در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

به گزارش سایت خبری تحلیلی لنگرخبر، یکی از مسائل اصلی در استان گیلان مسئله پسماند است که در این استان و در چند نقطه، شاهد رشد کوه‌های زباله در دل طبیعت هستیم که خطرات بهداشتی و زیست محیطی را برای جامعه به وجود می‌آورد و همواره در این سال‌ها به عنوان یک تهدید به شمار رفت.

دو سال پیش بود که ماجرای پسماند سراوان و انباشت کوه‌های بلند زباله، فریاد همه را در آورد و موجب اعتراض اهالی آن منطقه نیز شده بود که استاندار گیلان در حرکتی رسمی یا شاید نمایشی، اقدام به برگزاری جلسه با حضور مسوولین مربوطه در سراوان و ما بین کوه‌های زباله کرد و بعد از آن تاکنون نیز اقداماتی صورت گرفت ولی در حد مسکن همچنان باقی مانده است.

گرچه استاندار گیلان در جلسات مختلف نسبت به توجه ویژه به پسماند تاکید می‌کند ولی به نظر می‌رسد، که اقدام اساسی در این زمینه نیز تاکنون از سوی مدیران شهرستان‌ها صورت نگرفته و همچنان پسماند به عنوان معظل در استان وجود دارد و چه بسا شاهد بلندترشدن ارتفاع قله‌های زباله در دل گیلان هم باشیم.

گرچه‌ عدم انجام و جلونرفتن کار در زمینه پسماند را باید با حضور کارشناسان خبره کارشناسی کرد ولی به نظر می‌رسد یکی از مهمترین دلائل، خود مسوولین باشند که توجه ویژه آنان در گفتاردرمانی می‌باشد وگرنه مشکل اعتبار برای انجام پروژه که در قانون مربوط به پسماندها هم اشاره شده، موضوع مهمی و نشدنی‌ای نیست که مسوولین کشوری نتوانند آن را تامین کنند.

گرچه به نظر می‌رسید با توجه به بافت استان گیلان نیاز است تا یک اقدام مشابه و دقیق برای شهرستان‌های گیلان صورت گیرد ولی طی سال‌های گذشته در چند شهرستان مانند رودسر، لنگرود، رشت و غیره اقدامات جداگانه‌ای صورت گرفت که هر کدام یا با شکست مواجه شد یا پیشرفتی نداشت!

در سال ۱۳۹۶ مقرر شد که در شهرستان لنگرود کارخانه کمپوست احداث شود که روند کار آن از همان زمان آغاز و تا سال ۱۳۹۸ حدود ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و بعد از تاکنون پیشرفتی نداشت، حتی در چند سال پیش برخی از دستگاه‌های این کارخانه از کشور آلمان خریداری شد که هنوز هم در انبارهای این شهرستان خاک می‌خورد!

اسدالله عباسی در اواخر سال گذشته و در جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان اعلام کرده بود که بافت شهری و روستایی گیلان به یکدیگر متصل و وابسته است و پاسخگویی در خصوص عملکرد شهرداران و دهیاران در ارتباط با مدیریت پسماند با فرمانداران است.

برخی معتقدند که توجه و پیگیری‌های فرماندار وقت و نماینده وقت مردم لنگرود در مجلس در سال‌های گذشته و دریافت بودجه از مسوولین کشوری، باعث رشد ۶۲ درصدی کارخانه کمپوست شده بود که در طی چند سال گذشته، نه تنها این کارخانه پیشرفتی نداشت بلکه حتی یک ریال اعتبار نیز برای این کارخانه اختصاص داده نشد!

در حالی که انتظار می‌رفت فرمانداری و نماینده مردم در مجلس در این چند سال اقدامی برای پیشرفت و کمک به شهرداری به عنوان کارفرما انجام دهند ولی به نظر می‌رسد که پیگیری برای پیشرفت احداث کارخانه کمپوست لنگرود در حد توان فرماندار و نماینده مردم لنگرود در دوره یازدهم مجلس نبود.

گرچه برخی از شهرداری‌های شهرستان لنگرود در خصوص پسماند اقداماتی مانند آموزش در مدارس و منازل و ایجاد کارگاه‌های ورمی کمپوست را انجام داده‌اند ولی باتوجه به حجم زباله‌های موجود و برای بهتر شدن وضعیت پسماند شهرستان و کاهش مشکلات زیست محیطی، نیاز به راه اندازی کارخانه کمپوست است.

کاری که نماینده دوره دوازدهم مردم در مجلس و قبل از شروع به فعالیت رسمی خود پیگیری و اقدامات لازم را انجام داد درخصوص تامین اعتبار برای ادامه کار کارخانه کمپوست بود، لاهوتی در فروردین ماه گذشته با حضور شهردار لنگرود جلسه‌ای را درخصوص وضعیت کارخانه کمپوست لنگرود در اتاق معاون وزیر کشور برگزار کرد که نماینده دوره دوازدهم مجلس، برای کارخانه کمپوست لنگرود درخواست اعتبار کرد که با موافقت معاون وزیر نیز مواجه شد، کاری که شاید در طی یکی دو سال گذشته نماینده فعلی و فرماندار باید انجام می‌دادند ولی طی دو سال گذشته، تمام تلاش خود را در خصوص کارخانه کمپوست و مشکلات زیست محیطی لنگرود، با برگزاری جلسات مستمر و در حد گفتاردرمانی و بایدها برگزار کردند و در حالی که شهرداری‌ها و شهروندان، انتظار داشتند که فرماندار و نماینده وقت از مجموعه‌های استانی و کشوری، پیگیر تخصیص اعتبار باشند ولی ظاهرا یا انجام ندادند یا نتوانستند! و البته در رسانه‌های مرتبط به فرمانداری و نماینده وقت مردم در مجلس نیز موردی مشاهده نشد تا در این گزارش به آن اشاره کنیم.

با این حال بازهم مردم چشم انتظار جامه عمل پوشاندن مسوولین به وعده‌های خود هستند و باید ببینیم که وضعیت پروژه هی مهم شهرستان از جمله پسماند بعد از تغییرات در سطوح مدیریتی شهرستان لنگرود چگونه پیش می‌رود.


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان