در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در اقدامی سیاسی، قطعنامه ای را علیه ایران تصویب کرد.
به گزارش ایسنا، قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی عضو برجام درباره برنامه هسته ای ایران روز چهارشنبه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.
طبق گزارش رویترز، دیپلمات ها گفته اند در این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شده است، از ایران خواسته شده تا درباره ذرات اورانیوم کشف شده در ۲ سایت توضیح دهد، همکاری با آژانس را بهبود ببخشد و از تصمیم خود برای لغو انتصاب بازرسان باتجربه آژانس بازگردد.
نمایندگی ایران در سازمان های بین المللی اعلام کرده تهران در چارچوب موافقت نامه پادمان جامع تاکنون با آژانس همکاری کاملی کرده است و تمام مواد و فعالیت های هسته ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام گردیده و توسط آژانس راستی آزمایی شده است.
ایران همچنین اعلام کرده منشأ موضوع ۲ مکان به اتهاماتی برمی گردد که از سوی یک طرف ثالث بد نیّت، یعنی رژیم اسرائیل مطرح شده است. آژانس در گزارش های قبلی خود به چهار مکان اعلام نشده اشاره کرده بود و اطلاعاتی را درخواست می کرد که بعداً توسط ایران ارائه شد و در نتیجه تعداد مکان ها توسط آژانس به ۲ مورد کاهش یافت. فرض نادرست مکان های اعلام نشده که مبتنی بر اطلاعات غیرمعتبر بود، در نتیجه همکاری های گسترده ایران در چارچوب بیانیه مشترک، اصلاح شد. ۲ مکان باقی مانده نیز می توانند از طریق همکاری متقابل بررسی و حل و فصل شود.
ایران همچنین اعلام کرده در موافقت نامه پادمان جامع بین ایران و آژانس به صراحت بیان شده که ایران حق حاکمیت خود برای اعتراض به لغو انتصاب بازرسان آژانس، نه تنها در زمان پیشنهاد انتصاب بلکه در هر زمان دیگری پس از انتصاب نیز را برای خود محفوظ می دارد.
در حال حاضر تعداد کل ۱۲۰ بازرس منصوب شده برای ایران در اختیار آژانس است. این به وضوح نشان می دهد که ایران تمایل دارد آژانس را قادر سازد تا وظایف خود را با بهره مندی از بازرسان مختلف با تجربه انجام دهد.
در این قطعنامه پیشنهادی اروپایی ها همچنین ادعا شده که ایران تعهدات خود در زمینه پادمان های پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را نقض کرده است.
نمایندگی ایران در این باره اعلام کرده جمهوری اسلامی ایران به طور کامل به تعهدات خود از جمله موافقت نامه پادمان جامع پایبند بوده و تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا آژانس بتواند به طور مؤثر فعالیت های راستی آزمایی خود را در ایران انجام دهد.
«علی باقری کنی» سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز امروز و در حاشیه جلسه سهأت دولت در این باره گفت: «آژانس یک نهاد فنی است و انتظار می رود همه کشورها از جمله کشورهای عضو شورای حکام براساس رویکرد فنی آژانس رفتار کنند. رویکرد غیرسازنده برخی از کشورهای عضو در زمینه استفاده از ظرفیت آژانس در مسیر اهداف سیاسی، قطعاً به ضرر هویت آژانس و نقش آفرینی آن و نیز نقش تخصصی اش خواهد بود».
سرپرست وزارت امور خارجه تاکید کرد: «ما همواره دولت های مختلف را دعوت کردیم که اجازه دهند آژانس نقش فنی و تخصصی خود را ادامه دهد و به دلیل ناکامی ها و شکست هایی که در عرصه های خارج از آژانس داشتند، آنجا را به محل تسویه حساب سیاسی بدل نکنند».
باقری افزود: «ما همواره ظرفیت های متعددی در چارچوب معاهده ان پی تی و توافقنامه پادمان داشتیم و داریم. هرگاه بنا بر مصالح کشور و اولویت های سازمان انرژی اتمی تشخیص داده شود، ظرفیت های مورد نظر فعال خواهد شد».
انتهای پیام