در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی امروز در حاشیه مراسم "پویش ملی کودک سالم، ایران سلامت" اظهار کرد: امروز از دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس که اهمیت بسیار زیادی در پیشگیری از بیماری ها در کودکان دارد رونمایی کردیم.
وی افزود: پنوموکوک می تواند بیماری های زیادی در کودکان ایجاد کند و سالانه 1500 کودک به خاطر این بیماری فوت می کنند یا بستری می شوند و شایع ترین عارضه آن سینه پهلو است. روتاویروس نوعی ویروس است که باعث بروز علائمی مانند اسهال می شود و تعداد زیادی از کودکان دچار مشکلات گوارشی و مشکلات هاضمه می شوند و مجبور به بستری آنها می شویم و واکسن روتاویروس که امروز رونمایی شد نیز می تواند از این بیماری پیشگیری کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: قرار است در هفت استان کشور، واکسن پنوموکوک در سنین 2 و 4 و 12 ماهگی تزریق شود؛ واکسن روتاویروس نیز خوراکی است و در 2 و 4 و 6 ماهگی به کودکان داده خواهد شد.
عین اللهی با اشاره به سابقه بیش از 40 ساله واکسیناسیون کودکان در کشور بیان کرد: در کشور ما به بالای 90 درصد کودکان واکسن تزریق می شود و مرگ و میر کودکان به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است. امیدواریم با تکمیل زنجیره واکسیناسیون در کشور بتوانیم از سایر بیماری ها نیز پیشگیری کنیم.
آغاز تزریق 2 واکسن جدید کودکان در جنوب کشور تا 10 روز آیندهوزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از رایگان شدن درمان کودکان زیر 7 سال در بیمارستان های دولتی خبر داد و اضافه کرد: بیماری در کودکان می تواند عوارض پایدار ایجاد کند و ممکن است فردی به دلیل فقر به دنبال درمان بیماری کودکش نرود و به همین دلیل هیئت دولت با درمان کودکان زیر 7 سال موافقت کرده است.
وی ادامه داد: ما در تمام مراکز دولتی وابسته به وزارت بهداشت به صورت رایگان خدمات سرپایی و بستری را به کودکان ارائه می کنیم و با وجود همه تحریم ها روی کودکان سرمایه گذاری می کنیم زیرا افراد به طور میانگین تا 70 سالگی عمر می کنند و بنابراین سلامت آینده کودکان مان با درمان رایگان آنها تأمین خواهد شد.
به گزارش تسنیم، دکتر حسین فرشیدی نیز در همایش "پویش ملی کودک سالم، ایران سلامت" با محوریت رونمایی از سند رایگان شدن درمان کودکان زیر 7 سال و رونمایی از واکسن های پنوموکوک و روتاویروس، ضمن تشریح تاریخچه ای از آغاز برنامه ایمن سازی با واکسیناسیون در ایران و جهان گفت: برنامه گسترش ایمن سازی در جهان از سال 1974 میلادی و در ایران در سال 1363 با تعلیم مدیران بهداشتی در سطوح مختلف، تقویت زنجیره سرد و تدوین برنامه عملیاتی ایمن سازی آغاز شد. در آن زمان یک چهارم مرگ های نوزادی ناشی از کزاز نوزادی بود.
وی افزود: همچنین آن زمان شاخص مرگ نوزادی 21 در هزار تولد زنده و مرگ ناشی از کزاز نوزادی 5 در هزار تولد زنده بود و امروز ایران در زمره کشورهایی قرار دارد که تا قبل از سال 2000 میلادی موفق به حذف کزاز نوزادی شدند.
فرشیدی خاطرنشان کرد: چنانچه برنامه واکسیناسیون کزاز در کشور انجام نمی شد، برآورد می شود، سالیانه 7500 مورد مرگ ناشی از کزاز نوزادی در کشور رخ دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه ایمن سازی هپاتیت ب در سال 1372 در برنامه توسعه ایمن سازی ادغام شد، ادامه داد: از سال 1383 نیز پس از ایمن سازی سراسری سرخک و سرخجه، واکسن سه گانه سرخک، سرخجه و اوریون نیز جایگزین واکسن سرخک در برنامه ایمن سازی شد.
وی گفت: واکسن هموفیلوس آنفلوآنزا در قالب واکسن پنتاوالان از سال 1393 در برنامه ایمن سازی کودکان وارد شد.
فرشیدی با بیان اینکه واکسیناسیون هزینه اثربخش ترین مداخله سلامت بوده و بالاترین بازگشت سرمایه گذاری را دارد، با اشاره به واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس گفت: واکسن تزریقی پنوموکوک در سه نوبت 2، 4 و 12 ماهگی و واکسن خوراکی روتاویروس نیز در سه نوبت 2، 4 و 6 ماهگی، انجام می شود.
وی گفت: واکسن پنوموکوک امروز در 7 استان و واکسن روتاویروس نیز در 2 استان آغاز می شود و به زودی در سراسر کشور تسری پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/