در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
این قطعنامه در حالی مدعی است ایران تعهدات خود نسبت به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) را نقض کرده که تا کنون و در تمام بازرسی هایی که مکررا آژانس نسبت به مراکز هسته ای ایران به عمل آورده، هیچگونه نشانه ای دال بر غیرصلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران کشف نکرده است.
قطعنامه اخیر شورای حکام رای مثبت ۲۰ کشور را به همراه داشت و ۱۲ کشور هم به آن رای ممتنع دادند. به علاوه این قطعنامه با مخالفت و رای منفی دو کشور چین و روسیه مواجه شد. وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این قطعنامه اعلام کرد صدور چنین قطعنامه ای هیچ تأثیری بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای و عملیاتی ساختن طرح های توسعه ای هسته ای خود مطابق با حقوق کشور ذیل معاهدات ذی ربط بین المللی ندارد.
داریوش پایسته، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه تصویب این قطعنامه آورده ای برای تروئیکا ندارد، اظهار کرد: حتی اگر آژانس واقعا از منظر فنی اقدام به صدور این قطعنامه کرده باشد، باز هم عملا اتفاقی چندان منفی برای ایران محسوب نمی شود، زیرا در این قطعنامه تنها از ایران خواسته شده است که فورا به ابهامات آژانس پاسخ دهد و بازرسین حرفه ای را بازگرداند. لذا در این مرحله عملا چیزی به ضرر ایران صادر نشده است.
وی ادامه داد: اکنون بدترین حالت این است که قطعنامه اخیر شورای حکام وارد شورای امنیت شود. اما با توجه به اینکه چین و روسیه در شورای حکام به این قطعنامه رای منفی دادند، در شورای امنیت نیز آن را وتو خواهند کرد. یعنی عملا به لحاظ فنی این قطعنامه برای تروئیکا هیچ دستاوردی ندارد.
این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: اما به نظر می رسد این قطعنامه بیشتر از اینکه جنبه فنی داشته باشد، دارای جنبه سیاسی است با این هدف که هم نوعی ایران هراسی در منطقه ایجاد کند، هم تعاملات نظامی جمهوری اسلامی و روسیه را تحت تاثیر قرار دهد و هم بر مسائل داخلی ایران تاثیرات منفی بگذارد.
سفر اخیر گروسی، مدیرکل آژانس به ایران