در حال بارگذاری... لطفا صبر کنید.
به گزارش سایت خبری تحلیلی لنگرخبر، در سالهای اخیر، شهرداری کومله با چالشهای مدیریتی متعددی روبهرو بوده است. از برکناری یکی از اعضای شورای شهر و شهردار با حکم قضایی گرفته تا مشکلات مالی کارکنان، نشانههایی از یک وضعیت نابسامان در مدیریت شهری این منطقه به چشم میخورد. پرداخت حقوق پرسنل شهرداری با تأخیر چندماهه و مطالباتی که هنوز بهطور کامل تسویه نشده، بخشی از مشکلاتی است که در ماههای منتهی به نوروز نیز به قوت خود باقی بود.
در همین مدت، جلسات متعددی با دستور کار انتخاب شهردار جدید برگزار شد، اما به دلایل مختلفی نظیر نرسیدن به حد نصاب اعضای شورا، هیچکدام به نتیجه نرسید و شهرداری همچنان با سرپرست اداره میشود.
این در حالی است که عملکرد شورا و شهرداری در زمینه شفافیت مدیریتی نیز با ابهاماتی جدی همراه است؛ بهگونهای که تنها نمود شفافیت در این مجموعه، انتشار چند تصویر در فضای مجازی توسط روابط عمومی شهرداری از برگزاری جلسات یا حضور در مراسمها و غیره بوده است.
رسانهها بارها در موضوعات مختلف و مطالبهمحور با اعضای شورای شهر تماس گرفتهاند، اما جز سکوت، پاسخی دریافت نکردهاند؛ سکوتی که بیشتر به بیتوجهی نسبت به مطالبات مردم و عدم درک مسئولیت اجتماعی تعبیر میشود.
شوراهایی که با رأی مستقیم مردم بر سر کار آمدهاند، در وهله نخست موظف به پاسخگویی در برابر خواستهها و نیازهای شهروندان هستند، اما آنچه در کومله مشاهده میشود، سکوت در برابر رسانهها و بیاعتنایی به مطالبهگری نسبت به سوالات مردمی است.
نمونه اخیر این روند، برگزاری جشنواره بهارنارنج در اردیبهشتماه امسال است؛ رویدادی فرهنگی که پرسش اصلی درباره آن میزان درآمدها و هزینههای صرفشده برای برگزاری آن است؛ سؤالی که مانند بسیاری از سؤالات مشابه در سالهای گذشته، همچنان بیپاسخ مانده است.
مهدیه رزاقی یکی از اعضای شورای شهر کومله چندی پیش در جلسه عادی شورا مدعی شد که هیچ کدام از برنامه های بهارنارنج مصوبه کمیسیون فرهنگی را نداشته است که قطعا سرپرست شهرداری باید در این رابطه پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه حمایت های یک عضو شورا از کارگردان هرساله جشنواره، شبهه برانگیز است، گفت: ضمن اینکه خواهر دوقلوی همین کارگردان، در اواخر شورای پنجم و با حمایت های همین عضو شورا که آن موقع بعنوان رییس شورا فعالیت می کرد به استخدام شهرداری در آمده است.
این عضو شورای شهر کومله با بیان اینکه اگر بحث استفاده از ظرفیت های بومی بود، چرا از ظرفیت های دیگر استفاده نشد و چرا باید مشخصا از همینظرفیت برای هرسال استفاده شود!، افزود: سرپرست شهرداری کومله باید به صورت مکتوب پاسخ دهد که چه ارتباطی میان کارگردان هرساله برنامه با یک عضو شورا وجود دارد..
رزاقی با بیان اینکه سرپرست شهرداری کومله باید توضیح دهد که شهرداری کومله بابت مسابقات شطرنج که از نام بهارنارنج نیز استفاده کرده، چقدر هزینه کرده است؟، تصریح کرد: سرپرست شهرداری کومله، هرچه سریعتر جزییات هزینه کرد جشنواره بهارنارنج را به صورت مکتوب به کمیسیون فرهنگی شورا گزارش کند.
این روند غیرپاسخگو در شورای شهر کومله به الگویی برای برخی دیگر از شهرهای اطراف نظیر اطاقور، شلمان، لنگرود و چاف و چمخاله نیز تبدیل شده است. شوراهایی که با هیجان و وعدههای انتخاباتی آغاز به کار میکنند، اما در پایان دوره، در سکوت و بیعملی، چهار سال مسئولیت را پشت سر میگذارند. آینده شهرهایی مانند کومله، با این سبک مدیریت، در هالهای از ابهام باقی خواهد ماند؛ اگر مطالبهگری رسانهها و مردم، همچنان بیپاسخ بماند.