به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لنگرخبر، سایت مشرق نوشت: «ربودن مال متعلق به غیر» که از آن با عنوان سرقت یاد می شود، یکی از رایج ترین جرائم در جهان به شمار می رود. در کشورهای مختلف و در نقاط سرزمینی متفاوت، انواع گوناگونی از سرقت شایع است و این مسئله در ارتباط مستقیم با شرایط اجتماعی- اقتصادی آن کشورها است. در چندین پژوهش پیمایشی انجام شده در سطح ملی توسط معاونت اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نشان داده شد که اولاً ترس از دستبرد به اموال تأثیر مستقیم، فوری و شدید بر احساس امنیت شهروندان، از کوچک تا بزرگ بر جای می گذارد و بر اساس شواهد آماری متقن، این پدیده حدود ۲۰ درصد از ناامنی شهروندان را تبیین می کند. یعنی چنانچه روزی به کلی این ترس از میان رانده شود حدود ۲۰ درصد بر احساس امنیت عمومی مردم جامعه افزوده می شود. ثانیاً پدیده سرقت تأثیر منفی معناداری بر شأن و منزلت و اقتدار پلیس بر جای می گذارد. یعنی با کاهش نرخ وقوع پدیده سرقت در جامعه به صورت چشمگیری بر شأن پلیس و اقتداری که آنان برای پلیس قائل اند افزوده می شود.
دانمارک رتبه اول سرقت از منزل در جهان را دارد

سرقت به روایت آمار

ارقامی که با مروری گذرا در منابع می توان بدان دست یافت حاکی از این مسئله است که سرقت خودرو در کشور ایتالیا ۴ برابر ایران است. این رقم برای آمریکا ۳ برابر و در فرانسه و اسپانیا ۲ برابر گزارش شده است. همچنین در کانادا، ۹۹ درصد بیشتر از ایران سرقت خودرو و وسایل نقلیه اتفاق می افتد. جدول زیر جایگاه جهانی برخی کشورها در این زمینه را نشان می دهد:

رتبه جهانی سرقت خودرو و وسایل نقلیه در کشور

نام کشور

۱

سوئیس

۲

سوئد

۳

نیوزیلند

۴

ایتالیا

...

۸

آمریکا

....

۳۱

ایران

آمار دیگر در خصوص جرائمی است که علیه اموال صورت می پذیرد و در این زمینه، آمارها بیانگر آن است که این رقم در آمریکا ۱۴ درصد، در ایتالیا ۱۲ درصد و در استرالیا ۱ درصد بیشتر از ایران ثبت شده است. جدول زیر نشان دهنده رتبه بندی جهانی این شاخص است:

رتبه جهانی جرایم علیه اموال در کشور

نام کشور

۱

مولداوی

۲

گواتمالا

۳

افغانستان

...

۱۴

برزیل

...

۲۳

آرژانتین

...

۳۹

آمریکا

۴۰

بلژیک

۴۱

روسیه

۴۲

ایتالیا

...

۴۷

فرانسه

...

۵۵

استرالیا

...

۵۷

بریتانیا

۵۸

ایران

همچنین، جرائم خشن که شامل سرقت مسلحانه نیز می شود، در ایالات متحده ۹۷ درصد، در فرانسه ۸ درصد، در استرالیا ۵ درصد و در ایتالیا ۱ درصد بیشتر از ایران می باشد. جدول زیر بیانگر رتبه بندی بر اساس این شاخص است:

رتبه جهانی جرایم خشن شامل سرقت مسلحانه در کشور

نام کشور

۱

ونزوئلا

۲

ترینیدادوتوباگو

۳

افغانستان

...

۱۲

برزیل

...

۱۶

آمریکا

...

۳۰

آرژانتین

...

۵۹

فرانسه

...

۶۲

استرالیا

...

۶۴

سوئد

۶۵

روسیه

...

۶۷

ایتالیا

...

۷۱

ایران

 بنابر گزارش اف بی آی آمریکا، جرائم علیه اموال در آمریکا در سال ۲۰۱۶ و آن هم پس از کاهشی ۱.۳ درصدی به حدود ۸.۰۰۰.۰۰۰ رسیده است که ارزش تقریبی  آن ۱۵.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ دلار برآورد می شود. ۱۹.۱ درصد آن به دزدی از طریق ورود به ساختمان و ۹.۷ درصد هم به دزدی وسایل نقلیه اختصاص دارد و مابقی ۷۱.۲ درصد آن نیز دیگر انواع سرقت را تشکیل می دهد. آمار سرقت در ایران به گفته نیروی انتظامی روزانه حدود ۱۸۰۰ فقره است که رقمی معادل ۶۵۷.۰۰۰ سرقت در سال خواهد شد و اگر تناسب جمعیتی ایران و ایالات متحده را هم مورد ملاحظه قرار دهیم، این رقم بسیار پایین تر از آنی است که مردم آمریکا شاهدش هستند. در گزارشی دیگر از شرکت «کلمنتس» (Clements Worldwide)، شرکت جهانی معتبری درزمینه خدمات بیمه ۱۰ کشوری که بالاترین نرخ سرقت در ۱۰۰.۰۰۰ نفر را دارند بیشتر اسامی این کشورهاست که دیده می شود:

  1. بلژیک: درحالی که این کشور در شمار جرائم خشن آمار نسبتاً پایینی را ثبت کرده است درزمینه سرقت، یکی از بدترین کشورهای جهان به شمار می رود. بلژیک در سال ۲۰۱۲، ۱۹۱.۱۲۶ فقره سرقت گزارش کرده که نرخ آن در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر به ۱.۷۲۸ فقره می رسد. سرقت خودرو در بلژیک کاملاً عادی است. سارقان بیشتر در ایستگاه های مترو یا قطار و نظایر آن از مسافران سرقت می کنند.
  2. اسپانیا: این کشور مقصدی برای مسافرت است که گمان می رود برای مسافران نسبتاً امن است و نرخ جرائم در آن پایین است. باوجوداین، دزدی در آن شایع است و در سال ۲۰۱۲، ۵۰۲.۵۴۶ فقره سرقت در آن گزارش شده که نرخ سرقت را به ۱.۰۷۴.۹ می رساند. یک روش شایع سرقت این است که آنان در لباس پلیس جلوی قربانی را می گیرند و درخواست مدارک شناسایی می کنند و در همین حال، فرد همدست اشیای باارزش را می دزدد.
  3. مکزیک: جرائم سازمان یافته در مکزیک رواج دارد و این کشور با ۷۴۶.۸۹۴ فقره سرقت در سال ۲۰۱۲ و نرخ سرقت ۶۱۸، در این زمینه به نسبت دهه های گذشته رشد داشته است. افراد خارجی در لابی ها، رستوران، سیستم های حمل ونقل عمومی، فرودگاه ها و دیگر مناطق که توسط گردشگران مورد بازدید قرار می گیرند اهداف سرقت و جیب بری هستند. کارت های اعتباری و تلفن های همراه از بیشترین موارد مورد سرقت اند.
در مقایسه با آلمان و آمریکا، سوئد آمار جرم بسیار بالاتری دارد

فهرست دیگری نیز از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (unodc) موجود است که در زیر اسامی این کشورها آمده است:

رتبه جهانی در نرخ سرقت

نام کشور

۱

سوئد

۲

هلند

۳

اروگوئه

۴

دانمارک

۵

نروژ

۶

فنلاند

۷

استرالیا

۸

فرانسه

۹

مالت

۱۰

بلژیک

۱۱

ایتالیا

۱۲

لوگزامبورگ

۱۳

ایالات متحده

۱۴

بریتانیا

۱۵

اتریش

۱۶

آلمان

۱۷

ایرلند

۱۸

سوئیس

۱۹

اسلوونی

۲۰

کانادا

بنا بر آمارهایی که از سوی مسئولان انگلیس و ولز –که این دو روی هم رفته زیر ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ نفر جمعیت دارند-  منتشرشده است تنها در ماه ژوئیه سال میلادی جاری، تعداد سرقت از اشخاص به ۸.۵۵۲ مورد بوده که نسبت به ماه گذشته آن، ۷۸۶ مورد رشد داشته است. تعداد فقرات سرقت از فروشگاه نیز ۳۲.۳۴۸ مورد گزارش شده که ۵۲۹ مورد نسبت به ماه قبل آن رشد نشان می دهد. جیب بری ثبت شده ۴۲.۵۲۹ مورد و رشد ۱.۸۸۱ موردی، دزدی دوچرخه با ۱۰.۳۳۸ فقره و افزایش ۸۵۹ موردی و نهایتاً انواع دیگر سرقت با ۴۸.۱۵۶ فقره ثبت شده که ۱.۷۴۸ مورد افزایش را نشان می دهد آمار و ارقامی است که به طور رسمی درباره وضعیت سرقت در این کشور منتشرشده است.

آمار و رتبه بندی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد درباره نرخ سرقت

در کشور استرالیا هم وضع تفاوت چندانی ندارد. بنا بر آمار رسمی منتشرشده از سوی مسئولان این کشور، فقرات سرقت در سال ۲۰۱۶ به نسبت سال قبل آن رشدی ۵ درصدی داشته است و بر این اساس در این سال ۹.۴۰۳ نفر قربانی سرقت شدند که ۴۳۵ نفر بیشتر از سال گذشته آن است. ارقام به دست آمده نشان می دهد افزایش ۷ درصدی آمار سرقت مسلحانه دلیل اصلی رشد آمار سرقت است. همچنین سرقت خودرو و وسایل نقلیه در این کشور در سال ۲۰۱۶ به نسبت سال گذشته آن افزایشی ۹ درصدی داشته و از ۵۱.۵۲۵ فقره به ۵۶.۰۸۶ فقره رسیده است.

آمارهای به دست آمده درباره سرقت خودروی شخصی در کشورهای مختلف نشان می دهد که ایتالیا در این زمینه با نرخ سرقت ۲۰۰.۶ خودرو در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر رتبه ای بدتر از کشورهایی مانند فرانسه، ایالات متحده و اروگوئه کسب کرده که رتبه های بعد از ایتالیا هستند. این مقایسه که میان کشورهای مختلفی در سراسر جهان انجام شده بیانگر آن است که کشورهای ترینیدادوتوباگو، آندورا و باربادوس به مراتب وضعیتی بهتر از ایتالیا و سه کشور پس ازآن در این زمینه دارند. این آمار درباره نرخ سرقت وسایل نقلیه موتوری نیز تقریباً مشابه است و ایتالیا در رتبه دوم قرارگرفته و کشورهای مغولستان، ماداگاسکار و کنیا وضعیت بسیار بهتری در این زمینه دارند. ارقام به دست آمده نشان می دهند که تنها در میلان ایتالیا نرخ سرقت بیانگر رقم شگفت آور ۷.۸۰۰ سرقت در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر است. پس از میلان، بولونیا با نرخ ۷.۶۰۰، فلورانس با ۶.۰۰۰، تورین با ۵.۹۰۰، کاتالونیا با ۵.۶۰۰ و رم با ۵.۲۰۰ فقره سرقت در ۱۰۰.۰۰۰ نفر بیشترین نرخ های سرقت در ایتالیا را دارند.

پلیس محلی در کلیسای جامع میلان ایتالیا، اولین شهر این کشور در زمینه نرخ سرقت

همچنین نرخ سرقت منزل و ورود قهرآمیز برای دزدی در ایتالیا را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید و با کشورهای دیگر مورد مقایسه قرار دهید. نکته جالب اینجاست که در این میان اسامی کشورهای اروپایی بیشتر به چشم می خورد:

رتبه

نام کشور

نرخ سرقت منزل و ورود قهرآمیز برای دزدی در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر

۱

دانمارک

۸۹۶.۹

۲

اروگوئه

۷۰۶.۲

۳

بلژیک

۶۴۷.۴

۴

لوگزامبورگ

۵۹۵.۶

۵

هلند

۵۵۲.۱

۶

استرالیا

۴۶۱.۵

۷

سوئد

۴۳۶.۳

۸

ایتالیا

۴۲۸

سرقت هویت

سالانه از هویت حدود ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ نفر در ایالات متحده سوءاستفاده می شود که خسارت واردشده به این تعداد آمریکایی بیش از ۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ دلار برآورد می شود. این یعنی تقریباً ۷ درصد بزرگ سالان مورد سوءاستفاده از هویتشان قرارگرفته اند که خسارت فردی برای هرکس تقریباً ۳.۵۰۰ دلار خواهد بود. همچنین، هنگامی که پرونده های نگهداری شده در ادارات دولتی و شرکت ها گم می شوند و یا به سرقت می روند سالانه نزدیک ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ آمریکایی دیگر در معرض سرقت هویتشان قرار می گیرند. این آمار نشان می دهد که سرقت هویت یکی از رایج ترین و پرهزینه ترین جرائم در آمریکا است.

سطح پیشرفت سارقان حرفه ای هویت در جرائم سازمان یافته همچنان با توسعه روش های آنان بیشتر می شود. کلاه برداری های اینترنتی، هک پایگاه های داده دولتی و تجاری و شبکه های ماهرانه نرم افزاری برای دزدی از میلیون ها رایانه بدون باقی گذاشتن هیچ ردپایی، همه و همه تهدیدات فزاینده ای برای همه آمریکایی هاست. همچنان که روش های مورداستفاده برای سرقت هویت توسعه می یابد، انواع حساب ها و خدماتی که هدف سرقت قرار می گیرد نیز متنوع تر می شود. کارت های اعتباری و حساب های سپرده دیگر تنها اهداف نیستند بلکه سرقت خدمات تلفن همراه و ثابت، خدمات کابلی و ماهواره ای، خدمات برق، آب و گاز، خدمات پرداخته اینترنتی، بیمه درمانی، وام مسکن و اجاره خانه، خودرو، قایق و دیگر اشکال تأمین مالی و وام و همچنین خدمات دولت نیز به فهرست سرقت ها در ایالات متحده اضافه شده است. همزمان، روش های اولیه سرقت هویت همچون دزدیدن کیف پول، جست وجوی مدارک و دزدیدن نامه ها و فریب مشتریان برای پی بردن به اطلاعات شخصی نیز بی وقفه ادامه دارد. سارقان، می توانند از هویت هایی که دزدیده اند برای دستیابی به شغل موردنظر و یا فریب پلیس به هنگام دستگیری استفاده کنند. در زیر اسامی ۱۱ کشور که در صدر فهرست سرقت هویت قرارگرفته اند آمده است:

رتبه جهانی در سرقت هویت

نام کشور

۱

مکزیک

۲

آمریکا

۳

هند

۴

امارات

۵

چین

۶

بریتانیا

۷

برزیل

۸

استرالیا

۹

سنگاپور

۱۰

آفریقای جنوبی

۱۱

کانادا

 منابع:

https://www.nationmaster.com

https://www.identitytheft.info

https://www.businessinsider.com/gallup-analytics-report-on-theft-in-۲۰۱۳-۲۰۱۴-۹

https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/۲۰۱۶/crime-in-the-u.s.-۲۰۱۶/topic-pages/property-crime

https://yon.ir/kovSd

https://news.police.ir/News/fullStory.do?Id=۲۶۹۴۴۱

https://www.ukcrimestats.com

https://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/mf/۴۵۱۰.۰

https://knoema.com/atlas/Italy/topics/Crime-Statistics

https://www.thelocal.it/۲۰۱۶۰۲۲۲/see-where-crimes-take-place-in-italy

https://www.clements.com/resources/articles/Top-۱۰-Countries-with-the-Highest-Rate-of-Theft-and-Tips-for-Theft-Prevention

https://www.trendrr.net/۱۹۶/top-۱۰-countries-with-highest-rate-robberies-theft

https://www.insidermonkey.com/blog/۱۱-countries-with-the-highest-rates-of-identity-theft-in-the-world-۳۵۱۹۴۰/?singlepage=۱

https://www.theglobaleconomy.com/rankings/theft

https://en.wikipedia.org/wiki/Clements_Worldwide

https://en.wikipedia.org/wiki/Trendrr

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان