در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.

پیاده روهای لنگرود آزاد شدند

۱۴۰۳/۰۷/۰۶ ۰۹:۱۳ کد خبر: 195152

به گزارش لنگرخبر، کشاورزی و تولید محصولات و مایحتاج اصلی انسان ها از شاخصه های استان گیلان است و مردم این استان از دیرباز تولیدات و نیازهای روز مانند مرغ محلی، تخم مرغ، سیفی جات، حبوبات، مرکبات و غیره را هر روز صبح به بازار آورده و برای فروش به مردم عرصه می کردند، رفته رفته و با توسعه شهرها این بازارهای محلی نیز توسعه داده شد و کشاورزان در روزها و ساعات خاصی تولیدات و محصولات خود را به بازار می آوردند.

در استان گیلان نیز هر روز در یک شهرستان بازارمحلی برقرار است که جدای صرفه اقتصادی عرضه مستقیم تولیدات کشاورزی به مردم، برای گردشگران و مسافران دارای جذابیت خاصی است و در شهر لنگرود نیز روزهای شنبه و چهارشنبه از دیرباز به عنوان روز بازار درنظر گرفته شد که شاهد حضور مردم غیربومی از رامسر و رشت برای خرید در بازارهای محلی لنگرود نیز هستیم.

طی دهه گذشته شاهد پهن کردنن بساط توسط کسبه در پیاده روهای شهر لنگرود و مرکز اصلی شهر بودیم که گرچه برای مسافران جذابیت داشت ولی مانعی برای توسعه شهری می شد و جدای ایجاد ترافیک در مرکز شهر، مانعی برای عبور و مرور افراد در پیاده روها می شد و حتی مردم مجبور بودند برای عبور و مرور از خیابان استفاده کنند که بسیار خطرناک بود و بعضا خطراتی را نیز برای شهروندان به وجود می آورد.

در دهه هشتاد مکانی در پارک فجر لنگرود به نام پارک بازار ایجاد شد تا کسبه و دستفروشان را در آن مکان اسکان دهند ولی سیاست های اشتباه آن روز توسط مدیریت شهری باعث شد تا مغازه های ایجاد شده در پارک بازار به دلیل بدهی به پیمانکار به چند پیمانکار واگذار گردد و کسبه نیز در آن مقطع از این بازار استقبال نکردند، درواقع باید گفت که تیم مدیریت شهری وقت نتوانستند کسبه و شهر لنگرود را مدیریت کنند و هر روز به تعداد کسبه در پیاده روها اضافه و وضعیت نابسامانی را ایجاد می کرد.

در دوره گذشته تیم مدیریت شهری و دور پنجم شورای شهر و بنا به درخواست شهروندان، شهرداری اقدام به ساماندهی دستفروشان و رفع سدمعبر کرد و در جلسات شهرستانی که با حضور مسئولان شهرستانی در قالب کمیته ساماندهی برگزار شد مقرر شده بود که برای ساماندهی دستفروشان اول باید مکانی برای دستفروشان در نظر گرفته شود و بعد از آن انتقال صورت گیرد.

شهرداری لنگرود در آن مقطع محیطی که در پارک بازار بود را پیشنهاد و چندین غرفه را ایجاد و امکاناتی را فراهم کرد ولی هماهنگی های بین مسئولین به طوری نبود که این ساماندهی به نتیجه برسد، در دوره اخیر تیم مدیریت شهری نیز امکانات غرفه ها افزایش یافت و صادق صادق پور شهردار لنگرود چندین جلسه بدون واسطه را با دستفروشان برگزار کرد و از سوی دیگر تلاش کرد تا مصوبات جلسات شهرستانی در خصوص ساماندهی دستفروشان و رفع سدمعبر را تکیل کند تا مشکلی در روند اجرا نباشد.

در بهار سال گذشته بود که شهردار و شورا با کسبه سطح شهر صحبت و مقرر شد تا کسبه دستفروش به پارک بازار منتقل شوند ولی به دلیل عدم همکاری برخی مسئولین و برخی کسبه، زمان این انتقال به 48 ساعت طول نکشید و باز هم کسبه در مرکز شهر به کسب و کار خود ادامه می دادند.

در چند ماه گذشته بود که باز هم شهردار جلساتی را با دستفروشان برگزار و از اهمیت، چرایی و مزیت های این ساماندهی با آن گفت و گو کرد و وعده داد تا در حد امکان و در راستای قانون، نیازهای دستفروشان در مکان جدید که در نظر گرفته شده را تامین کند.

اوایل شهریورماه گذشته بود که دستفروشان بعد از برگزاری چندین جلسه با شهردار، به مکان جدید در پارک بازار لنگرود منتقل شدند و هم اکنون در غرفه های خود مشغول به فعالیت هستند البته این بار دستفروشان از مردم انتظار دارند تا مانند گذشته با خریدهای خود از کسبه دستفروش حمایت کنند.

البته مردم شهرستان لنگرود و استان گیلان می دانند که چندین سال است تعداد زیادی از مغازه های داخل پارک بازار در صنوف مختلف فعالیت می کنند و علاوه بر روزهای شنبه و چهارشنبه که کسبه و کشاورزان، محصولات و تولیدات خود را برای فروش به بازار عرضه می کنند، روزهای جمعه نیز بازارروز است که از شهرستان و استان های دیگر نیز بساط پهن کرده و کاسبی می کنند و در طول هفته، سه روز بازار فعالی در پارک بازار است که با انتقال دستفروشان سطح شهر به پارک بازار، این بازار به بازار روز تبدیل شد و کسبه همه روزه در پارک بازار اقدام به عرضه محصولات خود می کنند.

البته به غیر از اینکه دستفروشان فضایی را در پیاده روها می گرفتند مغازه داران نیز لوازم خود را به پیاده رو می آوردند و عملا پیاده رو از هر دو طرف در تصرف دستفروشان و مغازه داران بود که به همین دلیل مردم مجبور بودند از عرض خیابان تردد کنند، مغازه داران نیز در چرایی پهن کردن لوازم در پیاده رو می گفتند که هزینه های زیادی از جمله مالیات، عوارض، هزینه های خدمات و اجاره مغازه و آب و برق، گاز و غیره را پرداخت می کنند ولی کسبه دستفروشان هیچ یک از این هزینه ها را ندارند که ایرادی درست بود.

البته قرار بود که همزمان با انتقال دستفروشان، مغازه داران نیز لوازم خود را از پیاده رو بردارند که این اقدام نیز صورت گرفت البته چند مغازه در مرکز شهر بعضا برخی لوازم خود را در پیاده رو قرار می دهند که نیاز است حال که دستفروشان به پارک بازار منتقل شدند، مغازه داران نیز به قانون و مردم احترام گذاشته و لوازم خود را در پیاده رو قرار ندهند تا مردم بتوانند به سهولت از پیاده رو استفاده کنند که در خصوص همکاری مغازه داران برای قرار ندادن لوازم در پیاده رو، اداره صمت و اتاق اصناف طبق قانون باید به تکلیف خود عمل کنند که تاکنون چنین بوده است.

البته در مسیر ساماندهی دستفروشان و رفع سدمعبر، دستگاه قضا و نیروی انتظامی نیز همراه مجموعه شهرداری بود که نقش بسزایی در اجرا شدن این موضوع داشت، دستگاه قضا از سویی ناظر بر اجرای قانون بود و از سوی دیگر پیگیر اجرای درست ساماندهی دستفروشان است تا شهرداری به وعده هایی که به کسبه داده یا انتظارات در چارچوب قانونی که دستفروشان داشتند نیز عمل کند.

حال شهرداری نیز خدماتی را برای دستفروشانی که به پارک بازار منتقل شدند در نظر گرفته، صادق صادق پور شهرداری لنگرود در این خصوص اعلام کرده که طبق مصوبه شورای شهر، پارک بازار به عنوان بازار روز در نظر گرفته شده و شهرداری نیز تا پنج سال هیچ گونه عوارضی از دستفروشان ساماندهی شده دریافت نمی کند. 

شهردار لنگرود گفته که خدماتی از جمله امتیازات مربوط به آب، برق، گاز، دوربین مدار بسته و نگهبان نیز برای آنان در نظر گرفته شده و شهرداری متعهد شد تا در اختیار آنان قرار دهد، از سوی دیگر یک سرویس اختصاصی حمل و نقل از مرکز شهر به پارک بازار و برعکس در نظر گرفته شده که شهروندان می توانند از این خط ویژه استفاده کنند. 

وی با بیان اینکه محل کسب درآمد دستفروشان از همین کار است و باید حمایت شوند، گفت: از دستفروشانی که تاکنون صبر کردند تا مکان موردنظر آماده شوند و با مدیریت شهری همکاری کردند نیز نهایت تشکر را دارم. 

صادق پور از همه مدیران شهرستانی که از مجموعه مدیریت شهری و کسبه حمایت کردند تقدیر و تشکر کرد و از مردم خواست تا برای حمایت از دستفروشان برای خرید نیازهای روزشان به مجموعه پارک بازار مراجعه و از کسبه خرید کنند. 

ساماندهی دستفروشان و رفع سدمعبر یکی از دغدغه های همه شهروندان لنگرودی بخصوص در دو دهه گذشته بود که بعضا در زمان اجرای این طرح در سال های گذشته، برخی به صورت هیجان زده با این ساماندهی مخالفت می کردند و ساماندهی را به معنای بی کار شدن دستفروشان تلقی و معنا می کردند که قطعا اشتباه بود و با اجرای این طرح و استقبال مردم از کسبه منتقل شده به پارک بازار، مشخص می شود که این ساماندهی نه تنها نیاز شهر بود بلکه به جهت تامین مکانی برای کاسبی دستفروشان و ایجاد امکاناتی مشابه مغازه داران، می توانند در طول فصل بدون دغدغه کاسبی نکنند و نگران شرایط جوی آب و هوا نباشند.

انتهای پیام/


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان