در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، گیلان را به استان باران می شناسند که به دلیل شرایط اقلیمی حتی در وسط تابستان نیز می توانیم شاهد بارش باران باشیم که تابستان امسال چنین بود و در مردادماه که می گویند ماه گرم سال است نیمی از این ماه را شاهد بارش باران بودیم.
دلیل تأخیر در بهره برداری از سد دیورش رودبار چیست؟
طبیعتا در فصل پاییز و زمستان نیز میزان بارش ها زیاد می شود و به دلیل وجود رودخانه و دریا و کوهپایه ها بعضا این میزان بارش ها اگر زیاد باشد و مسیری برای خروج آب پیدا نشود ممکن است خساراتی نیز به بار آید.
در هفته گذشتته نخستین موج پاییزی بارش برف و باران در استان گیلان آغاز شد و طی بازه زمانی 27 مهر تا چهارم آبان که هواشناسی هشدار نارنجی صادر کرده بود شاهد بارش برف سنگین تا یک متر و میزان بارش باران تا حدود پانصد میلیمتر بودیم.
این میزان بارش ها و شدت آن موجب خسارات کم به زیرساخت های برخی راه های روستایی که در حاشیه رودخانه ها بود شد ولی میزان خرابی به گونه ای نبود که برای شهروندان دچار اشکال شود و تمهیدات لازم نیز برای جلوگیری از ادامه رانش و در ادامه مرمت مسیر اندیشیده شد.
محمد دادرس مدیرکل هواشناسی گیلان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با تشریح وضعیت آب و هوایی هفته گذشته اظهار کرد: سامانه بارشی قدرتمندی که طی هفته گذشته در استان فعالیت داشت یک توده هوای پرفشار و سرد بود که زبانه های آن از سمت شمال اروپا و پس از گذر از روی دریای خزر استان گیلان را تحت تاثیر قرار داد و سبب تقویت رطوبت آن شد.
وی با بیان اینکه زبانه های این توده هوا از شنبه 27 مهر ماه وارد استان شده بود اما طی روز دوشنبه تا چهارشنبه تقویت و همزمان یک موج بسیار مرطوب و ناپایدار نیز در ترازهای میانی و بالا در جو با آن همراه شد، گفت: گستردگی این موج ناپایدار از دریای خزر تا دریای سیاه بود و کندی حرکت آن همراه با تقویت توده هوای پرفشار و سرد شرایط برای بارندگی های شدید و خیلی شدید را در بیشتر مناطق و بارش برف در مناطق کوهستانی محدوده ارتفاعی بالای 1500 متر فراهم کرد.
مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه این سامانه بارشی در مجموع طی فعالیت خود منجر به بارش میانگین 120 میلی متر در کل پهنه استان گیلان شد، تصریح کرد: طی یک هفته گذشته از 27 مهر تا چهارم آبان، بیشترین مقدار بارش مربوط به ایستگاه آبکنار برابر با 460.5 میلی متر بود که تقریبا دو برابر بارش سالانه کشور تنها طی 72 ساعت محسوب می شود و کمترین نیز مربوط به ایستگاه لوشان برابر با تنها 0.3 میلی متر بود که این تفاوت فاحش بارندگی در دو منطقه از استان، نشان از شرایط اقلیمی پیچیده استان دارد.
دادرس با بیان اینکه شدت فعالیت این سامانه بارشی در مناطق ساحلی ازجمله منطقه تالاب انزلی، جلگه مرکزی گیلان و کوهپایه های استان بوده است، افزود: مناطق جنوبی استان از بارش این موج بهره کمی برده اند علاوه براین با توجه به سرمایش قابل توجه این سامانه که کاهش 8 تا 12 درجه ای دما داشت، برف قابل ملاحظه ای نیز در مناطق کوهستانی استان تا ارتفاع یک متر به زمین نشست.
به گفته وی، وضعیت آب و هوای گیلان نیز طی امروز ابری و مه آلود همراه با کاهش دما، وزش باد همراه با بارش باران شدید خواهد بود که از فردا دوشنبه تا پایان هفته از میزان بارش ها کاسته می شود ولی با کاهش دما و یخبندان خواهد بود و وضعیت آب و هوا نیز کمی ابری تا نیمه ابری خواهد بود.
انتهای پیام/