در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری فارس از آستانه اشرفیه، پارک های ملی جزو مناطق حفاظتی چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست و دارای بالاترین سطح حفاظتی هستند و پارک ملی خشکی دریایی بوجاق با توجه به تالابی بودن بخشی از مساحت آن، مأمن و پناهگاهی امن جهت زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است.
پارک ملی بوجاق تنها منطقه حفاظت شده و پارک خشکی-دریایی ایران محسوب می شود که در شهرستان آستانه اشرفیه واقع شده است و از جنوب به بندرکیاشهر و زیباکنار، از غرب به رودخانه اوشمک، از شرق به ایستگاه رادیویی امیرکیاسر و از شمال به دریای خزر می رسد.
در فصل مهاجرت جمعیتی بالغ بر ۲۳۴ گونه پرنده از ۴۹ تیره مختلف به این پارک ملی مهاجرت می کنند و در حال حاضر ۱۲ گونه از این جانداران در معرض انقراض قرار دارند.
احسان باقری پور، سرپرست اداره پارک ملی بوجاق امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت از تخریب تله های زنده گیری پرندگان در اوج خطر و کومه های صید و شکار غیرمجاز در این منطقه خبر داد و اظهار کرد: دو باب کومه صید و شکار تخریب و ۳۱ تله زنده گیری پرندگان و ۱۵ عدد تپه و عوارض مصنوعی جهت به دام انداختن پرندگان شکاری در پارک ملی خشکی دریایی بوجاق کیاشهر جمع آوری شدند.
در بازدیدهای میدانی مشخص شد که مأموران سخت کوش یگان حفاظت محیط زیست پاسگاه سر محیط بانی سفیدرود و پارک ملی بوجاق در گشت و کنترل های خود از عرصه های طبیعی تحت مدیریت، تله های زنده گیری پرندگان را بر فراز شاخه های بلند درختان و در اوج خطر جمع آوری کردند و کومه های شکار متخلفین نیز تخریب شد.
یکی از مهم ترین منطقه های زیستگاهی برای پرندگان آبزی مهاجر، دریای خزر، تالاب ها و آبگیرهای موجود است که هرساله در این مناطق بیش از ۱۰ تا ۱۲ میلیون پرنده در مسیر پروازشان از غرب سیبری به این منطقه مهاجرت می کنند و حفاظت از آن ها با توجه به روبه انقراض بودن تعدادی از گونه ها بسیار حساس و حیاتی است.
به گفته سرپرست اداره پارک ملی بوجاق، این کومه ها که توسط شکارچیان به وسیله شاخ و برگ استتار شده در مجاورت تله های زنده گیری و مناطق مستعد شکار تعبیه می شود تا دسترسی به شکار برای ایشان سهل شود.
آن طور که باقری پور گفته، نصب هرگونه تله و ادوات شکار و صید، خلاف قوانین و مقررات بوده و در صورت مشاهده تخلف با متخلفین برخورد قانونی به عمل خواهد آمد.
تالاب ها و آبگیرهای گیلان سالانه میزبان هزاران پرنده مهاجر شامل انواع مرغابی سانان، قو، غاز، پرستوهای دریایی و چنگرها و سایر پرندگان از ۸۱ گونه مختلف است.
بنابر سیاست های وضع شده در سازمان حفاظت از محیط زیست، پرندگان مهاجر شبانه روز مورد پایش و حفاظت نیروهای محیط زیست قرار دارند و با شکارچیان غیرمجاز به طورجدی برخورد می شود.
پایان پیام/۳۳۸۹