در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، یونس پناهی امروز در آیین تکریم و معارفه سرپرستان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن همایش های بانک صادرات گیلان، مقوله سلامت و امنیت را مطالبه مردم از حکمرانان دانست و اظهار کرد: مسؤولان نظام بر تأمین امنیت و سلامت توأمان تأکید فراوان دارند.
وی مرجعیت علمی را نقطه قوت کشورها دانست و افزود: یکی از مهم ترین اهداف نظام سلامت مرجعیت علمی است و اکنون کشوری قدرتمند است که در مرجعیت علمی حرف اول را بزند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کاربردی شدن آموزش پزشکی را یک مزیت برشمرد و گفت: امروزه علم پزشکی و آموزش پزشکی در ایران کاملاً کاربردی شده و این مزیتی بسیار بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است.
پناهی با اشاره به جایگاه مهم فناوری در علوم و تحقیقات بیان کرد: فعال شدن شرکت های فناور و دانش بنیان در نظام سلامت یکی از اهداف نظام است که ادغام نظام آموزش پزشکی با فناوری می تواند سرعت رسیدن به این مهم را برای ما ممکن کند.
وی با اعلام اینکه ایران در تولید علم و مرجعیت علمی در منطقه اول و در دنیا به رتبه ۱۵ ارتقا یافته، گفت: در حوزه فناوری رتبه ایران در جهان ۵۳ است و بر اساس برنامه ریزی های در وزارت بهداشت باید به رتبه ۳۸ برسیم
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیشتازی دانشگاه های علوم پزشکی در کسب علوم افزود: سرعت تولید علم ایران در منطقه بسیار بالاست و این بیانگر سرعت بالای دانشگاه های علوم پزشکی گیلان در دسترسی به علم و فناوری زیاد است.
پناهی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به مرجعیت علمی باید دارای دیپلماسی علمی بود، بیان کرد: ایران از ظرفیت دیپلماتیک علمی به خوبی استفاده نمی کند در حالیکه باید برای رسیدن به مرجعیت علمی علم دیپلماتیک کشور توسعه یابد.
وی ثروت آفرینی در نظام سلامت با بهره گیری از تحقیقات و فناوری موجود را از دیگر اهداف دانشگاه های نسل سوم برشمرد و گفت: در دنیا دانشگاه ها از سال های کنونی عبور و به دانشگاه های اجتماعی تبدیل و حتی با پرورش مدیران در علوم مختلف به کاهش بیماری و ارتقای سطح سلامت جامعه رسیده اند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از تهدیدات سلامت را شیوع انواع سرطان ها دانست و افزود: سرطان در ایران امروزه سومین دلیل مرگ ومیر است و در گیلان سرطان روده جز بیماری های شایع است.
پناهی با اشاره به اینکه فرزند آوری در گیلان کاهش یافته، بیان کرد: پنج درصد اعتبارات قانون جوانی جمعیت باید به سمت آموزش و ترویج فرزند آوری هزینه شود.
پایان پیام/۸۴۰۰۸