در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

عمارت سیگارودی را بهتر بشناسید

۱۴۰۳/۰۴/۱۹ ۱۷:۵۰ کد خبر: 194452

به گزارش سایت خبری تحلیلی لنگرخبر، عمارت خاندان صدرالدین عارفی، در روستای سیگارود از توابع شهرستان لنگرود، بنای ارزشمندی است که در دهه محرم پذیرای عزارداران حسینی است.

این بنا که معروف به عمارت سیگارودی است، از دوره قاجار به‌جا مانده و از زمان ساخت علاوه‌بر سکونت خانواده، در دهه اول محرم پذیرای عزاداران حسینی است. این عمارت در مهرماه ۱۳۸۶ و به شماره ۲۰۲۶۸ در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت شده است.

«عمارت سیگارودی»، بنایی است دو طبقه، مربع شکل و کاملا قرینه که دورتا دور آن در هر دو طبقه تالار چوبی دارد. سقف عمارت سفال‌پوش و از سه جهت پنجره‌های مشبک ارسی با شیشه‌های رنگی دارد.

نرده‌های تالار ساده و در طبقه نخست به شکل ضربدری است. از قدیم تالارهای طبقه دوم، حکم حسینیه را داشته و مردم سیگارود و روستاهای اطراف برای عزاداری به این حسینیه می‌آیند، نقوش و گچبری‌های تالار اصلی، نشانگر قدمت بالای بناست.

به گفته «صدرالدین عارفی»، یکی از وراثی است که در مجاورت این بنا منزل دارد، درب عمارت تنها در دهه اول محرم باز است؛ خانواده صدرالدین به احترام عارف پیشه بودن پدربزرگش، نام فامیل عارفی را برگزیده‌اند.

او می‌گوید: عمارت در اوایل دوره قاجار ساخته شده و بیش از۲۰۰ سال قدمت دارد، پدر من «حسن» و پدربزرگم «شمس» و پدر و پدرانش در این خانه زندگی کرده‌اند. من و عموزاده‌هایم در بچگی در این خانه بزرگ شده‌ایم. آنگونه که از پدربزرگم شنیده بودم، عمده مصالح عمارت، خشت و آهک و ساروج و آجر است. اجداد ما در همین حوالی کوره زده و خشت ساختند. آهک را از شوروی در بندر چمخاله لنگرود وارد کرده و با اسب و قاطر به سیگارود می‌آورند. ستون‌های عمارت از چوب درخت آزاد است که بدون میخ بهم چفت شده. داخل عمارت شومینه‌هایی دارد که در قدیم با هیزم گرم می‌شد و کل عمارت را گرم می‌کرد.


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان