرای پروژه های عمرانی تسریع می شود.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات داخلی برای رقابت با کالاهای خارجی، گفت: حمایت های لازم در این زمینه انجام می شود در همین راستا دولت اجازه ورود کالاهای داخلی مشابه را نمی دهد.
عباسی با اشاره به تدوین اطلس سرمایه گذاری و همچنین پنجره واحد کسب و کار، تصریح کرد: گیلان در این حوزه ها جز استان ها پیشرو بوده است.
وی به صدور ۱۱۴ مجوز بی نام در حوزه سرمایه گذاری و کسب و کار اشاره کرد و افزود: پیش بینی می شود این میزان امسال به ۵۰۰ مجوز برسد.
استاندار گیلان با اشاره به وجود ۷۱۱ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال در استان و با بیان اینکه این وضعیت در شأن استان نیست، افزود: باید ضمن فعال سازی واحدهای راکد تخت تملک بانک ها و واگذاری به بخش خصوصی، نسبت به افزایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی واحدهای موجود و بسترسازی برای ایجاد طرح های توسعه گام برداشت.