در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه گفت موضوع بی ربطی که در قطعنامه پیشنهادی اروپا به آن اشاره شده نشان می دهد که خط سیر آن ها در تنظیم این بندهای غیرحقوقی و غیرفنی، استمرار فشار به ایران است.

قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی عضو برجام درباره برنامه هسته ای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد. در این قطعنامه از ایران خواسته شده تا درباره ذرات اورانیوم کشف شده در ۲ سایت توضیح دهد، همکاری با آژانس را بهبود ببخشد و از تصمیم خود برای لغو انتصاب بازرسان باتجربه آژانس بازگردد.

همچنین در روزهای اخیر فرانسه، انگلیس و آلمان در بیانیه ای مشترک با هدف غیر صلح آمیز جلوه دادن برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، ادعا کردند که «ما آماده ایم از تمام اهرم های دیپلماتیک موجود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای استفاده کنیم. تشدید فعالیت های هسته ای ایران به امنیت بین المللی آسیب می زند. ما متعهد به راه حل دیپلماتیک هستیم».

این اتهام پراکنی درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در حالی مطرح شده که نمایندگی ایران در سازمان های بین المللی اعلام کرده، «تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات خود تحت برجام کاملاً مطابق با حقوق ذاتی کشور طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ توافق بوده و پاسخی به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام، همراه با ناتوانی سه کشور اروپایی در پایبندی به تعهدات خود بود. این واقعیت آشکار به هیچ وجه نمی تواند مبنایی برای سه کشور اروپایی برای خودداری از اجرای تعهدات خود باشد».

در همین چارچوب، ایران، روسیه و چین نیز بیانیه مشترکی را در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با دستور کار «راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در راستای قطع نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل» صادر کردند، که در این بیانیه تاکید شد که «ما به همراه طرف های دیگر در مذاکرات، زمان و تلاش سرمایه گذاری کردیم که منجر به نتیجه گیری برجام در سال ۲۰۱۵ و سپس اجرای آن شد. از سال ۲۰۱۸، هنگامی که آمریکا به طور غیرقانونی و یک جانبه از این توافق کناره گیری و تحمیل تحریم های یک جانبه و غیرقانونی و اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران نقطه عطفی برای این توافق شد، حمایت ما از برجام تغییر نکرده است».

جلسه شورای حکام آژانس

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان