سرمربی پیشین تیم ملی شطرنج با اشاره به نتایج المپیاد جهانی و نزول نمایندگان ایران گفت که فدراسیون در حمایت از ملی پوشان کم کاری می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، چهل و چهارمین دوره المپیاد جهانی شطرنج در شرایطی به پایان رسید که تیم های اعزامی مردان و بانوان ایران با کسب جایگاه های ۲۶ و ۳۰ نتوانستند پاسخگوی انتظارات باشند به خصوص که نسبت به دو دوره پیشین این رقابت ها با افت قابل توجهی مواجه بودند و در رده بندی نهایی تیم های شرکت کننده هم از بسیاری تیم های آسیایی پایین تر قرار گرفتند.

امد موسویان سرمربی پیشین تیم ملی شطرنج در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دوره پیشین المپیاد جهانی که سال ۲۰۱۸ برگزار شد، گفت: برای آن دوره المپیاد جهانی که به میزبانی گرجستان برگزار شد، تیم های ایران بعد از چند دوره حضور با مربیان خارجی و برای نخستین بار با کاپیتان های داخلی در مسابقات شرکت کردند در حالیکه در ترکیب تیم تا حد زیادی جوانگرایی هم شده بود.

وی در این زمینه ادامه داد: شماره جدول تیم ملی مردان ایران در المپیاد دوره قبل ۲۳ بود اما جایگاه نهایی تیم ۱۷ شد. تیم بانوان هم در رده ۱۴ ایستاد در حالیکه شماره جدول ۲۸ را در مسابقات داشت. در المپیاد سال ۲۰۱۶ که در باکو برگزار شد هم تیم ملی مردان ایران با شماره جدول ۴۶ صاحب جایگاه ۱۶ شد و تیم ملی بانوان هم با شماره جدول ۱۳ در رده ۱۱ قرار گرفت.

سرمربی پیشین تیم ملی شطرنج تاکید کرد: ملی پوشان ایران آغاز خوبی در این دوره المپیاد جهانی داشتند و حتی تا پایان دور نهم در رده پنجم قرار داشتند اما عملکردی که در دو دور پایانی داشتند و شکستی که برابر هند و مجارستان متحمل شدند سقوط چند پله ای آنها را به همراه داشت.

وی در مورد افت ناگهانی شطرنجبازان ایران در دو دور پایانی المپیاد جهانی خاطرنشان کرد: چگونگی به کارگیری بازیکنان و استفاده مداوم از بعضی از آنها در تمام دیدارها در این زمینه تاثیرگذار بود در حالیکه رقبای آنها قوی بودند. طبق تحقیقات انجام شده میزان انرژی مصرفی در حین بازی توسط شطرنجبازان از بوکسورها و فوتبالست ها بیشتر است. همچنین طبق تحقیقاتی که نتیجه آن توسط فیده اعلام شد، یک شطرنجباز حرفه تی در یک روز رقابت تا ۶ هزار کالری انرژی مصرف می کند. به نظر می رسد در دورهای پایانی المپیاد جهانی، شطرنجبازان ایران از نظر سطح انرژی کم آوردند و بیماری نیز مزید علت شد.

موسویان همچنین با اشاره به شرایط حمایتی شطرنجبازان گفت: در کل از سالی که فدراسیون شطرنج وارد دوره سرپرستی شد همه برنامه ها و فعالیت ها در این فدراسیون کمرنگ شد. در بخش بانوان طی سه سال اخیر تعداد جلسات آموزشی برگزار شده در حد انگشتان دست هم نبود. در روزها و هفته های قبل از المپیاد جهانی هم حتی یک جلسه برای آنها برگزار نشد.

وی تصریح کرد: تیم ملی مردان هم که اصلا مربی ندارد. ملی پوشان خودشان در کنار هم همدل، مشتاق و با انگیزه کار می کنند اما از طرف فدراسیون حمایتی نبوده است.

مربی ارشد فدراسیون جهانی شطرنج تاکید کرد: در کل بازیکنان کم نگذاشته اند. این فدراسیون است که در حمایت از ملی پوشان و برگزاری دوره های لازم برای آنها کم کاری کرده و نتیجه آن را هم در المپیاد جهانی شاهد بودیم.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان