به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لنگرخبر، مربی مهدکودک بود و برای اینکه شعرهایی را برای کودکان بخواند بایستی اشعاری را حفظ می کرد، می گوید برخی از شعرها برایش معنا و مفهومی نداشت و حس می کرد برای کودک نیز همین حس را دارد، به سرودن شعر روی آورد و توان خود را در این مسیر محک زد که با عزم و اراده خود توانست در این مسیر پیشرو شود.
آمنه مهدوی دانشجوی رشته روانشناسی کودک، مدت هفت سال است که برای کودکان در مقاطع سه سال به زبان شعر و قصه کتاب می نویسد و تا به امروز بیش از 20 عنوان کتاب و یک مجموعه کتاب روانشناسی با عنوان « آی مامانا آی باباها« با سه موضوع مامان بابا دعوا بده، مامان بابا منم توجه می خوام و مامان بابا دروغ بده را منتشر کرد.
متن زیر مصاحبه خبرنگار لنگرخبر با آمنه مهدوی شاعر و نویسنده گیلانی کودکان و نوجوانان است که می توانید بخوانید.
آمنه مهدوی شاعر و نویسنده گیلانی کودکان و نوجوانان در گفت وگو با خبرنگار لنگرخبر بابیان اینکه والدین هرگز با ذهن استدلال گر خودشان به کودکان امرونهی نکنند، اظهار کرد : ما همیشه انگشت اشاره خود را به سمت کودکان نشانه می گیریم درحالی که باید گاهی این انگشتان به سمت پدران و مادران نشانه گرفته شود.
وی خطاب به پدران و مادران گفت : پدران و مادران نسبت به حرف کودکان صبور باشند و آستانه تحمل خودشان را بالا ببرند.
شاعر و نویسنده کودک و نوجوانان افزود : در برخی اوقات والدین آن قدر به خواسته های کودکان پاسخ مثبت می دهند که موجب لوس شدن کودک می شود و لازم است با آگاهی و بینش بیشتر به کودکان پاسخ دهیم.
[gallery columns="1" size="large" ids="61720"]
مهدوی بابیان اینکه تاکنون 20 عنوان کتاب شعر برای کودکان به نویسندگی وی به چاپ رسیده است، بیان کرد : نخستین کتابم به سفارش ستاد اقامه نماز تهران با عنوان « نمازخواندن چه لذتی دارد» بود که در سال 1392 و زیر نظر حجت الاسلام قرائتی به چاپ رسید.
وی با اشاره به فعالیت های خود برای شهرداری های گیلان و مازندران، ادامه داد : کتاب هایی نیز با موضوعات "رفتگر شهر من"، "شهرشناسی شهرستان های گیلان" در قالب زیان شعر به چاپ رسیده است.
این شاعر و نویسنده کودک گیلانی از چاپ کتاب با عنوان "وقف" به سفارش سازمان اوقاف و امور خیریه گیلان خبر داد و تصریح کرد : هم اکنون این کتاب به چاپ سوم رسیده است.
مهدوی کتاب منطقه آزاد ارس، گیلان شناسی، فرهنگ شهروندی را از دیگر نگارش های خود نام برد.
وی بابیان اینکه در نظر دارم تا زندگی بزرگان گیلان و ایران را برای معرفی به کودکان به زبان شعر بسرایم، بیان کرد : کتاب شعر زندگانی "میرزا کوچک خان جنگلی" برای کودکان منتشرشده است تا با خواندن این شعر بهتر سردار ملی خود را بشناسند.
این شاعر و نویسنده کودک بابیان اینکه اتمام کتاب "میرزا کوچک خان" یک سال طول کشید، ادامه داد : احساس می کنم برای سرودن کتاب شعر "میرزا" پوست کندم و به دلم نشست.
[gallery columns="1" size="large" ids="61719"]
آمنه مهدوی تصریح کرد : نوشتن کتاب زندگانی بزرگانی نظیر "شهید خوش سیرت"، "شهید املاکی"، "دکتر معین"، "ستارخان" و "باقر خان"، "پهلوان تختی" و ... از دیگر برنامه هایم برای آینده است.
وی اظهار کرد : سرودن شعر زندگانی "شهید خوش سیرت" را از اوایل مردادماه جاری آغاز کردم و به لطف خود شهید تاکنون لحظه ای هم در سرودش شعر وقفه ای ایجاد نشد.
شاعر و نویسنده گیلانی گفت : وقف، نماز، ارتباط باخدا و متوسل شدن به امام زمان از واژه های است که در بین کودکان کمرنگ شده و وظیفه خود می دانم در این موارد تحقیق و آن ها را به زبان کودکان به نگارش درآوردم.
مهدوی بابیان اینکه سعی می کنم در زمان سرودن، خودم را جای کودک قرار دهم، افزود : یکی از مهم ترین هدفم دور کردن کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و بازی های رایانه ای است، کودکان باید با هارمونی رنگ های کتاب رابطه برقرار کرده، با کتاب انس بگیرند و بوی کاغذ را استشمام کنند.
وی بابیان اینکه کار فرهنگی نیاز به فرهنگ دارد، خاطرنشان کرد : رونمایی کتاب ها به نویسنده و شاعر انگیزه مضاعف می دهد که برای ادامه مسیرش باقدرت بیشتری حرکت کند.
شاعر و نویسنده گیلانی گفت : تنها انتظار و خواسته من این است که حداقل به عنوان نویسنده کتاب در کنار کتاب های خودم باشم و نویسنده، کتاب را به کودکان معرفی کند.
[gallery columns="1" size="large" ids="61721"]
آمنه مهدوی از نویسندگی کتابی با عنوان زنان موفق خبر داد و تصریح کرد : دوست دارم کتابی را با موضوع زنان موفق گیلان در تمام زمینه ها و عرصه های اجتماعی مکتوب کنم و این کتاب را با همکاری همسرم« کارون مطلبی» که از نویسندگان کتاب های روانشناسی است، خواهم نوشت.
وی بزرگ ترین مشوق و استاد زندگی خود را همسرش دانست و افزود: همسرم مثل یک کوه پشت من ایستاد و ایده و افکار همسرم را تحسین می کنم.
مهدوی بابیان اینکه متأسفانه در استان ، اظهار کرد : لج بازی جزو حیطه فرهنگی نیست.
شاعر و نویسنده گیلانی بابیان اینکه برخی از کتاب هایی که برای سازمان ها و نهادها می نویسم بدون حضور نویسنده کتاب رونمایی می شود، ادامه داد : دوست دارم کتاب هایم را با دست خود در بین کودکان سرزمینم توزیع کنم.