در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سعید شفیعی ثابت: طی سالیان گذشته، تعداد برنامه نویسان بیش از پیش افزایش پیدا کرده است که در نتیجه باعث شده تا نیاز های شغلی آنان نیز به طور مداوم در حال تغییر باشد. در این راستا افراد به عنوان یک برنامه نویس، باید به دقت از ترند ها و فناوری های نو ظهور آگاه باشند تا بتوانند به بهبود کار خود و پیشرفت این شغل کمک کنند.
برنامه نویسی یکی از مشاغل بسیار مهم در حوزه IT است که با پیشرفت های روز افزون در این حوزه، نوعی خدمت به مردم جامعه نیز محسوب می شود، یک فرد به عنوان برنامه نویس پیوسته در حال حل مشکلات و نیاز های مردم جامعه با استفاده از کد نویسی است، این درحالی است که امروزه افراد می توانند به لطف کد نویسی برنامه نویسان، از طریق اپلیکیشن ها یا سایت های موجود و بدون نیاز به مراجعه به بانک ها، هر کاری مانند انتقال وجه، درخواست موجودی و... را طی چند ثانیه انجام دهند.
در حال حاضر، تقاضا برای استخدام برنامه نویس و افراد متخصص در این حوزه، روز به روز در حال افزایش است و اکثر سازمان ها با ورود به زمینه ی IT، به نیروی متخصص در این زمینه نیاز خواهند داشت به همین منظور امروز به مناسبت روز برنامه نویسی به سراغ چند برنامه نویس نخبه در گیلان رفتیم.
سعید رحمت متولد ۱۳۶۸ از شهر رشت یکی از فعالان حوزه برنامه نویسی و بنیان گذار شرکت دانش بنیان ارتباطات نت میهن برند میهن است که تحصلات خود را در مقطع کارشناسی گذرانده است.
این جوان نخبه حوزه نرم افزار می گوید، «علاقه به کار با کامپیوتر از سن ۱۷ سالگی در من وجود داشت و من از همان دوران فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرده و در کنار آن به انجام پروژه های نرم افزاری می پرداختم.»
از سعید رحمت، در خصوص چگونگی انجام پروژه های نرم افزاری پرسیدم که گفت: در ابتدای شروع کار به عنوان یک نماینده محصولات سایرین را می فروختم ولی بخاطر پشتیبانی و مشتری مداری که داشتم اکثر مشتریان من پرسیدن که چرا پروژه های ما را خودت انجام نمی دهی و به دیگری می سپاری همین امر سبب شد تا جرقه ای در ذهنم ایجاد شد که کد نویسی محصولات نرم افزاری رو خودم بتونم انجام بدم و با جدیت به سمتش رفتم.
جوان نخبه حوزه برنامه نویسی، کار خود را به عنوان یک برنامه نویس، با زبان برنامه نویسی ++C کرد و می گوید « این زبان برنامه نویسی به عنوان زبانی قدرتمند و چند منظوره شناخته می شود و به عنوان پایه ای برای بسیاری از مهارت ها و تکنولوژی های برنامه نویسی به من کمک کرد و بعدها با یادگیری زبان های دیگر مانند Python و Java نیز تجربه کسب کردم و به تنوع مهارت های برنامه نویسیم افزودم.»
به گفته رحمت، از زبان C++ برای توسعه نرم افزارهای سیستمی و بازی سازی تا زبان Python برای توسعه وب سایت ها و تحلیل داده، من به تدریج تخصص های مختلف در دنیای برنامه نویسی را تجربه کردم. این تنوع در زبان ها و فریم ورک ها به من کمک کرد تا به عنوان یک برنامه نویس چندمنظوره فعالیت کنم.
علاقه به برنامه نویسی و کاربرد آن شاید برای من کمی عجیب به نظر آید به همین منظور دلیل علاقه سعید رحمت به برنامه نویسی را پرسیدم که پاسخ داد: «مهم ترین علاقه برنامه نویس ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد ولی به طور کلی، علاقه برنامه نویسان به حل مسائل، خلق یک محصول است.»
بر اساس گفته های نخبه برنامه و کدنویسی، هیچ سن دقیقی برای شروع برنامه نویسی وجود ندارد. از آنجایی که برنامه نویسی به تفکر منطقی، حل مسائل، و خلاقیت نیاز دارد، بسیاری از افراد از سنین ۱۰-۱۲ سال هم می توانند به این فعالیت علاقه مند شوند و مهارت های برنامه نویسی را یاد بگیرند.
نبود ارتباط میان سیستم آموزشی و برنامه نویسی از جمله گلایه های برنامه نویسان در کشور است به طوری که سعید رحمت یکی از نخبان این حوزه معتقد است، در سیستم آموزشی کشور، آموزش های مرتبط با برنامه نویسی و علوم کامپیوتر نمی توانند با نیازهای صنعت و بازار کار همگام باشند. این موضوع می تواند به ایجاد شکاف بین مهارت های آموزشی و نیازهای شغلی منجر شود.
به گفته وی توسعه حوزه کدنویسی در ایران نیاز به توجه به اصلاح سیستم آموزشی، ارتقا استانداردها و کیفیت نرم افزارها، و ایجاد بسترهای مناسب توسعه و ترویج مهارت های برنامه نویسی دارد.
در علم امروز عده ای هوش مصنوعی را در تقابل با برنامه نویس می دانند و در همین مورد هم از جوان نخبه گیلانی پرسیدم که گفت: «من نسبت به هوش مصنوعی هیچ گونه جبهه گیری منفی ندارم و آینده برنامه نویسی با توجه به تقارن دوران هوش مصنوعی شامل فرصت های بیشتر و چالش های جدیدی است که برنامه نویسان با تخصص در این حوزه می توانند به آن پاسخ دهند و در ایجاد نوآوری و تحول در صنعت فعالیت کنند.»
یکی دیگر از فعالین و نخبه های حوزه برنامه نویسی سید عباس میرعظیمی مدیرعامل شرکت ایده پردازان درفک است که از سال ۸۵ برنامه نویسی رو به صورت جدی و با هدف حل مسئله و یادگیری و پیشرفت شروع کرد.
جوان نخبه گیلانی می گوید «برای انجام و یادگیری برنامه نویسی باید علاقه وجود داشته باشد و از روز نخست تاکنون روزانه ۱۲ ساعت مشغول به برنامه نویسی هستم.»
به گفته عظیمی در دانشگاه ابتدا pascal و ++c را فرا گرفته و سپس در ادامه vb6 و #c را برای توسعه برنامه های تحت ویندوز و PHP و asp.net رو برای برنامه های تحت وب آغاز کردم و تاکنون هم مشغول به انجام آن هستم به طوری که بعد از تأسیس شرکت هم همه برنامه هایمان را با پایتون توسعه دادیم.»
در دانشگاه pascal و ++c یاد گرفتم اما در ادامه vb6 و #c رو برای توسعه برنامه های تحت ویندوز و PHP و asp.net رو برای برنامه های تحت وب کار کردم جاوا و swift هم برای توسعه برنامه های اندرویدی و ios یاد گرفتم و بعد از تأسیس شرکت هم همه برنامه هایمان را با پایتون توسعه دادیم.
جوان نخبگه گیلانی در خصوص نبود حق کپی رایت در کشور گله دارد و می گوید به نظرم نبود قوانین مشخص برای کپی رایت محصولات نرم افزاری و همینطور تعرفه های مشخص خدمات نرم افزاری و نظارت بر همخوانی کیفیت نرم افزارها با قیمت آن ها است که منجر به بی انگیزگی می شود.
عظیمی در خصوص تأثیر هوش مصنوعی در برنامه نویسی معتقد است که هوش مصنوعی در حال حاضر تهدیدی برای برنامه نویسی نیست و می تواند یک دستیار خوب برای برنامه نویس به شمار آید اما از نظر من در آینده هوش مصنوعی جایگزین برنامه نویس های متوسط می شود.
بدون شک برنامه نویسی به عنوان یکی از مهره های اصلی تکنولوژی و پیشرفت در جامعه در نظر گرفته می شود که نیاز همه ی افراد به این حوزه، باعث می شود تا روز به روز تغییرات و پیشرفت های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
پایان پیام/۳۳۸۹