در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، حجت الاسلام حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه پیش از ظهر امروز در نشست شورای قضایی استان گیلان ضمن گرامیداشت هفته بسیج و برشمردن فضیلت ها و ویژگی های بزرگ و بی شمار بسیج و بسیجیان اظهار کرد: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، خدامحوری از بزرگترین ویژگی های بسیجیان است.
دادگاه صلح موجب کاهش تولید پرونده در دادگستری می شودوی با اشاره به اینکه بسیج و بسیجیان خود را در محضر خدا می بینند و این ویژگی، مانع از انجامِ گناه و دوری از غفلت می شود، افزود: ریشه همه اختلافات، دوری از خدا و غفلت ورزی است درحالی که خداوند ما را به اتحاد و پیوند دل ها فرا می خواند و لذا تفکر بسیجی، خداباوری است و با همین تفکر در عرصه های مختلف نقش آفرین بوده است.
معاون اول قوه قضائیه، پشت پا زدن به نفس و خدا را پیش روی خود دیدن، دوری از اختلافات و اعتقاد به توان خود، ایجاد صمیمیت و درد دیگران را درد خود دانستن را از جمله مهم ترین صفات و ویژگی های شاخص بسیجیان دانست و گفت: باید احیاگر این صفات که از ارزش هاست باشیم.
خلیلی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و با اشاره به رنج های پی در پی ایشان پس از رسول اکرم (ص) بیان کرد: این دوره از عمر زهرای اطهر (س) باید به درستی بازگو و درک شود و دفاع جانانه ایشان در راه اسلام و امامت باید گفته شود؛ زهرای اطهر (س) از امیرالمومنین علی (ع) و آینده جامعه فرمودند و به تشریح فلسفه امامت پرداختند و امامت را دوری از هر گونه اختلاف تعبیر کردند.
وی با تاکید بر لزوم درس گرفتن از حوادث تاریخی افزود: امروز دشمنانِ ما در کمین هستند که بر دامنه اختلافات بیفزایند و انشقاق ایجاد کرده و اتحاد ملت را برهم بزنند و تمام توان خود را هم در این حوزه به کار گرفته اند زیرا رمز پیروزی خود را در اختلافات می بینند.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد و همدلی هستیم، گفت: بیشترین اتحاد باید در سطوح سازمانی برای رفع مشکلات مردم باشد تا مردم متضرر نشوند.
خلیلی اهمیت و جایگاه ویژه عدالت در دستگاه قضا را یادآور شد و بیان کرد: عدالت با فطرت انسان ها سازگار دارد؛ عدالت متعلق به عصر، فصل و منحصر به مکان و زمان خاص نیست بلکه مفهمومی ثابت و گسترده در هر زمان و مکانی دارد و آنچه که متغیر است در واقع شیوه های رسیدن به عدالت است.
به گفته وی، نمی توان از شیوه های گذشته برای رسیدن به عدالت استفاده کرد زیرا شرایطِ اجتماع و زمان و مکان تغییر کرده است بنابراین باید از شیوه های نو برای امر ثابت عدالت بهره مند شویم.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به نقش تعیین کننده هیئت منصفه، دادگاه های برخط و دادگاه های صلح در بررسی عادلانه پرونده ها اظهار کرد: دادگاه های صلح در کنار دادگاه های حقوقی همه در عرض یکدیگرند و نقش اساسی در رسیدگی های عادلانه دارند.
خلیلی با تاکید بر لزوم تسری شورای حل اختلاف به دادگاه های خانواده گفت: راه اندازی دادگاه های صلح یک شیوه جدید برای رسیدن به امر ثابت عدالت است و در کنار آن باید از شعب شورای حل اختلاف نیز بیشترین استفاده را برای صلح و سازش داشته باشیم.
وی در توصیه به مجموعه دستگاه قضا در استان افزود: مدیرانی که دغدغه کار مردم را دارند و برای پیشرفت پروژه ها و رفع مشکل مردم خود را به آب و آتش می زنند و از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزند باید توسط دستگاه قضا حمایت شوند اما جلوی مفسدان و کسانی به دنبال فساد هستند را باید گرفت.
مجید الهیان رییس کل دادگستری استان گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: با همراهی مدیران استان و در فضای همکاری، همدلی و رفافتی در راه توسعه و پیشرفت استان گام بر می داریم و همه دغدغه ما گره گشایی از کار مردم است.
وی کوتاه کردن فرآیند دادرسی و کاهش پرونده های ورودی در مراحل مختلف رسیدگی را از جمله اولویت های دستگاه قضا دانست و بیان کرد: 9 هزار و 800 پرونده در ماه گذشته به 28 شعبه تجدید نظر استان وارد شد و بعضی شعب حدود 240 پرونده را مورد بررسی قرار دادند.
انتهای پیام/