مشهد ـ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: افزودن روزانه به فضای سبز، جنگل ها و مراتع کشور می تواند به پایداری آب در کشور کمک کند چرا که جنگل ها و مراتع آب را در خود نگه می دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین نامی شامگاه سه شنبه در جمع مدیران حوزه آب و انرژی خراسان رضوی در محل خط انتقال آب غرب مشهد اظهار کرد: باید حداقل سالانه حدود ۱۵۰ هزار هکتار به فضای سبز کشور اضافه شود و این کار امکان پذیر است به خصوص با کشت درخت های میوه دار که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: پارسال در خوش بینانه ترین حالت حدود ۱۹ میلیون اصله نهال در سراسر کشور کاشته شد در حالی که این عدد باید به بیش یک میلیارد نهال برسد و فاصله زیادی با وضع مطلوب داریم که البته باید از علم جدید برای کاستن از این فاصله استفاده کرد.

وی ادامه داد: قبلاً قدرت گرفتن قلمروهای ژئوپلتیکی کشورها با قدرت نظامی شکل می گرفت اما بعد از جنگ سرد، توسعه این قلمروها با قدرت اقتصادی محقق شد و اکنون پس از شیوع کرونا و در دوره پساکرونا قلمروهای ژئوپلتیکی کشورها فقط با حفظ فضای سبز و توسعه زیست محیطی شکل می گیرد.

نامی گفت: هر کشوری که بتواند قلمرو فضای سبز خود را توسعه دهد در حقیقت می تواند وزن ژئوپلتیکی خود را در جهان افزایش دهد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: برخی از کشورها از جمله ۲ کشور همسایه در اطراف ما به سرعت در حال توسعه و افزایش وسعت فضای سبز خود هستند و ما نیز باید در این مسیر قدم برداریم.

وی به شیوه کشت هیدروپونیک یا همان کشت بدون خاک گیاه در محلول آب و املاح پرداخت و گفت: باید با اتکا به کشت محصولات هیدرپونیک به ویژه در محیط های کم آب و خشک مانند خراسان رضوی توجه شود.

نامی افزود: مجموع مساحت کشور هلند کمتر از سه استان شمالی ایران است اما این کشور با بهره گیری از روش های نوین کشت از جمله هیدروپونیک در حال حاضر برای ۵۸۰ میلیون نفر غذا و محصولات لبنی تولید می کند، در این شیوه کشت، محصولات کشاورزی به شکل سالم و چندین برابر شیوه های سنتی تولید می شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بحث آب در منطقه در حال حساس شدن است و کنواسیونهای بین المللی حقوق رودخانه ها و دریاها در جهان شناخته شده است اما گاهی برای اجرای مفاد این قوانین با برخی همسایه ها به لحاظ ارتباط سیاسی، با چالشهایی رو به رو هستیم.

وی وزارت نیرو را یک وزارت راهبردی توصیف کرد و افزود: در حال حاضر هزاران کیلومتر از رودخانه های کشور از میان شهرها و روستاهای ایران عبور می کنند که همه اینها نیازمند مدیریت است.

نامی تنها منبع مطمئن و قابل اعتماد را آب دریاها عنوان کرد و گفت: این دیدگاه وجود داشت که اگر همه کشورها از آب دریاها برداشت کنند با کمبود مواجه خواهیم شد اما با پدیده ذوب شدن یخ ها در قطب شمال و جنوب و بالا آمدن آب دریاها موضوع برداشت از آب دریاها کمبودی ایجاد نخواهد کرد.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان