در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آلرژی یا حساسیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به یک ماده خارجی حساسیت زا، که معمولاً بی ضرر است، بیش از حد واکنش نشان می دهد.
عوامل حساسیت زای رایج عبارتند از گرده، کپک، گرد و غبار و برخی غذاها. سیستم ایمنی، آلرژن را با یک ماده مضر اشتباه می گیرد و برای مبارزه با آن آنتی بادی تولید می کند. این آنتی بادی ها ترشح هیستامین را تحریک می کنند که منجر به علائم آلرژی مانند عطسه، آبریزش بینی و خارش می شود.
انجام اقداماتی برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک و کاهش علائم می تواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر آلرژی هستند؟
آلرژی یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. عوامل خطر خاصی با افزایش خطر ابتلا به آلرژی مرتبط هستند، از جمله:
سن: آلرژی در هر سنی ممکن است ایجاد شود، اما برخی از آنها در سن خاصی بیشتر احتمال دارد مثلاً آلرژی های غذایی در نوزادان و کودکان شایع تر است اما می تواند در هر سنی شروع شود.
آنتی بیوتیک ها: برخی شواهد نشان می دهد که مواجهه و مصرف زودهنگام آنتی بیوتیک ها ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را افزایش دهد.
قومیت: تحقیقات نشان داده است که گروه های نژادی خاص بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آلرژی هستند برای مثال کودکان بیشتر از کودکان سفیدپوست آلرژی غذایی دارند.
علت ابتلا به "لوپوس" چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماریسابقه خانوادگی: در صورت داشتن اعضای خانواده مبتلا به آلرژی، احتمال ابتلا به آلرژی بیشتر است.
جغرافیا: آلرژی در مناطق شهری و کشورهای توسعه یافته شایع تر است. این ممکن است به دلیل افزایش قرار گرفتن در معرض آلاینده ها در این مناطق و تفاوت در رژیم غذایی و سبک زندگی باشد.
جنسیت: تحقیقات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آلرژی هستند.
راه هایی برای کاهش علائم حساسیت فصلی
در ادامه راهکارهایی برای کاهش علائم انواع حساسیت ها از جمله حساسیت فصلی آمده است:
تمیز نگه داشتن محیط خانه: مواد حساسیت زا مانند گرد و غبار، پوست حیوانات خانگی و کپک می توانند در خانه تجمع کنند. تمیز نگه داشتن محیط می تواند به کاهش قرار گرفتن در معرض آلرژن ها کمک کند. از نگهداری حیوانات پرهیز کنید.حداقل هفته ای یکبار گردگیری کنید.سیگار را ترک کنید و از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید.ملافه ها را در آب داغ بشویید.شیر مادر به کودکان خود بدهید: خطر ابتلا به آلرژی و اگزما را در کودکانی که شیر مادر مصرف می کنند کاهش می یابد.ایمونوتراپی: ایمونوتراپی آلرژن یکی از راه های کاهش ابتلا به این بیماری است. منظور از ایمونوتراپی، قرار گرفتن در معرض مقادیر کم و فزاینده یک عامل حساسیت زا برای ایجاد تحمل و از بین بردن تدریجی واکنش های آلرژیک است. این یک درمان طولانی مدت است که شامل تزریق واکسن یا قرص های زیر زبانی برای کاهش یا از بین بردن آلرژی است.مصرف پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را به ویژه در نوزادان و کودکان کاهش دهند. این باکتری ها و مخمرهای مفید ممکن است فواید سلامتی داشته باشند. ماست، کفیر و غذاهای تخمیری (مانند کلم ترش یا ترشی) سرشار از پروبیوتیک هستند. پروبیوتیک ها را می توان به عنوان مکمل غذایی نیز مصرف کرد. تصور می شود پروبیوتیک ها باعث رشد باکتری های مفید در روده می شوند که به جلوگیری از رشد بیش از حد باکتری هایی که ممکن است در ایجاد آلرژی کمک کنند، کمک می کند.انتهای پیام/