در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

به گزارش ایسنا،  در هفته پایانی اسفند ماه عبدالله انوار ـ نسخه پژوه، نسخه شناس، فهرست نویس و متخصص متون کهن به خانه ابدی ش بدرقه کردیم و مراسم یادبود او سه شنبه (۲۳ اسفندماه) در مرکز همایش های کتابخانه ملی با حضور افرادی همچون آیت الله محمود مرعشی، علیرضا مختارپور (رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی)، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری (رییس اندیشگاه  کتابخانه ملی) و حامد علامتی (مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) برگزار شد.  

در این روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ همچنین از چهره های ادبی دیگری نوشتیم که دیگر در میان ما نیستند و در این سال خاموش شدند.  چهره هایی همچون هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)، محمدعلی اسلامی ندوشن، یدالله رویایی، رضا براهنی، احمد مهدوی دامغانی، مفتون امینی، احمد گلشیری، عباس معروفی، ناصر تکمیل همایون، ابوالفضل خطیبی، جواد طباطبایی در این سال از دنیا رفتند.

همچنین هنرمندان حوزه نمایش در سالی که گذشت، هم تعدادی از همکاران جوان خود و هم برخی از هنرمندان شناخته شده کشورمان را به آرامستان های مختلف سپردند.

هنرمندان مطرح و محبوبی در حوزه های معماری، نقاشی، عکاسی و گرافیک جان خود را در سال ۱۴۰۱ از دست دادند؛ مسعود سپهر، ایرج کلانتری، بابک برزویه، ایرج اعتصام، جبیب الله صادقی، همه و همه چهره هایی بودند که جبرانِ فقدان هرکدامشان در عالم هنر، به سال ها و گاه دهه ها صبر و سرمایه گذاری فرهنگی نیازمند است.

در این میان احمد دامود  ـ نویسنده، پژوهشگر، مدرس، مترجم و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ـ بامداد پنجشنبه (۲۵ اسفندماه) در سن ۸۴ سالگی، «کنزابورو اوئه»  یکی از نویسندگان بزرگ ژاپنی و برنده جایزه نوبل ادبیات نیز در سن ۸۸سالگی و  «فیلیدا بارلو» مجسمه ساز بریتانیایی چیدمان ها و مجسمه های ابعاد بزرگ، از دنیا رفتند.

از خبرهای فقدان هنرمندان که بگذریم، فرهنگ و هنر در هفته آخر اسفند ماه با خبرهای خوب و هم بد همراه بود که گزیده ای از آن ها را مرور خواهیم کرد: 

چرا «شیرینی بله برون» و  «شیشلیک» اکران نمی شوند؟

طی روزهای گذشته ماجرای صادر نشدن پروانه ساخت برای دو فیلم نامه محمدحسین مهدویان، باعث شد که این کارگردان در صفحه شخصی اش در فضای مجازی، مطلبی در انتقاد به این موضوع منتشر کند: «فیلم سینمایی شیشلیک با وجود پروانه نمایش بی هیچ توضیحی بایگانی شده است و هنوز هم با وجود پروانه نمایش امکان اکران ندارد و در سه ماه گذشته با دو فیلم نامه مختلف، یک فیلم نامه جنایی و یک فیلم نامه کمدی با تهیه کنندگان و نویسندگان مختلف درخواست پروانه ساخت داده ام که هر دو فیلم نامه بدون ارایه اصلاحیه و هیچ گونه توضیحی رد شدند و اجازه ساخت نگرفتند.»

در واکنش به این ماجرا،   بهمن حبشی - مدیر کل دفتر نظارت بر ساخت فیلم سازمان سینمایی - گفته است که در سایت سازمان سینمایی منتشر شده و در آن تاکید کرد که دلیل صادر نشدن مجوزها، اعلام شده است. در پی این ماجرا، تهیه کننده  «شیرینی بله برون»  توضیحاتی درباره ماجرای صادر نشدن پروانه ساخت این فیلم و اکران نشدن فیلم «شیشلیک» به ایسنا ارایه کرد.

معارفه «مرضیه برومند»

مراسم معارفه مرضیه برومند به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما نیز در این هفته برگزار شد که در این مراسم همایون اسعدیان و محمدمهدی عسگرپور پشت تریبون با برومند شوخی های مبنی بر موزه عروسک ها و خانه مادربزرگه کردند.

چند خبر سینمایی کوتاه

شورای پروانه نمایش فیلم های سینمایی نیز با صدور پروانه نمایش سه عنوان فیلم «تا فردا» به تهیه کنندگی نیکی کریمی و کارگردانی علی عسگری، «جان جانان» به تهیه کنندگی حبیب الهیاری و کارگردانی شادی آفرین الهیاری، «فسیل» به تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان و کارگردانی کریم محمدامینی موافقت کرد.

فیلم کمدی  «فسیل»  به کارگردانی کریم امینی و تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان، از چهارشنبه ۲۴ اسفند در سینماهای سراسر کشور اکران شد. همچنین با پیش فروش سه فیلم «عروسی خیابان فرشته»، «فسیل» و «غریب»  اکران نوروزی سینماها در این هفته کلید خورد.

همچنین اعلام شد که فیلم کمدی  «بابا سیبیلو»  به عنوان نخستین تجربه فیلمسازی بلند فرزند زنده یاد ساموئل خاچیکیان با بازی بهاره رهنما برای اکران عید فطر آماده می شود و میکائیل شهرستانی قصد دارد نمایش  «باغ آلبالو»  نوشته آنتوان چخوف را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه بیاورد.

و این که مهران مدیری هفت سال پس از آخرین فیلمش در مقام کارگردان، قصد دارد فیلم جدیدی را با نام «بن بست» جلوی دوربین ببرد.

شهرام عبدلی و کارهای ناتمامش 

علاوه بر این، فیلم سینمایی  «زنگ آخر»  به کارگردانی زنده یاد شهرام عبدلی که در تدارک شرکت در جشنواره فیلم کودک و نوجوان بود، با درگذشت سازنده اش احتمالا در نوروز از تلویزیون پخش خواهد شد.

همچنین کارگردان سریال  «آسوده باش»  آخرین سریالی که شهرام عبدلی در آن ایفای نقش کرده بود، گفت: به احترام شهرام عبدلی عزیز بازیگری جایگزین نقش او نخواهد شد؛ ضمن اینکه نویسندگان سریال برای این موضوع تغییراتی در سناریو ایجاد کرده اند تا کار از نظر کیفی لطمه نخورد.

در ادامه هم طی حکمی از سوی محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور؛ «مهدی آذرپندار»  دبیر چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران شد.

آرزوی رضا بابک

گفت وگویی هم با رضا بابک ـ بازیگر و هنرمند پیشکسوت به بهانه تولد او (۲۰ اسفند) داشتیم که چند روزی بعد از سالروز تولدش، از امید گفت و از پروژه هایی که تصمیم دارد به انجام برساند و آرزو دارد که رنج همه مردم در روزهای پیش رو کمتر شود و سهم بیشتری از لبخند و آرامش داشته باشند.

هومن سیدی، برنده در جنگ جهانی سوم 

سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم لوکزامبورگ با اعطای دو جایزه به فیلم  «جنگ جهانی سوم»  ساخته هومن سیدی به کار خود پایان داد.

تمشک طلایی و حواشی اُسکار ۹۵

چهل و سومین دوره جوایز تمشک طلایی برای معرفی بدترین های هالیوود طبق روال هر سال در آستانه برگزاری مراسم اسکار، برگزیدگان خود را معرفی کرد.  فیلم «بلوند» ساخته «اندرو دومنیک» درباره زندگی و حرفه «مریلین مونرو» که در ۸ شاخه نامزد بود در نهایت به عنوان برنده تمشک طلایی بدترین فیلم سال و همچنین بدترین فیلمنامه انتخاب شد.  

و مراسم نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار  سرانجام به پایان رسید و فیلم  «همه چیز همه جا به یکباره»  طبق پیش بینی ها هفت جایزه از جمله بهترین فیلم، کارگردانی و سه جایزه بازیگری را به خود اختصاص داد.  

در مراسم این دوره از جوایز اسکار، «میشل یئو» و «که هوی کو آن» دو بازیگر آسیایی و «روث کارتر» با کسب جایزه بهترین طراحی لباس به عنوان یک زن سیاه پوست تاریخ ساز شدند. «میشل یئو» به نخستین بازیگر آسیایی در تاریخ ۹۵ ساله جوایز اسکار تبدیل شد که در شاخه بهترین بازیگر نقش اصلی زن موفق به دریافت جایزه می شود.

از اسکار ۲۰۲۳ بیشتر بخوانید: 

یک الاغ، نهایت خلاقیت!

«مامان! من اسکار گرفتم»

این در حالی بود که وزیر امور خارجه اوکراین با انتقاد از رد درخواست  «زلنسکی»  برای صحبت در مراسم اسکار، این تصمیم را بهترین نمونه از ریاکاری صنعت فیلم توصیف کرد.

همچنین کاخ «کرملین» نسبت به اعطای جایزه اسکار به مستندی درباره  «الکسی ناوالنی»  چهره مخالف دولت روسیه واکنش نشان داد.

علی رغم این اخبار،  برای اُسکار هم یک خبرِ خوبِ نااُمیدکننده داشتیم؛ اگرچه شمار مخاطبان تلویزیونی مراسم اسکار ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد رشد داشت اما همچنان در رتبه سوم کم بیننده ترین مراسم تمام ادوار تاریخ این جوایز سینمایی قرار گرفت.

تلویزیون بدون برندهایش چند چند است؟

 شروع سال ۱۴۰۲ به واسطه همزمانی با ماه رمضان، برای مدیران صداوسیما آزمونی مهم تلقی می شود که در ادامه باید دید چگونه از پس آن بر می آیند؛ خصوصا که امسال تلویزیون خودخواسته هیچکدام از بِرندهای سابقش را هم در اختیار ندارد.  از این رو  پرسش هایی را درباره مهم ترین اقدامات رسانه ملی در سال ۱۴۰۲ و ضرورت استفاده از فرصت همزمانی دو مناسبت (رمضان و نوروز) و عملکرد تلویزیون در غیاب برندهایش از پیمان جبلی ـ رییس سازمان صدا و سیما پرسیدیم. او معتقد است: این همزمانی فرصت بسیار خوبی است و در عین حال چالش بسیار بزرگی برای ماست که امیدواریم همکاران این تجربه را به خوبی کسب کنند و مورد رضایت مخاطبان هم قرار بگیرد. در هر صورت هر دو مناسبت، مناسبت های بهجت آور و بسیار قابل توجهی هم در حوزه معنوی و هم در حوزه ملی است.

برنامه های صدا و سیما برای نوروز 

 رئیس سازمان صداوسیما همچنین برای چهارمین بار در پشت صحنه سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری حاضر شد و از پخش مستندی از روند ساخت این سریال در نوروز خبر داد.

قدرت الله ایزدی که با نام «رشید» شناخته می شود قرار است دوباره به قاب تلویزیون برگردد و برای نوروز تله تئاتری در شبکه نسیم داشته باشد.  

تلویزیون نیز در تعطیلات نوروزی قرار است ۱۷۰ فیلم سینمایی را به نمایش بگذارد؛ بر این اساس فیلم های سینمایی شبکه سه در ایام نوروز مشخص شد و این شبکه از پخش ویژه برنامه قرآنی با عنوان «محفل» با اجرای رسالت بوذری در ایام رمضان خبر داد.

 همچنین تلویزیون از ویژه برنامه های تحویل سالش را برای نوروز ۱۴۰۲ خبر داد.  شبکه تهران نیز دو ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۲ را اعلام کرد، بر این اساس، «پنج ستاره» ویژه تحویل سال پخش می شود و «به خانه برمی گردیم» برای نخستین بار نوروزی می شود و فصل چهارم مجموعه تلویزیونی  «نون خ»  به تهیه کنندگی مهدی فرجی و کارگردانی سعید آقاخانی از اول فروردین ماه از شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت.  

 تلویزیون برای ایام نوروز و ماه رمضان امسال ۱۱ سریال ایرانی و خارجی آماده پخش کرده است که از شبکه های سیما به روی آنتن می برد.  شبکه پنج هم جزییات پخش ۲۲ فیلم سینمایی و انیمیشن خود در ایام نوروز ۱۴۰۲ را اعلام کرد و شبکه دو سیما به مناسبت آغاز سال نو ۱۶ فیلم سینمایی از آثار سینمای هند را روانه آنتن می کند. این شبکه همچنین هر روز ساعت ۱۵:۳۰ یک فیلم از سینمای ملل را پخش خواهد کرد.

همچنین شبکه فراتر به عنوان شبکه پیشران در صداوسیما با کیفیت ۴K و فناوری HDR و WCG برای سومین سال در نوروز با پخش سریال، فیلم های سینمایی و برنامه هایی که ویژه این ایام تدارک دیده شده، همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

تلویزیون روزهای پایان سال چه فیلم هایی پخش می کند؟

صداوسیما با چه تعداد بیننده سال را تحویل می کند؟

۵۶ ساعت کارتون جدید برای نوروز

بهمن هاشمی که به گفته خودش حدود دو سال است در زمینه اجرا در تلویزیون فعالیتی نداشته، این روزها در عرصه دوبله فعال است و در گفت وگویی با ایسنا، اظهار کرد که  این که دیگر در تلویزیون مجری نیستم، دعوت نشده ام و نخواستند که باشم.

همچنین اعلام شد که در آخرین جمعه سال ۱۴۰۱، پلتفرم «فیلم نت» اکران آنلاین خود را با فیلم  «بانک زده ها»  با بازی زنده یاد علی انصاریان راه اندازی می کند. همچنین «آوای جادویی»  مسابقه استعدادیابی خوانندگی به تهیه کنندگی محمد طهرانی که در آن محمد اصفهانی، رضا صادقی، رضا یزدانی و محمد معتمدی به عنوان مربی و داور و علیرضا افکاری به عنوان مدیر هنری مسابقه حضور دارند و علی اوجی هم اجرای این مسابقه را برعهده دارد، از روز پنجشنبه در شبکه نمایش خانگی پخش می شود.

افزون بر این ها،  رئالیتی تاک شوی «طناز» به میزبانی و اجرای کمال تبریزی و طراحی و تهیه کنندگی حامد قشلاقی همزمان با نوروز ۱۴۰۲ در یکی از پلتفرم های داخلی آغاز می شود.

تازه هایی از بیمه بیکاری هنرمندان،  تعداد نمایشگاه ها و  آموزش های هنری در سال ۱۴۰۱

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر نیز سرانجام طرح بیمه بیکاری هنرمندان اعلام کرد:طرح بیمه بیکاری اعضای صندوق تهیه شده و در صورت تصویب در هفته جاری از سال آینده اجرایی می شود.

اختتامیه نخستین جشنواره رسانه ای «صبح» که با حضور پیمان جبلی و با همراهی اغلب معاونانش در مرکز همایش های سازمان صداوسیما برگزار شد، جانی میلر، گزارشگر شبکه پرس تی وی در اوکراین که از او تقدیر شد، در سخنانی گفت: وقتی می خواستم به تهران بیایم گفتند بسیار تهران خطرناک است اما وقتی آمدم چیزی که دیدم برعکس بود و اینجاست که کارکرد رسانه در شناساندن کشورها و دیدگاه های اصلی شان تاثیر گذار است.

نشست پایان سال خبرنگاران رسانه ها با مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و پرسش هایی درباره برنامه های آتی این حوزه پرسیده شد. در این نشست همچنین عبدالرضا سهرابی آماری از فعالیت گالری ها، مجوزها و تعداد نمایشگاه ها در سال ۱۴۰۱ ارائه کرد.

همچنین مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری نیز  به تشریح فعالیت های دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری در سال ۱۴۰۱ پرداخت.

تغییر در ارگ قدیمی رادیو و تلویزیون

محسن سوهانی ـ مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش ـ از بازسازی و اعمال تغییراتی در قدیمی ترین بنای رادیو و نصب پلاک اسامی بر اتاق ها و استودیوهای نوستالژیک ساختمان ارگ خبر داد.

«گری لینکر» در بی بی سی می ماند؟

موضوع «گری لینکر» که توییت هایی در انتقاد از سیاست جدید پناهندگی «ریشی سوناک» نخست وزیر بریتانیا منتشر کرده بود و زبان مورد استفاده وزیران دولت را درباره پناهجویان ـ مبنی بر تصمیم بازداشت و اخراج آنان از انگلستان ـ به زبان نازی ها در دهه ۳۰ میلادی تشبیه کرد، به یکی از بزرگترین بحران های تاریخ فعالیت کمپانی بی بی سی بدل شد و پس از کنار گذاشته شدن این فوتبالیست سابق از اجرای برنامه پرطرفدار «مسابقه روز» (Match of the day)، موجی از اعتراضات نسبت به این تصمیم شکل گرفت و بسیاری از همکاران و کارشنانسان ورزشی نیز در حمایت از او اقدام به تحریم این شبکه کردند و حتی کار به جایی رسید که اتحادیه بازیکنان حرفه ای فوتبال انگلیس و مربیان لیگ برتری نیز در پی راهی برای حمایت از این چهره محبوب ورزشی بودند و تهدید به بایکوت این رسانه کردند.  اما پیش از این که عمق این بحران برای بی بی سی بیشتر از پیش شود، امروز  «تیم دیوی» مدیر کل این شبکه با عذرخواهی از حواشی ایجاد شده اعلام کرد که «گری لینکر» بدون هیچ محدویتی در استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند به اجرای برنامه پرطرفدار «مسابقه روز» (Match of the day) بازگردد.

موسیقی ایران در واپسین روزهای اسفند

این هفته، در حوزه موسیقی میزگردی برای بررسی کلی وضعیت و ماهیت جشنواره موسیقی فجر و به طور کلی، وضعیت فعلی و پیش بینی آینده موسیقی ایران،   با دو نفر از منتقدان و پژوهشگران موسیقی ـ علی مغازه ای و کیوان فرزین ـ که خود نیز تجربه همکاری با جشنواره های مختلف موسیقی از جمله فجر را داشته اند،  در ایسنا داشتیم.  می توانید مشروح این نشست را اینجا بخوانید.

همچنین «پرواز همای» نیز جدیدترین اثرش را به نام «سوی آسمان» در فضای مجازی منتشر کرد و ارکستر ملی ایران نیز در روز بزرگداشت مقام حکیم نظامی طی یک اجرای ویژه بدون بلیت فروشی روی صحنه رفت.

سیروان خسروی هم در فضای مجازی اعلام کرد که قصد دارد سال جدید را با دادن عیدی به مخاطب های موسیقی آغاز کند و بلیت های کنسرتش نصف قیمت می شود.  

این در حالی بود که ناصر زینعلی ـ خواننده موسیقی پاپ ـ قرار بود ۲۱ و ۲۲ اسفند ماه در سالن حافظ شیراز به روی صحنه برود اما هر دو شب از کنسرت های او با وجود داشتن مجوز از ارشاد استان و فروش کلیه بلیط ها، لغو شد.  

و آیین رونمایی از آلبوم موسیقی «پروین»، به آهنگسازی محمدرضا علیقلی ـ آهنگساز ـ عصر چهارشنبه، ۲۴ اسفند ماه در حوزه هنری برگزار شد.

در ادامه اخبار موسیقی، آلبوم «آوای دوست» مجموعه کامل ردیف موسیقی اصیل ایرانی به روایت «یعقوب انوش» در هفت دستگاه با ساز ویولن و به تهیه کنندگی «کوروش انوش» خواننده ایرانی و بین المللی ارکستر ملی سوئیس منتشر  شد و کمپانی جهانی «سویسا» در کشور سوئیس، این اثر موسیقایی را انتخاب و مورد حمایت خود قرار داد.

همچنین مسابقات جهانی استعدادهای موسیقی در آمریکا America Music Talent) ۲۰۲۳) رویدادی بین المللی است که برای همه نوازندگان با هر ملیتی و در رده های سنی مختلف برگزار می شود که در آخرین دوره برگزاری با موفقیت سه تن از نوجوانانِ ایرانی همراه بود.

ایتالیایی ها به داد مجسمه فردوسی می رسند

از طرفی هم خبر رسید که ترمیم مجسمه فردوسی واقع در میدان فردوسی تهران در سال جدید و توسط یک شرکت ایتالیایی ترمیم می شود. مجسمه فردوسی ساخته ماندگار ابوالحسن صدیقی که در جریان ترمیم غیراصولی به دو رنگ درآمده، حدود سه ماهی است که در همین وضعیت قرار دارد.

و در ادامه تابلویی از حسن روح الامین هم که برای کمک به زلزله زدگان خوی به حراج گذاشته بود به فروش رسید.

نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در مصلی 

در این هفته همچنین اعلام شد که شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تصمیم گرفته نمایشگاه آینده را در مصلی برگزار کند.

اظهارات وزیر ارشاد در هفته آخر اسفند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حاشیه جلسه دولت این هفته از راه اندازی کارخانه تولید کاغذ در ونزوئلا به صورت مشترک به عنوان یکی از تفاهمات صورت گرفته میان این کشور و جمهوری اسلامی خبر داد.

همچنین محمد اسماعیلی در نامه ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار «هم افزایی وزارت آموزش و پرورش با شبکه کتابخانه های عمومی سراسر کشور» شد و پیشنهادهایی را از جمله «ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس»  مطرح کرد.

اعطای عالی ترین نشان آکادمیک فرانسه به احمد سمیعی

عالی ترین نشان آکادمیک فرانسه، نشان کوماندور به احمد سمیعی (گیلانی) عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی اهدا شد.  

بهترین کتاب دفاع مقدس امسال معرفی شد

مراسم اختتامیه بیستمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد و برگزیدگان این دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس درگروه های مختلف معرفی و اعلام شدند.  

انتشار «کوچک جنگلی» بعد از ۴۰ سال

فیلمنامه سه جلدی  «کوچک جنگلی»  به قلم ناصر تقوایی نویسنده، فیلمساز و عکاس پیشکسوت بعد از ۴۰ سال توسط نشر مس منتشر شد.

گروه کوچکی از دوستان وفادار  «ویلیام شکسپیر» و هم پیمانان نظریه پرداز چالش پیچیده ای را برای گردآوری آثار کامل او در یک جلد صحافی آغاز کردند. مشخص نیست که آیا این یک کار از سر عشق و احترام بوده یا برای کسب درآمد انجام شده است. اما قرار است نسخه های اصلی «فولیوی یکم» نوشته «شکسپیر» در ایرلند و بریتانیا به نمایش گذاشته شود.

چرا مدرسه ها، خوابگاه های نوروزی می شوند؟

رییس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران به تبدیل مدارس به خوابگاه های نوروزی معترض شد و به ایسنا گفت: بومگردی ها در آستانه تعطیلی و ورشکستگی هستند، به جای حمایت از آن ها، مدارس را برای اسکان نوروزی مسافران تجهیز می کنند.

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در نشست خبری که در این هفته و در آستانه آغاز سفرهای نوروزی برگزار شد، از تلاش ایران برای مقابله با ایران هراسی در روسیه خبر داد و درباره مدارک و هزینه های ترددهای برون مرزی با خودروی شخصی، امداد خودرو در تعطیلات نوروز و برگزاری رالی های خانوادگی توضیحاتی را ارائه کرد.

معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری از فراهم شدن امکان راه اندازی میکروهتل در ایران خبر داد.

اعلام استاهای پر مسافر و خلوت در نوروز 

در ادامه، ستاد خدمات سفر درباره شرایط مسافرت های نوروزی در ماه رمضان، پلمب تعدادی مراکز گردشگری، تصادف های جاده ای، افزایش قیمت بلیت هواپیما و شهرهایی که ظرفیت اقامتیشان تکمیل شده است، جزئیات و اطلاعاتی را شرح داد و استان ها و شهرهای پرمسافر در هفته نخست، تعطیلات نوروز را اعلام کرد. همچنین دبیر ستاد خدمات سفر، شهرهایی را که خلوت تر هستند، به عنوان مقصدِ سفر جایگزین و مکمل در نوروز ۱۴۰۲، پیشنهاد کرد.

پلمب «متین آباد» فک شد 

در ادامه اخبار گردشگری هفته،  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از فک پلمب و بازگشایی منطقه نمونه گردشگری و اکوکمپ متین آباد خبر داد.

لغو محدودیت های سفر به چین و ویزای عمان برای ایرانی ها

دولت چین، محدودیت های مسافرتی به ۶۰ کشور، از جمله ایران را لغو کرد و نام ایران را بار دیگر به فهرست مقاصد گردشگری چین بازگرداند.

این در حالی بود که کشور عمان نیز با هدف تشویق بیشتر گردشگران بین المللی برای بازدید از این کشور، فهرستی از کشورهایی را که واجد شرایط ورود بدون روادید به این کشور هستند، منتشر کرد که ایران هم یکی از این کشورهاست.

«مدرسه ژندارک» را دریابید

در هفته پایانی اسفند ماه سری هم به یکی از مدرسه قدیمی تهران که گفته می شود از نخستین مدرسه های دخترانه ایران بوده است. «مدرسه ژاندارک»، از مدرسه های قدیمی تهران است که در شمال منطقه ۱۲ تهران، در خیابان منوچهری، انتهای کوچه ژاندارک قرار دارد. نیکلا مارکُف ـ معمار روس ـ در سال ۱۳۱۰ خورشیدی بنای اصلی آن را ساخت و سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد، اما نکته قابل تأمل درباره مدرسه دخترانه «ژاندارک» تبدیل آن به یک مدرسه پسرانه و رها شدن و بلااستفاده گذاشتن بخش هایی از این مدرسه است. اگر می خواهید از سرنوشت این مدرسه از ابتدا تا امروز آن مطلع شوید، این گزارش ایسنا را درباره این مدرسه تاریخی که افراد نامداری هم درآن تحصیل کردند، بخوانید.  

گفت وگویی هم با روح الله نجابت ـ نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ـ درباره بافت تاریخی شیراز داشتیم که نجابت با اشاره به ناکافی بودن طرح موضوعاتی مانند  «تخریب ۵۷ هکتار»  در شیراز، گفت: موضوع اصلی توجه دادن به مشکلات زیرساخت در ۳۶۰ هکتار تاریخی شیراز است، مردم ساکن در این محدوده حق دارند مانند ساکنان دیگر نقاط شهر شیراز زندگی کنند و از امکانات و خدمات اولیه بهره مند شوند.

یک قول شکنی بریتانیا و کشف جدیدی در هلند

خبر جالب دیگر در حوزه میراث فرهنگی این بود که  «ریشی سوناک» ـ نخست وزیر بریتانیا ـ که متعهد شده بود از  «مرمرهای پارتنون»  در برابر بازگرداندن به یونان محافظت کند، حالا با امتناع از بازگرداندن این اثر تاریخی به یونان، گفت: این مرمرها یک "دارایی بزرگ" برای بریتانیا باقی می ماند.

موزه ملی آثار تاریخی هلند از کشف گنجینه بی نظیر یک هزار ساله متشکل از چهار گوشواره طلا، دو تکه ورقه طلا و ۳۹ سکه نقره توسط یک مورخ هلندی خبر داد.

در آخر این که سعید زارع پورـ کنشگر میراث فرهنگی در توصیه ای به مردم و گردشگران نوروزی گفت: آثار تاریخی و باستانی که در هر شهری قرار گرفته، آثار بی بدلی است که تکرارناپذیر هستند و اگر آسیبی به آن ها وارد شود دیگر نمی توان مانند آن ها را داشت. می توان با این آثار عکس های یادگاری گرفت، اما جای نوشتن یادگاری روی آن ها نیست. حتی لمس کردن آثار تاریخی و میراث فرهنگی اعم از کاشی کاری ها، نقاشی ها و ... مخرب است و به مرور موجب آسیب به اثر می شود. مردم باید خودشان حرمت اثر تاریخی را حفظ کنند و به آن احترام بگذارند.

پیشنهادهایی برای خواندن: 

داستان هایی برای بهار امسال

گربه هایی که برای دیدن شان سر و دست می شکنند

چرا زنده بخوانیم؟ مخاطب که نمی فهمد!

منوچهر محمدی: نباید گرفتار شعارهای پوپولیستی شد

ارتباط کودکان ایرانی با فضانوردان چینی در ایستگاه فضایی

شاهنامه کی تمام شد؟

رایزنی عباس کیارستمی برای ممنوع الکاری یک هنرمند

با «تلفنیدن» مشکلی نداشت

آخرِ قصه «جیران» چه می شود؟

ویدئو از بازیگری که حین ساخت سریال نوروز درگذشت

انتهای پیام 


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان