در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران گفت: تمام صنعت هسته ای درگیر فرایند استانداردسازی شده و مقرر شده است تا نظام استانداردسازی به صورت یک نظام یکپارچه تشکیل و دنبال شود.

به گزارش ایسنا، مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردسازی اتمی ایران به عنوان مرجع تدوین استانداردهای سازمانی و ملی هسته ای، توسعه و ارتقای مشارکت فعال و موثر در تدوین استانداردهای بین المللی مرتبط، ارتقای توانمندی کارکنان و آموزش، توسعه و ترویج استانداردهای صنعت هسته ای، نظارت بر استقرار استانداردها، ارزیابی انطباق و صدور گواهی نامه در سطح محصولات (کالاها و خدمات)، فرآیندها، اشخاص و نهادها، مرجع آزمون های هسته ای و برسنجی، ایجاد قابلیت ردیابی اندازه شناختی و نیز نهاد تایید صلاحیت فعالیت های ارزیابی انطباق در صنعت هسته ای فعالیت خود را آغاز کرده است.

ارزیابی فنی و تایید صلاحیت همه بخش های دارای فعالیت های ارزیابی انطباق نظیر بازرسی تولید، فرایندها و خدمات، آزمون مواد، تجهیزات و برسنجی، تصدیق و صحه گذاری مواد و تجهیزات و صدور گواهینامه برای اشخاص، سیستم ها و محصولات تولید مواد مرجع و برگزاری آزمون های مهارت برعهده این مرکز خواهد بود.

«جواد کریمی ثابت» معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران در گفت وگویی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ خورشیدی اظهار کرد: آغاز سال جدید و نیز فرارسیدن بهار قرآن را خدمت هموطنان گرامی و همکاران عزیز شاغل در صنعت هسته ای تبریک عرض می کنم و امیدوارم طاعات و عبادات همه این عزیزان مقبول درگاه احدیت واقع شده باشد. 

معاون سازمان تصریح کرد: مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران، در سطح سازمان انرژی اتمی یک نهاد نوپا محسوب می شود. در دولت سیزدهم و با حضور آقای مهندس اسلامی در سازمان، خلأ وجود نظام استانداردها به صورت یک نظام یکپارچه به درستی احساس و درک شد. پس از این تشخیص، مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران با هدف ایجاد نظام یکپارچه استانداردسازی تشکیل شد.

رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران گفت: تمام صنعت هسته ای درگیر فرایند استانداردسازی شده و مقرر شده است تا نظام استانداردسازی به صورت یک نظام یکپارچه تشکیل و دنبال شود.

او درباره مهم ترین اقداماتی که در سال ۱۴۰۲ انجام شده است، عنوان کرد: از مهم ترین اقداماتی که در سال ۱۴۰۲ انجام دادیم می توان به بحث ساختار و معماری سازمانی مجموعه اشاره کرد. فرایندها و چارچوب های کاری که در قالب معماری نظام استاندارد در چهار رکن تدوین استانداردها، اندازه شناسی، ارزیابی انطباق و تایید صلاحیت طراحی و تعیین شده اند.

کریمی ثابت گفت: از سایر اقدامات صورت گرفته می توان به بحث جذب نیروی انسانی و فرایند توانمندسازی این نیروها اشاره کرد. این فرایند پویا در حال انجام و پیگیری است و بر اساس آن توانستیم نیروهای مورد نیاز مجموعه را از بین صدها درخواستی که از طریق فراخوان برای ما ارسال شده بود؛ انتخاب کرده و برای انجام مصاحبه دعوت کنیم. در نهایت تعدادی از همکاران مورد نیاز را جذب کردیم و بقیه ظرفیت موردنیاز در حال مصاحبه و جذب هستند.

او اضافه کرد: از سایر اقداماتی که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، ساماندهی و ایجاد رویه های نظام مند برای تدوین استانداردهای ملی و مشارکت در استانداردهای بین المللی بوده است و به همین منظور کمیته های تخصصی ( ۶گانه) در سطح صنعت هسته ای تشکیل شده است؛ به عبارت دیگر می توان گفت تمام صنعت، درگیر فرایند استانداردسازی شده است. شکل گیری کامل این اقدامات مهم و ریل گذاری آن ها در این مجموعه نوپا انجام و وارد فرایندهای سازمان انرژی اتمی ایران شده است.


 

اولویت های کاری مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران در سال ۱۴۰۳

کریمی ثابت درباره اولویت های کاری مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران توضیح داد: یکی از موضوعات مهم در نظام استانداردسازی، بحث نیازسنجی استانداردهاست. با اقداماتی نظیر تشکیل کمیته ها که در سطح سازمان انرژی اتمی ایران انجام شده؛ بیش از یک صد نفر از همکاران در کل صنعت هسته ای درگیر فرایند استانداردسازی شده اند.

او با تاکید بر اینکه ظرفیت ها و منابع نامحدود نیست، گفت: با توجه به این مساله مهم باید اولویت ها را شناسایی کنیم و تمام ظرفیت ها و توان خود را بر روی آن ها بگذاریم. یکی از اقدامات مهمی که برای سال ۱۴۰۳ هدف گذاری کرده ایم؛ نیازسنجی و اولویت بندی تمامی استانداردهای مورد نیاز صنعت هسته ای در قالب همین کمیته ها و زیر کمیته های تخصصی است. این مساله بسیار مهم است زیرا بر اساس آن متوجه می شویم که تمرکز استانداردسازی را بر روی چه بخش هایی باید بگذاریم.
 
رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران ادامه داد: دومین موضوع در برنامه کاری سال ۱۴۰۳ این مرکز، شامل تکمیل سند راهبردی بر اساس دستور ریاست محترم سازمان است که تمام برنامه های این سازمان باید مطابق اسناد بالادستی که تدوین شده، پیگیری و اجرایی شوند. بنابراین مجموعه نوپای نظام کیفیت و استانداردها نیز باید اسناد راهبردی خود را مطابق اسناد بالادستی تنظیم کرده و موارد را دنبال کند. لذا یکی از موضوعاتی که اکنون در دستور کار این مرکز قرار دارد؛ موضوع اسناد راهبردی است. 

معاون سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: سومین اولویت این مرکز در سال جاری، بحث نظام مدیریتی است که جزو موضوعات مهمی است که در سازمان انرژی اتمی ایران به آن توجه فراوانی شده و باید آن را دنبال کنیم. ما اکنون در حال بررسی و پایش نظام های مدیریتی موجود در سازمان و صنعت هسته ای و نیز طراحی و معماری یک نظام جامع برای سازمان انرژی اتمی ایران هستیم. امیدوارم امسال بتوانیم این نظام را تکمیل کرده و مقدمات اجرای آن نظیر معرفی شاخص ها و ترویج آن ها در سطح صنعت هسته ای را دنبال کرده و بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.

کریمی ثابت تصریح کرد: چهارمین موضوعی که در راستای اجرای برنامه های ریاست محترم سازمان در زمینه سیاست «درهای باز، نوآوری باز» دنبال خواهیم کرد این است که در حوزه «نوآوری باز» باید استانداردها را تدوین و اجرایی کنیم. موضوعی که به این مرکز سپرده شده؛ بحث ایجاد یک نظام یکپارچه نوآوری در سطح صنعت هسته ای است که موضوع بسیار مهمی به شمار می آید. اکنون دغدغه همه همکارانی که در این کمیته ها کار می کنند، این است که بتوانیم با توجه به الزاماتی که در سازمان انرژی اتمی ایران و یا در سازمان های ملی ماموریت گرا وجود دارد، یک نظام نوآوری را مختص آن سازمان و سیستم، طراحی کنیم تا در نهایت در تمام ارکان صنعت و سازمان به صورت استاندارد پیاده سازی شود.

او اضافه کرد: به حتم اجرای این نظام باعث می شود که مشارکت همکاران و بهره وری، سطح نوآوری و همچنین رشد فناوری در صنعت هسته ای  ارتقای وسیعی یابد.

رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران تاکید کرد: این چهار مورد را باید جزو ابعاد و اولویت های کلیدی به شمار آورد. البته در کنار آن موضوعات دیگری نیز وجود دارد که در سال ۱۴۰۳ دنبال خواهیم کرد. از این موارد می توان به شبکه سازی آزمایشگاه های سازمان اشاره کرد که در صورت تحقق اهداف می توان بحث های ردیابی دقتی را به شکل صحیح عملیاتی کرد.

اجرای موفق سیاست «درهای باز، نوآوری باز» در سازمان انرژی اتمی

کریمی ثابت در پاسخ به این پرسش که در دولت سیزدهم و مدیریت جدید این سازمان سیاست «درهای باز، نوآوری باز» با جدیت و سرعت بیشتری دنبال شد؛ این مساله تا چه میزان جایگاه صنعت هسته ای در افکار عمومی داخل و خارج از کشور را ارتقا داده است، گفت: این مساله بسیار مهم است و ریاست محترم سازمان نکته خوبی را به عنوان شعار و استراتژی سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته ای در اولویت قرار داده است؛ در گذشته نه فقط مردم جامعه بلکه حتی افراد شاغل در صنعت هسته ای از دستاوردها و پیشرفت ها اطلاعی نداشتند به طوری که وقتی صحبت از انرژی اتمی و فناوری هسته ای می شد شاید معدود مصداق ها را می توانستند متصور شوند.

او افزود: با سیاستی که در پیش گرفته شده، راه بسیار خوبی را در پیش رو داریم و مسیر مطلوبی را نیز طی کرده ایم. همین طور آمار بازدیدهایی که منتشر شده و نیز ارتباطی که با محیط دانشگاهی خارج از سازمان دارم، نشان می دهد که فضا در حال تغییر است. یعنی نگاه همه همکاران شاغل در حوزه دانشگاه و نیز افراد جامعه نسبت به صنعت هسته ای تغییر کرده و اطلاعات و آگاهی های فراوانی نسبت به مواهب و فواید فناوری هسته ای کسب کرده اند.

رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران خاطرنشان کرد: همچنین شاهد هستیم موضوعات مرتبط با فناوری هسته ای و اهمیت این فناوری در زندگی افراد جامعه بیشتر مطرح و اطلاع رسانی شده است که قبلا این گونه نبود.

انتهای پیام
 


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان