به گزارش ایسنا، سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور که ریاست ستاد مرکزی اربعین را نیز به عهده دارد، با اشاره به رایزنی سفارت ایران با نخست وزیر و وزیر کشور عراق برای فعال سازی شبانه روزی برخی مرزهای زمینی از جمله خسروی، پیش بینی کرده که در اربعین امسال نزدیک به پنج میلیون نفر زائر ایرانی راهی عتبات عراق شوند و به همین خاطر مرزهای مهران، خسروی، شلمچه و چزابه برای عبور زائران، آماده می شوند.
با این وجود، حجت الاسلام و المسلمین صحبت الله رحمانی ـ معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ـ یادآور شده که به رغم رایزنی های ایران و عراق، اما مرزهای زمینی هنوز به روی زائرانی که روادید ندارند، بسته است. درحالی که سفر هوایی بدون روادید به عراق بدون محدودیت و ممنوعیت برقرار است.
او همچنین گفته: اگر عراق برای بازگشایی مرزهای زمینی موافقت کند، آمادگی لازم برای اعزام دست کم روزانه ۵ هزار نفر از این مرزها با کاروان های زیارتی وجود دارد که منتظر تصمیم نهایی مسؤولان ذیربط هستیم.
معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت همچنین با اشاره به جلسه اخیر ستاد مرکزی اربعین و مطرح شدن اعزام ها به صورت زمینی، اظهار کرد: در آن جلسه ستاد مرکزی اربعین که با حضور معاون امنیتی وزیر و مسؤولان و کمیته های ستاد مرکزی اربعین برگزار شد، به موضوع دیدار با مقامات عراقی برای بازگشایی مرزهای زمینی اشاره شد که همه دست اندرکاران ابراز امیدواری کردند با مساعدت کشور میزبان، این اتفاق هرچه زودتر عملیاتی شود.
رحمانی یادآور شد: درصورت بازگشایی مرزهای زمینی به عراق و اعزام زائران به عتبات عالیات، شاهد کاهش هزینه های این سفر خواهیم بود و تعداد بیشتری از آرزومندان به زیارت عتبات عالیات در کربلا، نجف، کاظمین و سامرا مشرف می شوند.
اگرچه بنا بر این اظهارت، مرزهای زمینی عراق فقط به روی زائران بدون ویزا بسته است، اما به گفته مدیران کاروان های زیارتی درحال حاضر کنسولگری های عراق برای زائرانی که قصد سفر زیارتی از مرزهای زمینی به عراق را دارند، ویزا صادر نمی کنند و بیشتر زائران این مسیر را هوایی می روند و گاهی برای ارزان تر شدن هزینه ها، زمینی به کشور برمی گردند.
سخنگوی گمرک ایران نیز در این باره گفته است: در زمان شیوع کرونا تردد در مرزهای زمینی با عراق متوقف شده و فقط امکان عبور برای افرادی با شرایط خاص مانند کسانی که شاغل هستند، طلاب، خانواده دیپلمات ها و دانشجویان که ویزای عراق را دارند، وجود دارد.
تردد از مرزهای زمینی ایران و عراق از زمان همه گیری کرونا محدود شده است. این تردد از سمت مرزهای ایران محدودیتی ندارد. سازمان حج و زیارت و شرکت های زیارتی ایران و عراق با توجه به توافق دو کشور برای لغو روادید در سفرهای هوایی، بارها درخواست رفع محدودیت تردد و لغو روادید برای سفرهای زمینی را مطرح کرده اند که عراق هنوز پاسخی به این مطالبه نداده است. سازمان حج و زیارت نیز در فروردین ماه امسال رایزنی هایی با مقامات عراق در این باره داشت که هنوز پاسخ مثبتی به آن داده نشده است.
انتهای پیام