در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر، ولی جهانی عصر امروز در مراسم افتتاح فاز اول موزه نساجی سنتی شمال کشور در پائین محله قاسم آباد علیا شهرستان رودسر اظهار کرد: برای این موزه که شامل اجناس حدود ۲۰۰ قلم شیء، ادوات و آلات نساجی سنتی می باشد بیش از ۴۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری شده است.
به گفته وی، حفظ و احیای رشته های منسوخ شده و در حال منسوخ مثل دارایی بافی، قدک بافی، ابریشم کشی سنتی، چادر شب بافی ابریشمی و جاجیم بافی از اهداف اصلی راه اندازی این موزه بوده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه گیلان دارای ۳۰ موزه بوده و روستای قاسم آباد تنها روستا در کشور است که دارای ۲ موزه است، تصریح کرد: یک موزه دیگر با نام خانه خلاقیت چادر شب، به زودی در این روستا افتتاح می شود که محصولات چادر شب نشان داده می شود و هنرمندان صنایع دستی به صورت زنده به بافت چادرشب، پرداخته و محصولات خود را به فروش می رسانند.
جهانی با بیان اینکه راه اندازی موزه نساجی می تواند روستای قاسم آباد رودسر را به جهانی شدن نزدیک کند، افزود: قاسم آباد یکی از ۶۰۰ روستای مورد اشاره برای ثبت دهکده جهانی گردشگری بود که با وجود داشتن رتبه هشت کشوری ولی به دلیل کمبودهایی، نتوانست پذیرفته شود و یک سال دیگر فرصت دارد که برای جهانی شدن پرونده اش را تکمیل کند.
وی با بیان اینکه چادرشب بافی قاسم آباد در کشور به عنوان یک برند مطرح است، گفت: بیش از ۲۷ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی در گیلان فعالیت می کنند که از این تعداد، یک هزار هنرمند در شهرستان رودسر فعالیت دارند که ۶۰۰ نفر از هنرمندان چادرشب باف هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه نساجی سنتی در شمال ایران از دوران نوسنگی با کشف تکه پارچه هایی از غار دربند و هوتو بهشهر در مازندران و کشف دوک های نخ ریسی در تول تالش استان گیلان نشان دهنده تاریخ هفت هزارساله دارد، افزود: موزه نساجی سنتی شمال کشور در قاسم آباد اولین موزه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع دستی در حوزه نساجی است.
پایان پیام/۸۴۰۰۸