سرعین- رئیس مرکز آموزش و تربیت محیط بانی معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از مهرماه امسال رشته محیط بانی در هنرستان کار و دانش خوزستان و فارس راه اندازی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ضیاالدین الماسی شامگاه دوشنبه در همایش منطقه ای مدیران حفاظت محیط زیست کشور در سرعین اظهار کرد: در این استان ها با استعداد ۶۰ نفر جذب دانش آموز در شاخه کار و دانش و در رشته محیط بانی انجام می شود تا به تدریج و به تناسب نیاز در سایر استان ها نیز شاهد راه اندازی این رشته کار و دانش باشیم.

وی ضرورت برگزاری دوره های آموزشی مستمر برای محیط بانان را یادآور شد و تصریح کرد: همان طوری که یک سرباز برای ۲ سال خدمت، سه ماه آموزش می بیند محیط بان ما نیز به ازای ۳۰ سال خدمت باید دوره های آموزشی مختلفی را سپری کند نه اینکه در ۲ هفته برنامه آموزشی را برگزار کرده و محیط بان را ۳۰ سال به حال خود رها کنیم.

رئیس مرکز آموزش و تربیت محیط بانی معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با صدور مدرک دیپلم برای فارغ التحصیلان این رشته، هر چند تعهد استخدامی نخواهیم داشت اما این افراد آموزش دیده در اولویت استخدام حفاظت محیط زیست قرار می گیرند.

الماسی افزود: قرار شده تمامی زیرساخت ها را آموزش و پرورش برای برگزاری این دوره های کار و دانش مهیا کند و ما تنها در تأمین نیروی متخصص دروس تخصصی نظیر نقشه خوانی، GPS و… ورود پیدا خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سازمان اداری و استخدامی کشور قول استخدام ۱۰۰ محیط بان را در هر سال به سازمان داده ولی ما با احتیاط به تناسب نیاز استان ها برگزاری این دوره های کار و دانش را برای صدور مدرک دیپلم محیط بانی انجام می دهیم تا افراد بیشتری در این حوزه جذب نشوند.

الماسی با اشاره به درس شناخت محیط زیست به صورت اجباری در ۱۰ دانشگاه کشور برای ارائه به دانشجویان اضافه کرد: نباید این کرسی را در دانشگاه ها از دست بدهیم بلکه بهتر است با تقویت این رشته و بهره گیری از اساتید مجرب در سایر دانشگاه ها نیز به صورت اجباری و یا اختیاری درس شناخت محیط زیست برای دانشجویان ارائه شود.

وی بیان کرد: برای دانش آموزان نیز در مقاطع متوسطه دوم درس انسان و محیط زیست در نظر گرفته شده که با تعامل آموزش و پرورش سعی داریم در دوره های دیگر آموزشی نیز مباحث زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد.

الماسی از برگزاری برنامه های آموزشی مختلف متناسب با تهدیدهای زیست محیطی استان ها خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه در کشور تهدیدهای زیست محیطی متعددی را از کم آبی و خشکسالی گرفته تا ریزگردها، گرم شدن محیط و… شاهد هستیم باید در استان ها و مناطق مختلف کشور برگزاری دوره های آموزشی و راهکارهای اثربخش مستمر را در کاهش آسیب های زیست محیطی شاهد باشیم.

وی بزرگترین عنصر مخرب محیط زیست را اعمال سیاست های مقطعی و بخشی نگری توصیف کرد و گفت: ما باید به سمت سازمان یادگیرنده، کادرسازی و تربیت نیروی مجرب حرکت کنیم که در سند تحول معاونت آموزش و مشارکت های مردمی این رویکردها در نظر گرفته شده است.

رئیس مرکز آموزش و تربیت محیط بانی معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از فعالیت پنج مرکز منطقه ای آموزش در کرج، لرستان، ماهشهر، رامسر و هرمزگان خبر داد و تصریح کرد: در کنار این مراکز آموزشی منطقه ای، چهار اندیشکده تخصصی محیط زیست نیز راه اندازی شده است.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان