در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش ایسنا، روز یکشنبه را در حالی آغاز کردیم که اعلام شد که قرار است مراسم یادمان و بزرگداشتی برای کیومرث پوراحمد، کارگردان فقید سینما و تلویزیون روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ماه ساعت ۱۶ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار می شود.
بازتاب نمایش «عروسک» ایرانی در استانبول
از سویی فیلم «عروسک» آخرین ساخته مرحوم اصغر یوسفی نژاد دو سال قبل متقاضی شرکت در جشنواره چهلم فیلم فجر بود که هیات انتخاب آن را رد کرد، در حالی که برخی اعضای هیات انتخاب از فیلم تعریف می کردند و حتی بهروز افخمی (عضو هیات انتخاب) فیلم را حیرت آور دانسته بود.
این فیلم چند روزی است که در جشنواره فیلم استانبول به نمایش در آمده، به همین با بهانه گفت وگویی با تهیه کننده آن داشتیم که از بازخورد خوب مخاطبان، جای خالی کارگردان و ضربه ای که به این فیلم زده شد، گفت.
۴ فیلم ایرانی دیگر راهی جشنواره مسکو می شوند
در ادامه، چهل و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو در کشور روسیه، چهار فیلم ایرانی دیگر شامل سه انیمیشن و یک مستند را به برنامه نمایش خود اضافه کرد.
انیمشین سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری، «بیستون» ساخته علی معصومی و «شکسته» به کارگردانی فرزانه امیدوارنیا در کنار مستند «علی برابر علی» ساخته علیرضا رفوگران در جشنواره فیلم مسکو به نمایش گذاشته خواهند شد.
دزدها به خانه فرهنگ علی سلیمانی رحم نکردند
همسر علی سلیمانی که سال گذشته خانه هنر سبا (علی سلیمانی) را تأسیس کرده، از مشکلات متعدد این مکان فرهنگی گفت از جمله این که چندی پیش از این خانه دزدی شده است و ضرر و زیان زیادی به آن وارد شده است.
چند خبر کوتاه از فیلم و نمایش
انیمیشن «سوپر ماریو» با عبور از فروش ۶۵۹ میلیون دلار، تبدیل به بزرگترین اقتباس سینمایی تاریخ از یک بازی ویدئویی شد.
در ادامه، پلتفرم فیلم نت انیمیشن «مومیایی ها» را با دوبله اختصاصی در دسترس علاقه مندان به انیمیشن های روز قرار داد و رئالیتی شوی جدید «ناتو» با اجرای محمدرضا علیمردانی از دوشنبه ـ ۲۸ فرودین ماه ـ در این شبکه نمایش خانگی عرضه می شود.
فیلم سینمایی «قطع فوری» ساخته مریم بحرالعلومی از ۶ اردیبهشت ماه در سینماهای منتخب هنروتجربه روی پرده می رود.
این روزها چند نمایش مختلف در مراکز تئاتر کودک و نوجوان روی صحنه است که در گزارشی این نمایش را معرفی کردیم و می توانید با مراجعه به سایت تیوال برای خرید بلیت اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
از معرفی یک هیأت انتخاب تا راه اندازی «خانه فیلم نامه»
ماجرای سانسور «نون خ» و عذرخواهی سعید آقاخانی از بیننده ها
سریال «نون خ» پس از یک هفته تعطیلی از یکشنبه با پخش قسمت جدید روی آنتن رفت. شامگاه شنبه ـ ۲۶ فروردین ماه ـ هم خلاصه ۱۴ قسمت قبلی پخش شد.
اما سعید آقاخانی ـ کارگردان و بازیگر نون خ ـ که به ندرت درباره این مجموعه اظهار نظری می کند، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نسبت به ممیزی «نون خ ۴» برای قرار گرفتن در پلتفرم «تلوبیون» واکنش نشان داد. به گفته وی این ممیزی ها بدون اطلاع گروه سازنده اتفاق می افتد و باعث سردرگمی مخاطب شده است.
طبق اعلام اخیر مرکز تحقیقات صداوسیما «نون خ ۴» پربیننده ترین سریال نوروزی معرفی شده است.
مجری که خودش را موظف می داند مردم را شاد کند
در این بین گفت وگویی هم با عبدالله روا ـ مجری تلویزیون داشتیم که درباره فعالیت این روزهای خود در تلویزیون و تجربه برنامه استعدادیابی «بگو و بخند» سخن گفت: تلویزیون یک داشته همگانی است حتی اگر برخی آن را دوست نداشته باشند. به ویژه حالا که تکلیف خودم می دانم که در چنین برنامه هایی حضور داشته باشم. احساس می کنم مهم ترین برهه ای که تاکنون شخص من در تلویزیون حضور داشته و موظف بوده برای خنداندن و شاد کردن مردم تلاش کند، همین حالاست.
یادداشت هایی برای پرویز ذکایی
روز یکشنبه دو یادداشت در پی درگذشت پرویز اذکایی، مورخ و پژوهشگر، داشتیم.
محمود جعفری دهقی ـ استاد دانشگاه تهران و رئیس انجمن علمی ایران شناسی ـ در یادداشتش پرویز اذکایی را عالمی جامع الاطراف و ایرانشناسی بی بدیل توصیف کرد و نوشت: «دریغا که روز عمر استاد اذکایی به شبانگاه آمد و این دانشی مرد بزرگ فرمان یافت از آن که غایت کار آدمی مرگ است.»
زاگرس زند ـ استاد تاریخ و شاهنامه پژوه ـ نیز در یاددداشت دیگری نوشته است: پرویز اذکایی به لحاظ شخصیت علمی مانند نسل قدیم و کسانی چون مالک الشعرای بهار و تقی زاده شخصیت علامه خویی داشت و از جهات مختلف به هویت ایرانی می پرداخت و محدود به یک شاخه نبود.
همچنین اعلام شد که کتابخانه ملی روز سه شنبه ۲۹ فروردین تعطیل است و محمد رحمانیان به عنوان دبیر دهمین دوره ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران انتخاب و معرفی شد.
چرا مجسمه های فردوسی و میدان حر را پذیرفتیم؟
دلایل متعددی موجب شدند که سرنوشت برخی مجسمه های شهری فراموشی باشد اما از دلایل مهم آن را می توان جانمایی نادرست و گاهی سرسری مجسمه های شهری و استفاده نکردن از ایده جوانانی دانست که دست کم گرفته می شوند.
همین موضوع بهانه ای شد که حسین فخیمی هنرمند پیشکسوت مجسمه سازی گفت وگو کنیم، او بر این که جانمایی مجسمه ها نکته ای بسیار مهم است تاکید کرد و گفت: جانمایی مجسمه ها بسیار مهم است. به نوعی می توان آن را جزئی از خود مجسمه دانست. این در حالی است که به جانمایی مجسمه های شهری آنطور که باید توجه نمی شود.
۱۰۰ بنای تاریخی یزد مرمت می شوند
در این میان، معاون میراث فرهنگی یزد از مرمت ۱۰۰ بنای تاریخی در این استان که در سیل سال گذشته آسیب دیدند، خبر داد و گفت: هفت اثر تاریخی یزد امسال تعیین حریم می شوند. «مسجد جامع»، «تکیه امیرچخماق»، «بقعه سید رکن الدین» و «بقعه سید شمس الدین» نمونه ای از آثار شاخصی هستند که هم به پایش سازه ای نیاز دارند و هم در بارندگی ها آسیب دیدند.
ایرانی ها بیشتر به کجا سفر می کنند؟
آخرین گزارشی که شورای جهانی سفر و گردشگری، آمار سفر کشورها در سال ۲۰۲۱ را ارائه کرده، نشان می دهد که کشور ترکیه با اختلاف زیاد مقصد اصلی شهروندان ایرانی است و بر این اساس ۷۱ درصد از سفرهای توریستی ایرانی ها به کشور ترکیه انجام شده است.
کمپرها در تهران گردهم می آیند
در ادمه گفته شد که خودروهای کمپینگ و کاروانینگ همزمان با عید فطر در تهران گردهم می آیند. این گردهم آیی در روزهای دوم و سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۲۰۰ دستگاه از خودروهای کمپر و کاروان عضو کلوپ ملی کمپینگ و کاروانینگ این کانون در محوطه مجموعه فرهنگی گردشگری برج میلاد تهران برگزار می شود.
رسانه های جهت دار خارج بیایند ایران را ببینند
عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در مهمانی افطاری انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و تشکل های خصوصی گردشگری به گشایش هایی که در بازار گردشگری روسیه و چین ایجاد شده است، اشاره کرد و خطاب به فعالان و بازیگران اصلی صنعت سفر و گردشگری توصیه کرد به بازار گردشگری روسیه و چین ورود کنند. دنیا باید با ایران آشنا شود و راهی جز این نداریم. رسانه های جهت دار خارج باید بیایند و ایران را ببینند.
کشف ۵ نسخه تقلبی از نقاشی های مشهور/حراج نقاشی های موزه مشهور فرانسوی
همچنین خبر رسید که پلیس اسپانیا نسخه های تقلبی نقاشی های «گویا» و «ولاسکس» که ظاهرا بیش از ۸۰ میلیون دلار ارزش داشتند را کشف و ضبط کرد.
در ادامه اعلام شد که چهار تابلو نقاشی از جمله یک تابلو نقاشی طبیعت بی جان کمیاب از «پل گوگن» که زمانی در موزه «اورسی» واقع در پاریس به نمایش گذاشته می شدند، ماه آینده به همراه سایر آثار هنر مدرن در حراجی ساتبیز به مزایده گذاشته می شوند.
این آثار هنری در سال جاری میلادی و پس از کشمکش طولانی قانونی به وارثان «آمبروز ولار» (Ambroise Vollard)، فروشنده فرانسوی و مشهور آثار هنری بازگردانده شدند.
اعلام میزان کفاره و فطریه از سوی مراجع تقلید
با توجه به این که روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را سپری می کنیم؛ به رسم هر ساله و در آستانه عید سعید فطر، مراجع تقلید میزان زکات فطریه امسال را اعلام کردند.
در نهایت این که در دومین شب تجلیل از چهره های سال هنر انقلاب اسلامی، چهره هایی در رشته های هنرهای تجسمی، ادبیات، طنز و ادبیات دفاع مقدس و ادبیات پایداری تجلیل و تقدیر شدند.
پیشنهادهایی برای خواندن:
ادیب ایرانی که نماد امپراتوری ژاپن را گرفت
حمایت قربانی تجاوز از کارگردان متجاوز
تهدید گنجینه های عراق
افتتاح نمایشگاه «روز هنر» استانبول با آثار ۲ هنرمند ایرانی
انتهای پیام