[ad_1]

خستگی گرمایی و دیگر انواع ناخوشی های مربوط به گرما خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید شایع اند. خستگی گرمایی ناشی از ورزش، اغلب در روزهای بسیار گرم و شرجی رخ می دهد. عواملی که می توانند موجب خستگی گرمایی شوند شامل موارد زیرند:

سن : افراد سنین بالاتر و بچه های کوچک بیشتر احتمال دارد به خستگی گرمایی دچار شوند. افراد بالای ۶۵ سال و کودکان زیر ۴ سال نمی توانند دمای بدن خود را به راحتی تنظیم کنند. همچنین بدن این افراد بیشتر ممکن است دهیدراته شود (بدن مایعات کافی نداشته باشد).

اگر خستگی گرمایی کنترل و برطرف نشود می تواند منجر به گرمازدگی شود که عارضه ای بسیار خطرناک است. گرمازدگی می تواند به مغز آسیب زده و با نارسایی هایی که در اعضا ایجاد می کند موجب مرگ شود

سبک زندگی : فعالیت بدنی در محیط بسیار گرم و شرجی، بدن را بیشتر مستعد گرمازدگی می کند و اگر لباس ضخیم یا سنگین تنتان باشد این احتمال بیشتر هم خواهد شد. کسانی که عادت به فعالیت در هوا یا محیط خیلی گرم ندارند بیشتر احتمال دارد دچار خستگی گرمایی شوند.

داروها : عوارض جانبی برخی از داروهای تجویزی شامل اسهال و استفراغ و کم آبی بدن می شود که می تواند احتمال خستگی گرمایی را افزایش دهد. داروهای ادرارآور که برای درمان نارسایی قلبی تجویز می شوند می توانند میزان مایعات بدن را کاهش دهند و بدن را دهیدراته کنند. داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان به کار می روند و همچنین مهارکننده های بتا که برای کاهش فشارخون و پایین آوردن ضربان قلب به کار می روند نیز می توانند ریسک گرمازدگی و خستگی گرمایی را بالا ببرند.

وزن بدن و وضعیت سلامت عمومی:  افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر ممکن است به خستگی گرمایی دچار شوند. چاقی و برخی از عوارض مانند دیابت و بیماری قلبی احتمال خستگی گرمایی را بیشتر می کنند.

علائم خستگی گرمایی چیست؟

علائم خستگی گرمایی می تواند تدریجاً یا ناگهانی ظاهر شود. پیش از اینکه علائم خستگی گرمایی بروز کند، ممکن است کهیر قرمز بزنید یا عضله تان بگیرد. این گرفتگی های دردناک عضلانی می توانند در هر عضله ای ایجاد شوند اما معمولاً عضلات دست یا پا می گیرند. علائم خستگی گرمایی شامل موارد زیر می شود:

. سرگیجه، احساس سبُکی در سر، تاری دید و سردرد

. تب بالای ۳۷.۷ درجه سانتیگراد

. خستگی، ضعف یا بی حالی (سنکوپ)

. تهوع و استفراغ

. تنفس تند و سطحی

. تعریق زیاد و شدید و مورمور شدن پوست

. تورم قوزک پا یا تورم کف دست و پا (اِدم گرمایی)

. ضربان قلب تند و ضعیف و کاهش فشارخون وقتی که می ایستید

علت های خستگی گرمایی

معمولاً عرق شما پوستتان را خنک می کند و در واقع عملکردی مشابه یک فن برای تمام بدنتان دارد. وقتی فعالیتی انجام می دهید (خصوصاً در هوای گرم)، بدنتان به سختی کار می کند تا دمای مرکزی اش را تنظیم نماید. خستگی گرمایی زمانی روی می دهد که دمای بدنتان خیلی بالا می رود و بدن نمی تواند خودش را خنک کند.

بدن شما حین فعالیت بدنی، مایعات و الکترولیت هایی از طریق عرق از دست می دهد. الکترولیت ها مواد معدنی (مثلاً سدیم و پتاسیم) هستند که به بدن کمک می کنند عملکرد بهتری داشته باشد. اگر بدن شما مایعات و سدیم زیادی از دست بدهد و آن ها را جایگزین نکنید، دهیدراته خواهید شد و دهیدراته شدن بدن هم می تواند موجب خستگی گرمایی شود.

پزشکان خستگی گرمایی را چگونه تشخیص می دهند؟

معمولاً پزشکان خستگی گرمایی را با یک معاینهٔ فیزیکی تشخیص می دهند. پزشک معاینه تان می کند، دمای بدنتان را اندازه می گیرد و از شما در مورد فعالیت های اخیرتان سؤال می کند. اگر پزشک تشخیص بدهد که ممکن است گرمازده شده اید ممکن است دستور آزمایش خون و ادرار بدهد.

اگر فکر می کنید دچار خستگی گرمایی شده اید چه باید بکنید؟

اگر شما یا کسی که می شناسید علائم خستگی گرمایی را دارید، باید اقدام فوری انجام دهید، یعنی باید:

محیط را خنک کنید : هر چه سریع تر به جای خنکی بروید، سایه ای پیدا کنید، دوش آب سرد بگیرید یا مقابل کولر بنشینید. همچنین می توانید دستمال خیس روی پیشانی و گردن و پشتتان بگذارید.

مایعات بنوشید : جرعه جرعه آب یا نوشیدنی ورزشی الکترولیت دار بنوشید. تقریباً یک ساعت آب بنوشید، اما نه زیاد و تندوتند. نوشیدنی کافئین دار مصرف نکنید.

استراحت کنید : هیچ گونه فعالیت بدنی انجام ندهید. بنشینید یا دراز بکشید تا بدنتان استراحت کند.

در صورت نیاز به اورژانس زنگ بزنید : اگر علائمتان بعد از یک ساعت استراحت و نوشیدن مایعات بهتر نشد، به اورژانس زنگ بزنید.


[ad_2]
منبع
همرسانی کنید:
برچسب‎ها : خستگی گرمایی

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان