به گزارش لنگرخبر به نقل از گیل خبر، حجت الاسلام والمسلمین محمد ساجدی در مراسم «با کاروان عشق» شورای جوانان حامی تدبیر و امید گیلان در سالن آتش نشانی در رشت، با تسلیت ایام عزاداری سیدالشهدا و تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم اظهار داشت: درباره بزرگداشت امام حسین (ع) تأکیدات فراوانی وجود دارد، زیارت امام حسین (ع) در مناسبت های مختلفی واردشده که مضامین زیادی وجود دارد و اهداف والایی دارد.
وی در ادامه افزود: جای افتخار و خوشبختی است که شیعیان یاد و خاطره سیدالشهدا و یارانشان را گرامی داشته اند.
امام جمعه آستانه اشرفیه در ادامه نسبت به آسیب های عزاداری ها بیان داشت: اگر اهداف امام حسین (ع) به صورت حسنه و در همه شرایط سیاسی و اجتماعی تبیین نشود همین مراسم عاشورا می تواند به جایی برای دشمنان امام (ع) تبدیل شود، در روایات و منابع نیز وجود دارد که آرمان های حسینی از ناحیه کسانی که تنها به سروسینه خود می زنند می تواند در اهداف آرمان های یزیدی باشد.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه افزود: چند شب پیش در میان هیئتی که بعضی از متولیان آن دچار تنش شده بود من را به عنوان داور انتخاب کردند که از آن ها خواستم دو نکته اصلی را تنها رعایت کنند. یکی این است که سخنرانان، مداحان و سایر افراد اداره کننده سخنانی نگویند که مغایر با آرمان حسینی باشد و دیگر اینکه رفتاری نشود که وهن اسلام باشد، به طور مثال کسانی که اقدام به قمه زنی می کنند این ها ابراز انزجار در مراسم به وجود می آورد، چنین اقداماتی انجام نشود در خارج از این مسائل دیگر خیلی سخت گیری نشود.
امام جمعه آستانه اشرفیه در ادامه سخنرانی خود تأکید کرد: اگر بعد حماسی عاشورا به خوبی تبیین و تحلیل نشود از درون آن می تواند جریان تکفیری در بیاید. وی افزود: گروه هایی چون داعش که این جنایات را انجام می دهند به ظاهر کار جهادی می کنند و داعیه دفاع از الگوی اسلامی اصیل و ناب را دارند، اما چون فاقد منابع معرفتی خاص هستند این رفتار از آن ها سر می زند.
دکتر ساجدی در تبیین رویکرد دینی عاشورا اشاره داشت: در این رویکرد دو دیدگاه از سوی صاحب نظران و کارشناسان دینی وجود دارد، یکی آن است که امام حسین (ع) قیام برای حکومت کرد و دیدگاه دیگر آن است که معتقدند تنها برای شهادت طلبی قیام نمود، ولی واقعیت این است که هر دو نگاه در فرمایشات امام (ع) وجود دارد.
امام جمعه آستانه در توضیح این رویکرد افزود: در نگاه اول وقتی ولید حاکم مدینه از سوی یزید مأمور شد که برای وی از امام بیعت بگیرد، ایشان در جواب حاکم مدینه اظهار داشتند: کدام یک از ما شایسته تریم برای بیعت؟ من یا یزید؟ فردای آن روز هم که مروان جهت مصلحت اندیشی نزد امام آمد ایشان فرمودند: انا الله و انا الیه راجعون که به معنای استعجار و پناه بردن به خداوند است که می خواهند وی را به این کار بکشانند که با رهبری مثل یزید بیعت نماید.
امام جمعه آستانه اشرفیه در تبیین رویکرد شهادت طلبی امام حسین (ع) نیز گفت: امام وقتی بیعت شکنی کوفیان را در مقابل سفیر مسلم بن عقیل دید باز از راه خود برنگشت و در خطبه های کربلا اشاره داشتند که انسان حق مدار باید به مبارزه باطل برود و در مقام مبارزه با باطل حتی به استقبال شهادت برود.
حجت الاسلام ساجدی با اشاره به روحیه اصلاح طلبی امام حسین (ع) گفت: امام در نامه ای به برادرش محمد حنفیه اشاره دارند که من برای اصلاح امت جدم قیام می کنم.
وی در ادامه بیان داشت: اصلاح طلبی امام یک وظیفه الهی، دینی و شرعی است و این اصلاح طلبی اجتماعی مصداقی از امربه معروف و نهی از منکر است.
ساجدی در ادامه افزود: امام (ع) در این اصلاح طلبی اجتماعی اشاره می نماید که برای امربه معروف باید به سراغ مراکز قدرت برویم. وی در ادامه گفت: یک شیعه علاقه مند به امام جهت امر معروف و نهی از منکر باید به اصلاح امور اجتماعی خودش توجه نماید و به دنبال کانون فساد و مرکز قدرت برود.
ساجدی در ادامه این سخنرانی بیان داشت: ما باید افتخار کنیم که در دورانی قرار داریم که جوانان ما به امام حسین (ع) تأسی کرده است.
وی در ادامه گفت: امام راحل ما نیز وقتی دید که نظام شاه اصلاح شدنی نیست و با کمک مردم و قیام علیه حکومت فاسد، نظام اسلامی را جای آن قرارداد.
امام جمعه آستانه با اشاره به حکومت اسلامی اشاره و بیان داشت: سؤال اینجاست که آیا در نظام اسلامی فقط باید عکس ها عوض شود؟ وی در ادامه گفت: یک حاکمیت صالح که جانشین حکومت فاسد شود باید جایگاه حاکمیت صالح را داشته باشد.
ساجدی در انتهای مصاحبه اش تأکید کرد: من به یکی از دوستان پاکستانی که از من درباره مسائل مختلف ایران سؤال کرد گفتم: مسئله ما این است که انقلاب سیاسی کردیم و انقلاب فرهنگی انجام ندادیم. وی در ادامه اظهار داشت: برکناری حاکمیت برای ما تنهایی کافی نیست و به قول رهبر معظم انقلاب تا وقتی فقر و تبعیض و فساد ریشه کن نشود این مشکلات بزرگ خودش را نشان می دهد.
امام جمعه آستانه در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: امام حسین (ع) با این قیام خونین سعی کرد انحطاطی را که در امت اسلامی با سلطنت موروثی شکل گرفته به پایان برساند و نجات اسلام را تضمین نماید، به طوری که الهام بخش آزادیخواهان جهان بگردد که یکی مثل گاندی بگوید من مبارزه با استعمار را از قیام امام حسین (ع) الهام گرفتم.
گفتنی است در ابتدای این مراسم فریبرز سعیدی کیا دبیر فصلی شورای جوانان حامی و تدبیر و امید به حضار خوش آمد گفت و در انتها نیز مراسم با اشعار عاشورائی از طرف خانم فرمانی شاعره گیلانی به پایان رسید.