مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از شناسایی بیش از ۳۰۰ نوع خوراک در شهر خلاق خوراک رشت خبر داد و گفت: 27 نوع خوراک این شهر تاکنون به ثبت رسیده و ثبت هفت خوراک دیگر نیز در دست اقدام است.

 ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به آخرین وضعیت ثبت خوراک در شهر رشت، اظهار کرد: شهر رشت به عنوان بهشت خوراک ایران با تنوع غذایی بیش از ۳۰۰ نوع خوراک، به عنوان اولین شهر خلاق خوراک شناسی ایران در آذرماه سال ۱۳۹۴ در شبکه شهرهای خلاق یونسکو به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۷ نوع خوراک رشت در فهرست ملی آثار ثبت شده، افزود: در زمان تهیه پروپوزال ثبت شهر، از ۹ غذای محلی ( میرزاقاسمی، باقالاقاتوق، اناربیج، گمجی کباب، ترش تره، پلو کباب، رشته خوشکار، سیرواویج، سیرقلیه)، هفت نوع از این غذاها با کمک سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسیده و دارای شناسنامه ثبت شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از ورود شهر رشت به شبکه شهرهای خلاق یونسکو خبر داد و گفت: با توجه به اینکه شهر رشت به عنوان اولین شهر خلاق خوراک شناسی ایران و یکی از اولین شهرهای ثبت شده ایران به عنوان شهر خلاق خوراک، به شبکه شهرهای خلاق یونسکو ورود کرده است، بعد از گذشت بیش از ۶ سال نیازمند پاره ای اقدامات برای معرفی هر چه بهتر خود به جامعه ملی و جهانی است.

جهانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهت معرفی خوراک شهر رشت، بیان کرد: در این زمینه همکاری های مناسبی با شهرداری و شورای شهر رشت ازجمله همایش خوراک با حضور نماینده محترم یونسکو، کارگاه های آموزشی و جشنواره انجام و همچنین برنامه های متنوعی در راستای برند سازی خوراک، تعیین گذر خوراک، مسابقه آشپزی، ثبت بیشتر غذاهای در حال فراموشی نیز در حال انجام است که با اقدامات مناسب و به موقع بتوان نقش مؤثری را نیز در تولید اشتغال پایدار استان ایفا کند.

به گفته وی، هفت خوراک دیگر از شهر رشت نیز در فهرست آثار ملی کشور در دست اقدام جهت ثبت قرارگرفته است.

انتهای پیام/ ۳۳۸۹

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان