در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرانزلی، تالاب بین المللی انزلی یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری در استان گیلان و حتی کشور بوده و حتی از آن به عنوان یکی از زیستگاه های مهم پرندگان یاد می شود، همین امر منجر به حضور گردشگران ایرانی و خارجی در این تالاب شده است.
ولی در چندسال اخیر تالاب بین المللی انزلی با معظل وجود گیاه سنبل آبی مواجه شده و در چند سال گذشته بسیاری از زیست بوم های این منطقه را نابود کرده است.
سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیاست که وقتی وارد اکوسیستم آبی می شود ظرف مدت ۲ هفته، جمعیت خود را به میزان ۲ برابر افزایش داده و یک بوته آن با ۲۰ گل می تواند سه هزار دانه تولید کرده و هر دانه آن بین پنج تا ۲۷ سال می تواند زنده بماند.
در سال ۱۳۹۴ و با تلاش فعالان محیط زیست و دستگاه های اجرایی و با استفاده از تجهیزات، ادوات، نیروی انسانی بسیار و صرف هزینه های گزاف، اکثر نقاط آلوده گیلان کاملاً از حضور این گیاه مهاجم پاک سازی شده بود ولی بی توجهی به پالایش فصلی محدوده پاک سازی شده موجب شده بعد از چند سال، شاهد خودنمایی دوباره این گیاه مهاجم در بیشتر تالاب ها و رودخانه های گیلان و حتی سواحل خزر باشیم.
با توجه به وخامت اوضاع در تالاب بین المللی انزلی، رئیس جمهور در سفر خود به استان گیلان بودجه اختصاصی برای رفع معضل گیاه سنبل آبی در تالاب بین المللی انزلی اختصاص داد که مسؤولان مربوطه با توجه به ظرفیت بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان، وظیفه ریشه کن کردن این گیاه مهاجم را به این سازمان سپردند شد.
به گفته رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان، فاز اول پروژه پاکسازی گیاه سنبل آبی مربوط به پاکسازی مسیر ۲ کیلومتری منطقه تازه بکنده بود که با بیل مکانیکی انجام شد و فاز دوم به مدت یک ماه هر روز این گیاه با کمک ذینفعان در تالاب انزلی جمع آوری شده و در ۲ محل تعیین شده دپو می شود.
آنطور که کارشناسان حوزه محیط زیست می گویند در صورت تداوم در جمع آوری گیاه سنبل آبی، دوباره این گیاه مزاحم ریشه و گل داده و منطقه را آلوده می کند به این منظور و طبق گفته های سرهنگ احمد ابراهیمی در صورت عدم تداوم در جمع آوری گیاهان سنبل آبی با مشکل مواجه خواهیم شد و امید است با تداوم این کار بتوانیم طی سال های آینده این گیاه را به طور کامل از بین ببریم.
بر اساس اعلام رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان، جمع آوری گیاهان سنبل آبی در سه فاز انجام می شود و در سفر رئیس جمهور به گیلان اعتباری جداگانه و اختصاصی برای جمع آوری سنبل آبی اختصاص یافت که کار عملیاتی آن به سپاه قدس گیلان واگذار شد.
با توجه به اینکه گیاه سنبل آبی به دلیل تکثیر و رشد سریع، به شدت سطح آب را پوشانده و مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب می شود و به جهت تولید لجن، موجبات خشک شدن پهنه های آبی را فراهم می آورد، لذا باید همه نهادها به سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان برای نابودی گیاه سنبل آبی کمک کنند.