در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
کورش علیانی از فعالان فرهنگی و نویسنده کتاب «متاستاز اسرائیل» در گفت وگو با ایسنا با اشاره به حوادث اخیر در فلسطین با تأکید بر اینکه پایان کار اسرائیل با یک تحول فرهنگی ممکن است، توضیح داد: صرفا با شلیک موشک و اقدامات نظامی اسرائیل نابود نخواهد شد و تحول چشم گیری نخواهیم دید. به این علت که اسرائیل مبتنی بر ایده آپاردتاید بنا شده است و تا زمانی که این ایده وجود دارد قدرت های جهانی می توانند از آن سود ببرند؛ چون این قدرت ها می توانند سود ببرند دوباره در جای دیگر از جهان آن را اجرا و عَلم خواهند کرد. یک زمان در آفریقای جنوبی این ایده اجرا شد و اکنون در اسرائیل آن را شاهد هستیم. بنابراین فرهنگ آپارتاید در تمام جهان باید آنقدر رسوا شود که جای هیچ حمایتی برای خود باقی نگذارد. به همین دلیل است که می گویم مساله اسرائیل با این شیوه فرهنگی تمام خواهد شد.
موضع گیری ها نسبت به حمله اسرائیل به فلسطین
وی با اشاره به موضوع گیری ها پیرامون قتل عام مردم و کودکان فلسطینی بیان کرد: ممکن است گاهی مسأله بر سر یک چیز کوچک باشد و اختلاف نظر ایجاد شود که آن وقت چیز مهمی نیست، اما اینکه اکنون بگوییم برخی موافق جنایت اسرائیل و برخی موافق فلسطین هستند اصلا خوب نیست. به این علت که یک عده با این دیدگاه دارند از انسان زدایی، آپارتاید و آدم کشی توسط اسرائیل حمایت می کنند.
غزه عملا یک منطقه زیستی نیست بلکه یک قفس است که نصف ساکنان آن کودک هستند. اگر در آنجا بمب ریخته شود کودکان کشته می شوند.
علیانی یادآور شد: تا شب گذشته (سه شنبه ۱۸ مهر) که من در استودیو بودم آمار کودکان کشته شده در بمباران غزه به ۲۶۰ نفر رسید و این جنایت کاملا آشکار و آگاهانه بود و این نبوده که اسرائیل آنجا را بمباران کند و بعدا بفهمد که در آنجا کودکان زندگی می کردند. نصف جمعیت غزه را کودکان تشکیل داده اند و تراکم جمعیت در غزه حدود ۱۰۰ برابر جمعیت ایران است. غزه عملا یک منطقه زیستی نیست بلکه یک قفس است که نصف ساکنان آن کودک هستند. اگر در آنجا بمب ریخته شود کودکان کشته می شوند، اما با همه این ها دم فلسطینی ها گرم که با توجه به اینکه نصف جمعیت شان کودک است آمار کودکان کشته شده در همین قفس یک چهارم کشته ها بوده است یعنی در همین فضای متراکم کودکان به خوبی محافظت شده اند.
حمایت از کشتار فلسطینیان آسیب است/ اسرائیل در کشتار آدم ها استمرار دارد
این نویسنده با اشاره به اینکه حمایت از کشتار فلسطینیان یک آسیب است، تأکید کرد: با توجه به توضیحاتی که بیان کردم من در اینجا نمی توانم بگویم که خب یک عده هم طرفدار اسرائیل هستند؛ بلکه باید بگویم در این شرایط یک عده هم طرفدار آدم کشی هستند و این یک آسیب بزرگ است که مسئولان داخلی و خارجی دارد. مسئولان داخلی کسانی هستند که به طور پنهانی و آشکار متولی امر آموزش بوده اند؛ از وزارت آموزش پرورش تا تمام دم و دستگاه های فرهنگی و رسانه ای و والدین که به کودکان خود یاد نداده اند انسانی زندگی کنند.
اسرائیل ۷۵ سال در فلسطین فقط آدم کشته است و اسم این استمرار آدم کشی و جنگ را «صلح» می گذارد.
علیانی افزود: اغلب مسئولان برخی کشورهای خارجی هم تماما دستگاه های پروپاگاندای بزرگی هستند که می خواهند کشور ما را نابود کنند و در تلاشند به تمام ما بقبولانند پس از داستان ۱۹۸۴ که مدعی تاسیس کشور اسرائیل شدند، خوب، خوب است و جنگ، صلح است یا صلح، جنگ است. این در حالی است که اسرائیل ۷۵ سال در فلسطین فقط آدم کشته است و اسم این استمرار آدم کشی و جنگ را «صلح» می گذارد. بعد عنوان می کند کسی که از خودش دفاع کرده جنگ به پا کرده است.
جهت گیری رسانه های جهان در حمایت از اسرائیل نامعقول است
این فعال فرهنگی درباره موضع گیری رسانه های جهان پیرامون جنایتی که توسط اسرائیل در فلسطین در حال انجام است، گفت: من به جرأت می گویم در کشورهایی که اخبارشان را دنبال می کنم هیچ جا ندیدم مدافعان اسرائیل این حجم از نامعقول بودن را از خود بروز بدهند و این نشان دهنده این است که رسانه های داخلی ما نه تنها نتوانسته اند به رسالت خود عمل کنند، بلکه در موارد بسیاری در فضایی که رسانه های آن سو ساخته اند هدایت شده اند. یعنی دوست عزیزی که خبر را تحریر می کند متنش را بر مبنای اخبار بی بی سی، من وتو یا ایران اینترنشال می نویسد. مستندها و تولیداتی که در رسانه ملی در حمایت از فلسطین ساخته می شوند کیفیت پایینی دارند. یعنی با کمترین امکانات تهیه شده و بیان عربی را با دوبله فارسی پر از آه و ناله شاهدیم. خب مخاطب از این کار زده می شود. باید دوبله به همان شکل ساده خود باشد و عزیزان خودشان باور کنند که دارند یک کار رسانه ای می کنند و فکر نکنند که یک وظیفه اضافه است. سوتی های رسانه ای در همه جای دنیا وجود دارد و آنقدر ضربه نمی زند؛ چراکه می توان در بخش بعدی خبر برای اشتباه رخ داده شده عذرخواهی کرد. آنچه ضربه می زند این است که درباره چیزی حرف بزنیم که نسبت به آن باور و شناختی نداریم و این باور و شناخت رسانه ای ما را دشمنان بسازند.
توصیه می کنم تمام متن ها، کتب و مقاله هایی که نویسنده اسرائیلی دارند و ترجمه شود و مخاطب آنها را بخواند به این دلیل که نویسندگان اسرائیلی در این نوشته ها صراحت دارند و بسیار راحت در زمینه آدم کشی های خود سخن گفته اند.اسرائیلی ها در صحبت از آدم کشی های خود صراحت دارند
این پژوهشگر و نویسنده خاطرنشان کرد: منابع مکتوب در زمینه اسرائیل و فلسطین بی شمار است. دوستان اگر خواهان یادگیری هستند بلافاصله با یک جست وجو به این مطالب دسترسی خواهند داشت. درباره اسرائیل و فلسطینیان، هم کتاب های ترجمه ای داریم و هم تالیفیِ خوب یا بد که ریاکارانه نوشته شده اند و مغز مخاطب را جوری ساماندهی و هدایت کرده اند که به نظر می آید این حرف ناشایستی است و نباید به آن فکر کنیم. من به عنوان نویسنده توصیه می کنم تمام متن ها، کتب و مقاله هایی که نویسنده اسرائیلی دارند، ترجمه شود و مخاطب آنها را بخواند؛ به این دلیل که نویسندگان اسرائیلی در این نوشته ها صراحت دارند و بسیار راحت در زمینه آدم کشی های خود سخن گفته اند.
علیانی در پایان توضیح داد: ممکن است هرچه منابع عربی بخوانیم بگویند اینها با هم در دشمنی هستند و جانبدارانه است. اما کتاب هایی از بنیانگذاران اسرائیل و نخست وزیران آن وجود دارد که از آدم کشی های تاریخی خود در فلسطین به راحتی نوشته اند. من زمانی می توانم دیگران را راهبری و هدایت کنم، اطلاعات برسانم و ایده بدهم که ابتدا خودم چیزی بدانم. خبرنگاران و فعالان رسانه ای ما ابتدا باید در زمینه فلسطین و اسرائیل بخوانند؛ نمی گویم تحقیق کنند چون حرف بسیار بزرگی است؛ همین که یک نگاه کنند و جست وجو داشته باشند و بخوانند سپس بنویسند، کافیست.
انتهای پیام